• پنجشنبه / ۳۰ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۵:۲۱
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1402063018982
  • خبرنگار : 30189

امام جمعه اهل سنت سنندج:

چرا به اسم آزادی بیان به قرآن اهانت می‌کنند؟/ رسانه‌ها و دولتمردان غربی به خود بیایند

چرا به اسم آزادی بیان به قرآن اهانت می‌کنند؟/ رسانه‌ها و دولتمردان غربی به خود بیایند

ماموستا رستمی درباره به دست گرفتن قرآن توسط آیت‌الله رئیسی در سازمان ملل گفت: این اقدام رئیس‌جمهور نشان می‌دهد که ایران خواستار وحدت بین شیعه و سنی است و اهل تشییع و تسنن برای جمهوری اسلامی یکی بوده و قرآن پایه و اساس همه مردم به شمار می‌رود.

به گزارش ایسنا، سیدابراهیم رئیسی -رئیس جمهور- بعدازظهر سه‌شنبه به وقت محلی، در دومین روز سفر خود به نیویورک، در هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در سخنانی اهانت به قرآن کریم در برخی جوامع غربی را محکوم کرد.

بخشی از سخنان رئیس جمهور در مورد قرآن در سازمان ملل بدین شرح بود:

حضار گرامی؛ خانم‌ها و آقایان؛

قرآن کلام خداوند و کتابی است که انسان را به عقلانیت، معنویت، عدالت، اخلاق و حق‌باوری دعوت می‌کند. سه رکن اساسی در قرآن، توحید، عدالت و کرامت انسانی است که تامین کننده سعادت بشر است. مگر قرآن چه فرموده است که کینه‌های مستکبرین و ارباب قدرت و ثروت را برانگیخته است؟

قرآن می‌فرماید «ای بشر؛ ستم و تفرقه را نپذیر. با این رهنمود می‎توان جهانی از کرامت و عظمت ساخت. قرآن از وحدت بشر می‌گوید و اینکه همه ساکنان زمین، همچون خواهر و برادرند و از یک پدر و مادر؛ قرآن انسان را نماینده خداوند، و زن و مرد را با وجود تفاوت‌های طبیعی، مکمل یکدیگر و مساوی در محضر خداوند می‌داند؛ قرآن از حریم خانواده دفاع می‌کند و کودک را امانت خدا می‌داند؛

وفای به عهد و پیمان، راستگویی و امانت‌داری، صداقت در مراودات و معاملات، خدمت به محرومان و مبارزه با فقر و فحشا و بی‌عدالتی... آری اینهاست محتوای قرآن شریف»؛

آیا این نخستین بار است که کلمات خداوند را می‌سوزانند و گمان می‌کنند، صدای ملکوت را برای همیشه قطع می‌کنند؟ آیا نمرود و فرعون و قارون بر ابراهیم و موسی و عیسی پیروز شدند؟

قرآن، توهین به عقاید و باورها را منع کرده، و احترام به ابراهیم و موسی و عیسی را احترام به محمد(ص) می‌داند.

وَمَا أُوتِیَ مُوسَی وَعِیسَی وَالنَّبِیُّونَ مِن رَّبِّهِمْ لَا نُفَرِّقُ بَیْنَ أَحَدٍ مِّنْهُمْ وَنَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ (قرآن کریم سوره آل عمران- آیه 84)

این مفاهیم وحدت بخش و تعالیم متعالی، الهام‌بخش، انسان‌ساز، جامعه‌ساز و تمدن‌ساز انبیا برای جوامع بشری، ابدی‌اند و هرگز نمی‌سوزند. آتش توهین و تحریف، هرگز حریف «حقیقت» نخواهد شد.

آقای رئیس؛

اسلام‌ستیزی و آپارتاید فرهنگی‌، در صورت‌های مختلف خود از جمله سوزاندن کتاب مقدس قرآن تا منع حجاب در مدارس و دهها تبعیض شرم‌آور دیگر، شایسته پیشرفت های انسان معاصر نیست.

پشت پرده‌ی این نفرت‌پراکنی‌ها، طراحی بزرگتری وجود دارد و تقلیل آن به مقوله‌ی آزادی‌ِ بیان، گمراه‌کننده است.

