• چهارشنبه / ۸ شهریور ۱۴۰۲ / ۰۹:۴۱
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1402060805344
  • منبع : شورای نگهبان

یک عضو شورای نگهبان:

قانون جدید انتخابات بر «شفافیت» و «پاسخگویی» تاکید دارد

قانون جدید انتخابات بر «شفافیت» و «پاسخگویی» تاکید دارد

یک عضو شورای نگهبان گفت: قانون جدید انتخابات بر «شفافیت» و «پاسخگویی» تاکید دارد.

به گزارش ایسنا به نقل از  پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، خیرالله پروین عضو حقوقدان شورای نگهبان در سلسله نشست‌های مباحث دانش پارلمانی که روز دوشنبه (۶ شهریور ۱۴۰۲) با عنوان «قانون جدید انتخابات و تاثیر آن بر مشارکت و شفافیت» در محل نمایشگاه هفته دولت توسط معاونت پارلمانی برگزار شد، اظهار داشت: ناچار هستیم به فراخور زمان و با توجه به شرایط و اقتضائات جدیدی که برای کشور به وجود می‌آید، به اصلاح قوانین بپردازیم. از این رو قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی اصلاح شد. البته ایشان اشاره داشتند بر اساس سیاستهای کلی انتخابات ابلاغی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۵ انتظار بود اصلاح قانون انتخابات زودتر اتفاق می افتاد.

وی با بیان اینکه اصلاحات خوبی در قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی به وجود آمده است، گفت: افزایش اعتماد عمومی موجب افزایش مشارکت مردم خواهد شد و در این رابطه دو عنصر «شفافیت» و «پاسخگویی» بسیار موثر هستند.

این استاد دانشگاه تهران افزود: در قانون جدید انتخابات مجلس تلاش شده تا به این دو عنصر توجه شود و در نتیجه شاهد افزایش اعتماد عمومی و مشارکت مردم در انتخابات باشیم.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان با تاکید بر اینکه باید در انتخابات‌ها حقوق مردم و داوطلبان حفظ شود، عنوان کرد: مرحله «پیش ثبت‌نام» در راستای حقوق مردم و داوطلبان پیش‌بینی شده است. بر اساس قانون جدید متقاضیان می‌توانند به نتایج استعلام‌ها اعتراض کنند. نهادها نیز ملزم به پاسخگویی هستند و اگر پاسخ ندهند، مجازات برای آنها تعیین شده است.

وی خاطرنشان کرد: بررسی صلاحیت‌ها نیز طبق قانون باید براساس اسناد و ادله انجام شود. براساس شنیده‌ها و گفته‌ها نمی‌توان به بررسی صلاحیت‌ها پرداخت و برای تایید یا عدم تایید باید اسناد و ادله کافی وجود داشته باشد.

پروین با بیان این‌که در قانون جدید برای اولین بار دو حق برای داوطلبان به طور ویژه در نظر گرفته شده است، گفت: حق شنیدن توضیحات و بررسی دلایل و مدارک داوطلب و حق دانستن دلایل عدم تایید صلاحیت به صورت کتبی از جمله ویژگی‌های قانون جدید (اصلاح قانون انتخابات مجلس) است.

این عضو شورای نگهبان در پایان بیان داشت: حق برابری نامزدها از فرصت‌های تبلیغاتی و ساماندهی و نظم‌دهی به ستادهای حقیقی و مجازی از وجوه قابل توجه قانون جدید است. البته این موضوعات در قانون آمده و اجرای آن بستگی به عملکرد مجریان و آگاهی عموم مردم دارد و همه باید مطیع قانون باشند.

این نشست در نمایشگاه روایت خدمت که از چهارم تا هفتم شهریور ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برپاست، برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha