• سه‌شنبه / ۲۸ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۳
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1402062817351
  • خبرنگار : 71451

رونمایی از چهار عنوان کتاب دفاع مقدسی در دهکده مقاومت

رونمایی از چهار عنوان کتاب دفاع مقدسی در دهکده مقاومت

مراسم رونمایی از آثار جدید «انتشارات ۲۷ بعثت» با عناوین« پهلوانان ماندگار»، «خروج از بن‌بست»، «شب بی‌قراری من»، «رویای آمریکایی(عربی)» و «لباس شخصی‌ها» با حضور راویان، نویسندگان و پیشکسوتان دوران هشت سال دفاع مقدس در دهکده مقاومت برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم، سردار کاظم یزدانی، رئیس تربیت‌بدنی سپاه محمد رسول‌الله (ص) تهران در سخنانی درباره شهدای ورزشکار بیان کرد: امروز پس از ۴۰ سال می‌بینیم که چگونه ورزش به عنوان یک ابزار کاربردی در تمامی عرصه‌های فرهنگی اجتماعی، بهداشت و درمان و اقتصاد ایفای نقش می‌کند. چهل سال پیش امام خمینی (ره) درباره اثرگذاری ورزش سخن گفته بودند.  

رئیس سابق فدراسیون جودو ادامه داد: ورزش کشور نیاز به یک جراحی دارد. مردم را باید تشویق به ورزش کردن بکنیم تا سلامت بمانند. در کارهای تخصصی هم ورزشکاران باید به طور ویژه کار کنند. همچنین اخلاق در ورزش یکی از اصول مورد نظر فدراسیون‌های جهانی است. ما مسئولین شهدای ورزشکار خود را به عنوان یک اسطوره معرفی نکرده‌ایم که  حواشی روز گذشته برای استقبال از یک ورزشکار خارجی را شاهد بودیم. شهدای ورزشکار ما گمنام هستند باید آنها الگوی نوجوانان و جوانان باشد.  

این پیشکسوت عرصه ورزش یادآور شد: عزیزان ما در ورزش سپاه و بسیج باید کار کنند. ما اسامی برخی ورزشکاران شهید مانند ابراهیم هادی را شنیدیم اما فقط یک کتاب درباره‌اش خوانده‌ایم. در مسأله اخلاق ورزش باید کارهای مداوم انجام بدهیم و در طول سال مستمر از شهدای ورزشکار یاد کنیم. اکنون شبکه‌های مجازی ابزار بسیار خوبی هستند. در این زمینه تکلیف بسیاری بر عهده داریم. البته می‌دانم کار سخت و پیچیده است. ما اسطوره‌های خود را باید جایگزین ببرهای کاغذی کنیم که امور سیاسی بیشتر آنها را بزرگ کرده‌اند.  ما شهیدی داریم که قرار بود به مسابقات جهانی برود، اما حضور در جبهه را انتخاب کرد.
یزدانی خاطرنشان کرد:ما باید انسان‌های چند بعدی را تربیت کنیم که نشان بدهند نماینده کشورهای اسلامی هستند. وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک مسئولیت بزرگی برعهده دارند و چاپ کتاب «پهلوانان ماندگار» در زمینه معرفی شهدا قدم نخست است.

در ادامه این مراسم، حاج قاسم صادقی از رزمندگان پیشکسوت لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله (ص) و راوی کتاب «لباس شخصی‌ها» توضیح داد: خدا را شکر می‌کنم که در مقطعی آفریده شدیم و کسی را بر ما حاکم کرد که تحول بزرگی را در کشور ایجاد کرد. در زمان پهلوی همه آزادی‌ها بود و خبری از امر و نهی نبود.  امام ما را نجات داد.

این رزمنده بیان کرد: من ۱۰ سال است که در دشت ذوالفقاری در یک کانکس زندگی می‌کنم.ما باید کاری کنیم که ماندگار شود نه اینکه اسمی در کنیم. دعای پدر و مادر و نماز اول وقت من را نجات داد. در یادمان ذوالفقاری بیش از ۱۰۰ هزار نفر آمدند. فرهنگ تعدادی از شهدای اول جنگ با وسط و پایان جنگ متفاوت بود. در دیدار با مقام معظم رهبری گفتم آمده‌ام از شهدای منفی بگویم، از شهدایی که در ابتدای جنگ لوطی و داش مشتی بودند اما در جریان جنگ متحول شدند.

راوی کتاب «لباس شخصی‌ها» افزود: ما نباید امام رضا (ع) را دست کم بگیریم. امام رضا کسی بود که شخصی مثل شاهرخ ضرغام در مشهد در حرمش توبه کرد. عمده افرادی که مشکلی دارند و کتاب شاهرخ را می‌خوانند توبه می‌کنند. من با حضور در زندان‌ها عمدتا خاطرات افرادی مانند او را برای زندانیان تعریف می‌کنم چون برایشان امید بخش است. نباید فراموش کنیم اگر مسائل مرتبط با جنگ را تعریف نکنیم ممکن است دچار تحریف و فراموشی شود.  رزمندگانی که کتاب خاطرات خود را نمی‌نویسند کارشان هنوز پایان نیافته است.

 محمد اسماعیل کوثری از فرماندهان دوران دفاع‌مقدس نیز با اشاره به اینکه کار قاسم صادقی خالصانه است، بیان کرد: در جنگ رزمندگانی شهید شدند و افرادی مثل قاسم صادقی ماندند تا راوی مسیر شهدا بشوند و رضایت خداوند این است تا تمام حاضر خود را یاری کنند. از سردار کاظمینی و شهید حاج حسین همدانی و سردار حسن‌زاده باید تشکر کنم. دغدغه آنها در ثبت و ضبط خاطرات شهدا و رزمندگان عاملی برای نگارش این آثار شد. مقام معظم رهبری هم‌ بر این اصل تأکید فراوان دارند. ثبت روایت فرماندهان و رزمندگان به عنوان سند معتبر برای تاریخ نیاز است.

سردار کوثری افزود: پیش از آغاز جنگ گزارشی‌هایی از آرایش نظامی عراق به شورای عالی دفاع که بنی‌صدر مسئول آن بود می‌دادیم، اما  پاسخی که بنی صدر پیش از آغاز جنگ تحمیلی می‌داد این بود که سپاهی‌ها چه می‌دانند جنگ چیست که گزارش می‌دهند صدام می‌خواهد حمله کند؟ در زمان آغاز جنگ بسیاری از مسئولین ترسیده بودند اما حضرت امام خمینی (ره) فرمودند که دزدی آمده و سنگی انداخته حسابش را خواهیم رسید. بنی‌صدر به اختلاف‌ها شدت می‌بخشید. بعد از فرارش یک وحدت عالی بین تمام نیروها و مدافعان شکل گرفت.

این فرمانده دوران دفاع‌مقدس یادآور شد: اگر قبل از جنگ تحمیلی زیارت عاشورا می‌خواندیم و می‌گفتیم اگر در زمان امام حسین بودیم او را یاری می‌کردیم، با آغاز جنگ با دست خالی در جبهه حضور یافتیم و عراق و حامیانش را شکست دادیم. اقتدار نظام به برکت جوشش خون شهدا است.

در این مراسم از تعدادی از خانواده شهدا، نویسندگان و محققان و سیدمهدی حیدری میرشیدا تجلیل شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha