سریال «عقرب عاشق» به کارگردانی حسین سهیلیزاده، تهیه کنندگی رضا محقق و نویسندگی امین محمودی و حامد افضلی در ژانر علمی، تخیلی و فانتزی از پلتفرم نماوا در حال پخش است و تاکنون پنج قسمت از این سریال ۲۰ قسمتی عرضه شده است.
سیدرضا محقق، تهیهکننده سریال «عقرب عاشق» در گفتوگویی با ایسنا از دشواریها و ریسک بالای ساخت این سریال سخن گفت و توضیحاتی دربارهی حضور بازیگران چهره در کار و جلوههای ویژه یک سریال تخیلی علمی ارائه کرد.
او ابتدا در واکنش به این پرسش که تعریفتان از ریسک بالای ساخت «عقرب عاشق» چیست؟ اظهار کرد: در ابتدا دنبال این بودم کار جدید و متفاوتی بسازم؛ چراکه در فضای سینما میدیدم افرادی که سمت این ژانر رفتند در بخش جلوههای ویژه و فضایی به مشکل برمیخورند و همین مسائل برای دیگرانی که میخواستند در این ژانر کار کنند امکان را به صفر میرساند. بعد از اینکه با حسین سهیلیزاده، کارگردان «عقرب عاشق» صحبت کردم مطمئنتر شدم چون در مقام کارگردان باید کسی کنارم میبود که بتوانم روی تجربهاش حساب کنم؛ وگرنه علاوه بر ریسک بحث جلوههای ویژه فضایی باید ریسک مجددی در باب کارگردانی میکردم.
خیلیها رهایم کردند اما کار را رها نکردم
تهیهکننده سریال «عقرب عاشق» تاکید کرد: از طرفی نیز دنبال فضایی بودم که از فضای سریالهای تولید شده و قصههای تکراری فاصله بگیرم و کار جدید و متفاوتتری را شروع کنم. «عقرب عاشق» ریسک همراه با استرس بود و شبی نبود که من با استرس نخوابم. ناگفته نماند که بحث تولید و هزینههای سنگین تولید این سریال در طول مسیر مرا مردد میکرد و دائما با خود تکرار میکردم که چرا نرفتم یک کار رئال بسازم ولی تصمیمم را گرفته بودم و عزمم را جزم کرده بودم تا اثر خوبی در ژانر علمی، تخیلی و فانتزی بسازم. در نهایت قوت قلب و جسارت بود که باعث شد در تولید این سریال کم نیاورم، خیلی ها رهایم کردند اما من کار را رها نکردم و تمام سعی و تلاشم این بود کار به مشکل نخورد برای همین پرقدرت ادامه دادم. ما هشت ماه تولید و سه ماه پیش تولید داشتیم و یک روز هم در میان این پروسه وقفه نداشتیم.
تهیهکننده «عقرب عاشق» در ادامه همین صحبت هایش درباره اینکه چرا کارشان مدیرتولید نداشت؟ توضیح داد: ۱۱ ماه پیوسته کار کردیم با وجود اینکه مدیر تولید نداشتم خودم پای کار ایستادم. چند مدیر تولید حرفهای را دعوت کردم و سر کار آمدند اما در مواجه با پروژه شوکه میشدند و حدسشان این بود که نمیشود در مدت زمان محدود و بودجه تعیین شده کار ساخته شود به همین خاطر متاسفانه در اوایل راه از آنها جدا شدم و خودم هم کار تولید را میکردم و هم تهیه کنندگی را ادامه می دادم که خدارا شکر کار جمع شد.
نماهای «عقرب عاشق» اینترنتی نیست
او همچنین در پاسخ به اینکه آیا جلوههای ویژه همانطور که می خواستید درآمد؟ خاطرنشان کرد: خودم الان بسیار از این سریال راضی هستم و واقعا هنرمندان جلوههای ویژه «عقرب عاشق» خیلی خوب کار کردند. برخی دوستان که کارهای جلوههای ویژه ما را میبینند میگویند همه نماها سمپل است و از اینترنت خریدند اما واقعیت این است که اینها را دو جوان ۲۵ ساله در عرض دو سال ساختند که مطمئنم آینده درخشانی خواهند داشت و قطعا به سینمای ایران کمک خواهند کرد. جلوههای ویژه دستم را در «عقرب عاشق» پر نگه داشته است و اگر این جلوهها و موقعیتهای فضایی درنمیآمد، این کار با شکست قطعی مواجه می شد.
