حسین علی بیگی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه از شهریورماه سال ۱۴۰۰ مباحث تنظیم بازار کالاهای اساسی در اختیار جهاد کشاورزی قرار گرفته است، عنوان کرد: علی رغم اینکه در مجموعه سازمان جهاد کشاورزی تجربهای در حوزه تنظیم بازار نداشتیم اما با توجه به هماهنگیهای صورت گرفته و کسب اطلاعات از سطح بازار و متناسب با برآوردهای سیستم توزیع در سالهای اخیر، تنظیم بازار و توزیع کالای اساسی را بر عهده گرفتیم.
معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به توزیع کالاهای اساسی مطابق با سهیمه تخصیص یافته به استان قم، بیان کرد: بعد از مردمی سازی یارانهها که در واقع یک جراحی اقتصادی بود، توزیع کالاهای اساسی اهمیت بیشتری پیدا کرد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه مردمی سازی یارانهها افزایش قیمت برخی کالاها را در پیداشت، نظارت و بازرسی بر این کالاها در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی قرار گرفت و تیمهای بازرسی ما در سطح بازار اقدام به نظارت و رصد روند توزیع و قیمت کلیه کالاهای اساسی کردند.
علی بیگی افزود: در حوزه نظارت در دو سال گذشته ۱۶ هزار ۵۸۷ بازدید داشتیم که از این تعداد ۲ هزار و ۱۵۱ پرونده تخلف با مبلغ تخلف ۱۴ میلیارد تومان تشکیل شده است.
معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم در رابطه با تامین کالاهای اساسی، یادآور شد: در دو سال گذشته ۶ هزار و ۲۰۰ تن شکر خانوار و ۷ هزار و ۴۰۰ تن شکر مورد نیاز اصناف را تامین کردیم؛ همچنین تقریبا ۶ هزار و ۵۰۰ تن برنج هندی، ۵ هزار تن برنج تایلندی و ۹۷۰ تن برنج پاکستانی و ۳۰۹ تن برنج تایلندی درجه یک توزیع کردیم.
علی بیگی با بیان اینکه توانستیم بر اساس مدیریت تامین و تنظیم بازار در حوزه توزیع مرغ در بازار کمبودی نداشته باشیم، اضافه کرد: نیاز استان به مرغ ۱۱۰ تن است که در شرایط ایده آل ۶۰ تن از مرغ مورد نیاز مردم در استان تولید میشود و مابقی را از طریق واردات تامین میکنیم.
وی ادامه داد: در حالی که در سنوات گذشته در ایام نوروز شاهد کمبود مرغ بودیم اما در دو سال فعالیت دولت سیزدهم با توجه به برنامههای صورت گرفته توسط وزارت جهاد کشاورزی و عملکرد مجموعه جهاد کشاورزی استان قم کمبودی در حوزه توزیع مرغ گرم در بازار نداشتیم؛ و در موارد محدودی که با کاهش تولید مرغ مواجه بودیم با توزیع مرغ منجمد به تامین مرغ مورد نیاز مردم اقدام کردیم.
علی بیگی تامین کالاهای اساسی مورد نیاز هیات و موکبها را مورد توجه قرار داد و گفت: در دو سال گذشته یکی از عملکردهای ما تامین کالاهای اساسی مورد نیاز موکبها و هیاتهای مذهبی بوده است؛ با برنامه ریزیهای صورت گرفته کلیه سهمیه هیاتها در اختیار مباشرین قرار گرفت که با معرفی و اعلام شورای هیات اقدام به تامین نیاز آنها کردند.
معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم، اظهار کرد: ۹۵۰ تن برنج، ۶۲۰ تن شکر، ۲۰۰ تن گوشت مرغ منجمد و ۱۵۰ تن گوشت قرمز از جمله کالاهایی است که در بین موکبها و هیاتهای مذهبی توزیع شده است.
علی بیگی در حوزه افزایش قیمت گوشت، تاکید کرد: با توجه به مردمی سازی یارانهها، افزایش قیمت نهادهها را شاهد بودیم و دامداران به دلیل عدم صرفه اقتصادی اقدام به حذف دام کردند لذا تعداد دام در کل کشور کاهش پیدا کرد؛ همچنین به دلیل قاچاق دام متاسفانه بخشی از دام استان خارج شد و همین مسئله در ۶ ماه گذشته منجر به کاهش عرضه دام در میادین و به تبع افزایش قیمت دام زنده و در واقع گوشت قرمز شد.
معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم، بیان کرد: دولت سیزدهم واردات گوشت دام سبک و سنگین به صورت گوشت گرم و منجمد را با هدف تنظیم بازار و حفظ وضعیت دام مولد کشور در دستور کار دارد؛ لذا بخشی از نیاز باید از طریق واردات تامین شود تا وضعیت دام زنده در کشور در وضعیت مطلوبی قرار بگیرد و نیاز به واردات گوشت مرتفع شود.
علی بیگی گفت: برنامه جهاد کشاورزی استان قم در حوزه توزیع کالاهای اساسی جلوگیری از حضور هر گونه دلال و واسطه و ایجاد شبکه امین برای تامین و توزیع مطلوب کالاها در بازار است.
وی در پایان تاکید کرد: شهروندان میتوانند هر گونه شکایت و تخلفات در حوزه توزیع کالاهای اساسی را از طریق مجموعه بازرسی با شماره تلفن ۳۶۷۰۱۸۲۱ یا شماره ۱۲۴ اعلام کنند.
انتهای پیام
نظرات