• پنجشنبه / ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۳:۲۱
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402052415325
  • خبرنگار : 71635

۴ گروه غذایی که اگر سرگیجه دارید نباید مصرف کنید

۴ گروه غذایی که اگر سرگیجه دارید نباید مصرف کنید

احتمالا برای شما هم پیش آمده که به یکباره حس کنید همه چیز دور سرتان می‌چرخد؛ احساسی که به دنبال آن نتوانید روی پای خود بایستید و تعادل‌تان را از دست بدهید اما چگونه می‌توان کاری کرد که این شرایط را تا حد امکان کمتر تجربه کرد؟

به گزارش ایسنا، سیستم دهلیزی در مغز به شما این اجازه را می‌دهد که بایستید، آزادانه حرکت کنید و تعادلتان را حفظ کنید. سرگیجه یکی از توابع اختلال دهلیزی است. علل دیگر ابتلا به این عارضه شامل میگرن، صدمات به سر، شرایط درونی گوش و تشنج می‌شود.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، یک رژیم غذایی سالم ممکن است علائم سرگیجه را در شما بهبود بخشد. توصیه‌ها بر این است که در هنگام سرگیجه از مصرف ۴ گروه عمده غذایی اجتناب کنید:

_ غذاهای شور: یک رژیم غذایی با سدیم بالا، با بهم زدن تعادل مایعات بدن، می‌تواند افزایش خطر ابتلا به سرگیجه را بیشتر کند. این در حالی است که یک چهارم قاشق چایخوری نمک، حاوی ۶۰۰ میلی گرم سدیم است که این مقدار بیش از یک سوم میزان نیاز روزانه یک فرد بزرگسال به سدیم است.

از آنجایی که تمامی غذاها به طور معمول حاوی سدیم هستند، نمک بیش از حد، غذاهای شور، سبزیجات کنسرو شده و منجمد و غذاهای پردازش شده، چیپس‌های سیب زمینی، کراکر و چوب‌شور را از رژیم غذایی خود حذف کنید. جایگزین‌های مغذی برای این غذاها شامل سبزیجات تازه، سوپ خانگی، پاپ کورن، چاشنی‌ها و گیاهان را در وعده‌های غذایی خود بگنجانید.

_ مواد غذایی شیرین: مواد غذایی شیرین شده با قندهای مصنوعی نیز همان خاصیت غذاهای شور را در بر هم زدن تعادل مایعات بدن دارند. غذاهایی مانند میوه‌های تازه یا منجمد، غلات سبوس‌دار، چای گیاهی شیرین نشده را جایگزین شربت ذرت با فروکتوز بالا، آب نبات، مربا، ژله، نان شیرین، نوشابه‌ها، غلات شیرین و انواع کیک کنید تا تجربه سرگیجه در شما کاهش یابد.

_ گوشت‌های فراوری: اگر شما مستعد ابتلا به سرگیجه و میگرن توامان هستید، از غذاهایی مانند پپرونی، کالباس، سوسیس، جگر پخته، پنیر کهنه، موتزارلا، و ... پرهیز کنید. این محصولات حاوی اسیدآمینه تیرامین هستند که خود یک عامل برای بروز علائم میگرن است. در عوض می‌توانید از جایگزین‌هایی مانند ماهی و گوشت تازه، پنیر کوتاژ، پنیر ریکوتا و پنیر آمریکایی استفاده کنید. از طرفی در صورت استفاده از فرآورده‌های لبنی و ایجاد دردهای میگرنی یا علائم گوارشی، انتخاب جایگزین‌های غیرلبنی از جمله توفو، شیربرنج و پنیر سویا می‌تواند مناسب باشد.

_ آجیل و دانه‌ها: انواع مغز آجیل و دانه‌ها از جمله بادام زمینی، کره بادام زمینی، گردو، دانه کدو تنبل، دانه کنجد و ... اگرچه برای سلامت قلب مفیدند اما حاوی تیرامین هستند. شما می‌توانید برای حفظ سلامت قلب، از چربی‌های سالم کم تیرامین مانند روغن کانولا، روغن زیتون، ماهی قزل‌آلا و آووکادو استفاده کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha