سید جلیل میرعظیمی امروز، ۲۷ شهریور در نشست با رئیس حوزه هنری استان گیلان، از اعزام سفیران قصهگویی به مجموعههای فعال در عرصه فرهنگ استان گیلان خبر داد و اظهار کرد: اعزام سفیران قصهگویی، به منظور جریانسازی فرهنگی و همراهسازی حداکثری جامعه، به ویژه مسئولان دستگاهها و مجموعههای فرهنگی در برگزاری بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان صورت میگیرد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان به محورهای موضوعی این جشنواره اشاره و قصههای قرآنی، دینی و مذهبی، روایت ارادهها، قصههای نامداران و همچنین قصههای آزاد را بستری برای فرهنگسازی و ارایه الگوهای مناسب عنوان کرد.
وی همافزایی و افزایش مراوادت فرهنگی و تعامل افزونتر مجموعههای فعال در عرصه فرهنگ را از دیگر دستاوردهای برگزاری این جشنواره برشمرد و افزود: کشف و پرورش استعدادهای مخاطبان نیز از رخدادهای خوب این رویداد بینالمللی است.
میرعظیمی در ادامه به تشریح برنامههای هفته ملی کودک کانون پرورش فکری پرداخت و عنوان کرد: کودکان عناصر فعال و پویای جامعه هستند و لذا باید به ارایه خوراک فکری مناسب به این نسل بپردازیم.
وی فعالیتهای کتابمحور کانون و تلاش این مجموعه جهت بسط و گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی را یادآور شد و با خاطرنشان کردن اجرای طرح «در مسیر دانایی، بر بال کتاب» به منظور ارسال کتاب به مراکز فرهنگی و هنری سراسر کشور و راهاندازی پویش کتابخوانی با همراهی صدا و سیما، گفت: ضروری است بستری برای گنجاندن هرچه بیشتر کتاب در سبد خرید خانوادهها فراهم شود.
مدیرکل کانون پرورش فکری گیلان همچنین برنامههای کانون در حوزه تولید فیلم، سریال و پویانمایی را تشریح کرد و با اشاره به برنامهریزی برای اکران پویانمایی «بچه زرنگ» از نیمه دوم مهرسال سال جاری، متذکر شد: برای بهرهمندسازی هرچه بیشتر مخاطبان، اختصاص سالنهای مناسب، ارایه بلیطهای نیم بها و همراهسازی دستگاههای فرهنگی، به ویژه آموزش و پرورش، حوزه هنری و فرهنگ و ارشاد اسلامی در دستور کار قرار دارد.
وی در پایان از نگاه فرهنگی مسئولان حوزه هنری استان و همراهی و مشارکت آنان در پیشبرد برنامههای فرهنگی، هنری و ادبی کودک و نوجوانمحور قدردانی کرد.
سید رسول منفرد، رئیس حوزه هنری استان گیلان نیز، ضمن ارزشمند ارزیابی کردن همگراییها، به تشریح اهداف و چشمانداز برنامههای این مجموعه به ویژه در حوزه کودک و نوجوان پرداخت و به بازنگری زیست بوم حوزه هنری اشاره و اظهار کرد: کار با موضوع «هویت» برای مخاطبان کودک و نوجوان نیز از اهداف ترسیم شده برای حوزه هنری در استان گیلان است و بستری مناسب برای تعامل و همگرایی هرچه بیشتر با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان فراهم می کند.
وی با اشاره به اختصاص میز قصه، تولید کتاب و آمادهسازی تئاتر و نمایشهای عروسکی، گفت: تولید نمایش عروسکی «مرد مهربان جنگل» طی سال گذشته، با استقبال همراه بود و برای سال جاری، آمادهسازی و اجرای بخش دوم این نمایش در دستور کار قرار دارد.
منفرد، همچنین، همراهی در برگزاری جشنواره قصهگویی کانون را مورد استقبال خواند و افزود: در صورت اندیشیدن تمهیدات لازم آمادگی داریم اهداکننده پنج جایزه ویژه بخش معرفی شخصیتهای مطرح گیلان باشیم.
رئیس حوزه هنری گیلان به اهمیت چاپ و انتشار کتابهای کودک، با موضوع قصه و قصهگویی اشاره کرد و حمایت از اکران پویانمایی «بچهزرنگ»، از تولیدات کانون پرورش فکری را مورد تاکید قرار داد.
وی با خاطرنشان کردن نقش حوزه هنری به عنوان پخشکننده مهم حوزه کودک و نوجوان، ادامه داد: در مرکز استان گیلان نیز برای اکران این پویانمایی در سینما سپیدرود رشت برنامهریزی میکنیم.
منفرد به اهمیت فعالیتهای کودکمحور اشاره و تصریح کرد: حوزه کودک، از اولویتهای ماست و برای اجرای برنامههای مشترک و راهاندازی لیگهای کتابخوانی برای این گروه سنی آمادگی داریم.
محمد پرحلم، معاون فرهنگی حوزه هنری گیلان نیز در ادامه، به ارتباط تنگاتنگ و صمیمانه این مجموعه و کانون پرورش فکری اشاره و با بیان اینکه نقطه تمرکز هر دو مجموعه «فرهنگ و هنر» است، از آمادگی برای برگزاری کارگاههای آموزشی، ارایه منابع در حوزه قصه و قصهگویی و همچنین، در اختیار قرار دادن منابع صوتی و تصویری این مجموعه برای برگزاری هرچه بهتر بیستوپنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون خبر داد.
انتهای پیام
نظرات