ما نیز همچون همه مؤمنان و آزادی‌خواهان بر این باوریم که احترام به ادیان الهی باید جزو دستورکارهای بین‌المللی قرار گیرد و سازمان ملل نیز با طراحی سازوکاری، احترام به ادیان الهی را تضمین نماید.

چرا به اسم آزادی بیان به قرآن اهانت می‌کنند؟/ رسانه‌ها و دولتمردان غربی به خود بیایند

در همین راستا، ماموستا فایق رستمی -امام جمعه اهل سنت سنندج- درباره اقدام رئیس جمهور در سازمان ملل، ضمن تبریک ایام پیش‌رو و آغاز هفته وحدت گفت: امر نامگذاری هفته وحدت توسط جمهوری اسلامی ایران یک ابتکار ارزشمندی بود که همین نامگذاری باعث وحدت بین مسلمانان شده است.

وی ادامه داد: خوشبختانه در این سفر رئیس‌جمهور اقدامی انجام داد که نشان می‌دهد قرآن نه تنها برای مسلمانان، بلکه برای تمام بشریت، راه نجات، سعادت و مایه رحمت و برکت است. تمام جوامع جهانی می‌توانند برپایه قرآن حرکت کنند، زیرا قرآن در همه جوانب از جمله مدیریت، توسعه اقتصاد پویا و وحدت و انسجام بین ملل برنامه دارد و باعث تحول در تمام جهان خواهد شد.

ماموستا رستمی یادآور شد: ما نباید به بهانه آزادی بیان توهین به قرآن کریم را شاهد باشیم. اهانت به ساحت قرآن کریم و مسلمانان،اهانت به تمام ادیان و مذاهب دینی است و این کار، توهین به کتب آسمانی همچون تورات، انجیل و زبور هم محسوب می‌شود.

وی افزود: تمام این کتب برای ما ارزشمند هستند و توهین به این کتب به معنای آزادی بیان نیست و این رفتار نشان‌دهنده بی‌اخلاقی و عدم پایبندی به اصول اخلاقی است.

امام جمعه اهل سنت سنندج خاطرنشان کرد: به دست گرفتن قرآن کریم توسط رییس جمهور در سازمان ملل نشان‌دهنده این است که مسلمانان باید متحد باشند و برعلیه کسانی که از اسلام و کرامت انسانی چیزی نمی‌دانند و حتی به ادیان الهی توهین می‌کنند، باشند. این اقدام رئیس جمهور نشان می‌دهد که ایران خواستار وحدت بین شیعه و سنی است و اهل تشییع و تسنن برای جمهوری اسلامی یکی بوده و قرآن پایه و اساس همه مردم به شمار می‌رود.

وی اظهار کرد:غرب باید به خود بیاید و به ادیان الهی و کتاب‌های مسلمانان توهین نکند. قرآن کریم برنامه‌ای برای بشریت است و جهانیان باید این را بدانند زیرا این کتاب انسان‌ساز و مایه رحمت و برکت برای همه جهان به شمار می‌آید.

امام جمعه اهل سنت سنندج درباره تأثیرگذاری این رفتار رئیس‌جمهور در بین رسانه‌های غربی و جلوگیری از تکرار توهین به قرآن کریم گفت: یقینا این اقدام در بین رسانه‌های غربی تاثیرگذار است زیرا رسانه‌ها می‌فهمند که باید بشریت را به سمت تعالی ببرند و باید اذهان مردم جهان را آگاه کنند تا بدانند قرآن و مفاهیم آن چه چیزی برای ارائه به بشریت دارد. در اقدامات این شکلی، رسانه‌ها باید رسالت خود را انجام داده و بشریت را به سمت سعادت سوق دهند و یقینا این رفتار رئیس جمهور تاثیرگذار خواهد بود و امیدواریم نه تنها رسانه‌ها، بلکه دولتمردان غربی هم به خود بیایند و اهانت به قرآن کریم را محکوم و از تکرار آن جلوگیری کنند، زیرا این رفتار، یک جنایت علیه دین محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه توهین به تمام کتب آسمانی را باید در بین تمام بشریت محکوم کنیم، تصریح کرد: این اقدام باعث می‌شود تا هیچ کسی به هیچ کتاب دینی توهین نکند. باز هم تاکید می‌کنم کسانی که به قرآن کریم توهین می‌کنند روزی به خود آمده و متوجه می‌شوند چه رفتار زشتی داشته‌اند و آنگاه منزوی‌تر از همیشه می‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha