به گزارش ایسنا، دقیقا اینکه چه مقدار ورزش برای کاهش کلسترول خون مورد نیاز است، هنوز مورد بحث است. به طور کلی سازمان جهانی بهداشت حداقل ۳۰ دقیقه ورزش را با شدت متوسط به بالا در طول روز توصیه میکند.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، موثرترین فعالیتهای بدنی برای کاهش سطح کلسترول بد شامل موارد زیر است:
_ وزنهبرداری: تمرینات قدرتی میتواند سلامت قلب را از چند راه ممکن از جمله با کاهش کلسترول بد، افزایش کلسترول خوب و کاهش فشارخون بهبود بخشد. با افزودن تمرینات قلبی عروقی به روال ورزشی خود میتوانید از فواید بیشتری بهرهمند شوید.
_ یوگا: تنفس پیوسته و منسجم میتواند کمک شایانی به دفع کلسترول خون کند. در این تمرین شما بر روی تنفس خود ( دم و بازدم) تمرکز میکنید. تمرین منظم تنفس موجب افزایش خونرسانی و اکسیژنرسانی و نیز رساندن مواد غذایی به ارگانهای بدن خواهد شد. همین امر موجب کاهش تشکیل پلاک در شریانها شده و سلامت قلبی عروقی را به دنبال خواهد داشت.
_ پیادهروی: انجمن قلب آمریکا اعلام کرده که پیادهروی موثرترین ورزش برای کاهش سطح کلسترول است. ورزشی که هر کسی میتواند آن را انجام دهد. ورزشهای هوازی باعث بهبود استفاده از اکسیژن و افزایش سلامت قلب و ریهها میشوند. از آنجا که این ورزشها صرف بیشتر انرژی را به همراه دارند، منجر به کاهش کلسترول نیز خواهند شد. پیادهروی سریع خود عاملی برای پیشگیری از تصلب شرائین و لخته شدن خون است.
_ دویدن: دقیقا مانند پیادهروی، با افزایش ضربان قلب منجر به کاهش سطح کلسترول میشود. اینکه دویدن ۲.۵ برابر راه رفتن انرژی مصرف میکند، دور از انتظار نیست و واضح است که هرچه انرژی بیشتری استفاده کنید کالری بیشتری نیز خواهید سوزاند.
_ دوچرخهسواری: تحقیقان نشان داده است که دوچرخهسواری یک ورزش هوازی بیخطر و موثر برای سوزاندن کالری و کاهش کلسترول بد است. کارشناسان توصیه میکنند که از دوچرخه به عنوان یک ابزار برای رفتن به محل کار و انجام امور روزمره استفاده کنید. با این حال اگر این کار برایتان مقدور نیست، میتوانید از دوچرخههای ثابت برای سود بردن از منافع آنها استفاده کنید. هدف انجام حداقل ۳۰ دقیقه دوچرخه سواری برای ۵ روز در هفته است و این میزان را میتوانید به ۴۵ تا ۶۰ دقیقه در بیشتر روزهای هفته افزایش دهید.
_ شنا: تنها نیم ساعت شنا ۲۴۰ کالری میسوزاند. شنا باعث افزایش میزان کلسترول خوب میشود. به ازای هر یک درصد افزایش HDL در خون، خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی تا ۳.۵ درصد کاهش مییابد.
انتهای پیام
نظرات