به گزارش ایسنا، مجمع خبرنگاران و نویسندگان دفاع مقدس و مقاومت با گرامیداشت ۲۶ مرداد ماه سالروز بازگشت آزادگان به میهن در بیانیهای، اعلام کرد: آزادگان سرافراز میهن ما با مقاومت و ایستادگیهای بی نظیر و مثال زدنی به الگویی جهانی تبدیل شدند؛ چرا که مقاومت و پایداری آنها به دلیل دفاع از ارزشهای والای جامعهشان به حدی بود که بارها نیروهای صلیب سرخ از این همه مقاومت و ارادت آنها نسبت به مکتب، رهبر و کشورشان متعجب شدند که چه عاملی باعث این همه مقاومت و ایستادگی آنها شده است.
در ادامه این بیانیه آمده است: از این رو گسترهی عظیم دفاع مقدس، عرصههای نوین و بدیعی را برای مطالعهی علمی، فراروی خبرنگاران، نویسندگان و پژوهشگران گشوده است؛ که از جملهی آن، مجموعهی عناصر فکری، تربیتی و فرهنگی مربوط به دوران اسارت تعداد بسیاری از رزمندگانی است که برههای از عمر خود را در اردوگاههای اسرا در کشور عراق، سپری کردهاند.
این بیانیه خاطرنشان می کند: از جمله رویکردها که پس از جنگها و انقلابها متولد میشود «نوشتن» است. زندانیهای سیاسی و مبارزان همچنین سربازها آزاد میشوند و به خانه برمیگردند و نوشتن را آغاز میکنند. در این شرایط است که ادبیات ویژهای بهنام «ادبیات اردوگاهی» خلق میشود که انسانیترین گونه ادبیات جنگ است. بهعبارت دیگر ادبیات اردوگاهی، بیمرز است. مکاتبات آزادگان دفاع مقدّس جزئی از ادبیات اسارتگاهی و گونهای از ادبیات پایداری و مقاومت هستند. در ایران، ادبیات مقاومت همواره در کنار قیامهای ظلم ستیز از کاوه آهنگر گرفته تا تارخ معاصر لابلای صفحات تاریخ به چشم میخورد . از سال ۵۷ و پس از پیروزی انقلاب، بیشتر در زمان جنگ هشت ساله عراق علیه ایران این ادبیات به اوج خود رسید و شکل گرفت و به دنبال آن، ادبیات اسارتگاهی از زمان زندانهای رژیم پهلوی و بعد از آن در اسارتگاههای عراق نمود بیشتری پیدا کرد.
مجمع خبرنگاران و نویسندگان دفاع مقدس و مقاومت ضمن گرامیداشت مقام آزادگان، شهدای غریب و با ارج نهادن به ساحت حجت الاسلام سید علی اکبر ابوترابی فرد رهبر معنوی اسرا در اردوگاههای رژیم بعث عراق و بهجت افروز (ام الاسرا) به عنوان مادر معنوی اسرای جنگ تحمیلی مینویسد: در جنگهای دفاعی روند جامعه به سمت و سویی پیش میرود که آحاد مختلف مردم ضمن حفظ انسجام و وحدت به مدافع تبدیل میشوند. در هشت سال دفاع مقدس هم دشمن تلاش فراوانی کرد تا جلوی این روند گرفته شود. تبلیغات زیادی کردند که بگویند ایرانیها اطفال ونوجوانهایشان را به جنگ میفرستند، اما موج انسانی هموطنانمان از هر سنت، فرهنگ و اعتقادی در جنگ کاری کرد که مردم ایران تصویری تازه از خود به دنیا نشان دهند.
در پایان این بیانیه آمده است: تاریخ رسمی هیچگاه درباره همسران آزادگانی همچون شهید حسین لشکری یا آزادگانی که سالها نام و نشانی از آنها در صلیب سرخ جهانی به ثبت نرسیده بود، صحبت نخواهد کرد؛ بنابراین وظیفه ثبت و ضبط خاطرات، مفاهیم و مؤلفههای خاکستری و تلخ و شیرین دوران اسارت برعهده خبرنگاران و نویسندگانی خواهد بود که به واسطه توجه به ادبیات اردوگاهی قیمت تمام شده جنگ را میدانند. با گذشت ۳۴ سال از بازگشت آزادگان به میهن، در تمامی این سالها اعضای مجمع خبرنگاران و نویسندگان دفاع مقدس و مقاومت پس از دو دهه از آغاز فعالیتهای خود همواره کشیدهاند با امکانات و ظرفیتی که در اختیار دارند خاطرات رزمندگان را جوان نگه دارند و آن را برای ثبت در تاریخ رسانهای روایت کنند.
انتهای پیام
نظرات