محقق همچنین در توضیح اینکه در «عقرب عاشق» از بازیگران چهره بسیاری بهره برده است، چگونه آنها را مجاب کرد تا این ریسکش را بپذیرند؟ اینگونه اظهار کرد: به هر حال برای یک کار خوب در پلتفرم باید از بازیگران چهره بهره میبردیم تا بتوانیم مخاطب را هم جذب کنیم به همین خاطر سعی کردیم چیزی که در توانمان هست انجام بدهیم و از دوستان و بزرگانی که هستند، استفاده کنیم و در جمعبندی نهایی توانستیم با بازیگرانی همچون آتنه فقیه نصیری، آرمان درویش، حسین پاکدل، رضا بهبودی، رویا جاویدنیا، سمیرا حسینی، سیاوش خیرابی، شقایق فراهانی، شیدا یوسفی، عاطفه رضوی، متین ستوده، محمدرضا فروتن، ساقی حاجی پور، رضا فیاضی و ... همکاری کنیم.
لطفا کار ما را با خارجی ها مقایسه نکنید
این تهیهکننده سینما درباره اینکه فکر می کند مخاطب قابلیت همذات پنداری با «عقرب عاشق» را دارد؟ بیان کرد: به نظرم الان مخاطب در نقطه ای از ابهام قرار دارد و نمی داند که این سریال به چه جهتی جلو می رود. در واقع مخاطب حالتی از شوک را درون خود دارد که اصلا این سریال چیست و چرا باید در ایران چرا چنین سریالی را ببیند. اکنون ۵ قسمت از «عقرب عاشق» ساخته و پخش شده است. ما کاری تماما فضایی نساختیم و صرفا یک اثر فانتزی، علمی و تخیلی است که در آن بخش ملودرام قصه رئال است، خرده روایت های فضایی که در قصه وارد می شوند، زمینه اصلی بخش زمینی ما را تشکیل می دهد و در هر قسمت هم ویژوال و ژانر فانتزی بیش از ۳ دقیقه نیست اما می توان گفت شروع خوبی برای تولید این نوع کارها و سریال سازی در این ژانر است.
وی تصریح کرد: برخی قضاوت میکنند و میگویند خارجی ها کارهای بهتری ساختند و نمونه ایرانی قابل مقایسه نیست، خوب بله. آنها ۵۰۰ میلیون دلار هزینه می کنند اما کل هزینه «عقرب عاشق» ۱ میلیون دلار هم نشده است و ما نمی توانیم خودمان را با آنها مقایسه کنیم اما در بخش های مختلف مثل جلوه های ویژه هوشمندانه عمل کردیم و قطعا مخاطب رفته رفته ارتباط خوبی با این سریال پیدا می کند و به نظرم باید تا قسمت های بعد کمی صبوری کنیم. نا گفته نماند که آمار رضایت این سریال در مجموعه نماوا از ۷۹ درصد به ۹۳ درصد رسیده است.
چرا «عقرب عاشق» دیر آمد؟
محقق سپس درباره اینکه چرا «عقرب عاشق دیر به پخش رسید، آیا با پلتفرم ها به نتیجه نمی رسیدید؟» هم گفت: قطعا تمامی پلتفرمها امتیازشان برای خودشان است و من هم با نماوا صحبت کرده بودم. بیش از یک سال پیش توافقات شفاهی و ضمنی مبنی بر این کار را از این پلتفرم گرفته بودم و در بین راه که کار را تولید می کردیم پلتفرم های دیگر هم درخواست بر عهده گرفتن پخش این سریال را دادند اما از همان ابتدا اعلام کردم که «عقرب عاشق» را به مجموعه نماوا دادهایم. اینکه کمی دیر به پخش رسید به این خاطر بود که سریال آماده پخش نبود و جلوههای ویژه بسیار زمان برد، در واقع ما یکسال پس از پایان فیلمبرداری به پخش رسیدیم و هزینه کار تولید کاملا برعهده بخش خصوصی خارج از پلتفرم بود.
اتفاقات خوبی در راه «عقرب عاشق» است قضاوت نکنید
تهیهکننده «عقرب عاشق» در پایان صحبتهایش تاکید کرد: می بایست به سریال ها فرصت داد و نباید براساس یک قسمت، سریال ۲۰ قسمتی را قضاوت کنیم. قطعا اتفاقات خوبی در «عقرب عاشق» است و امیدوارم مردم هم آنرا دوست داشته باشند. خودم میخواستم کار متفاوتی انجام بدهم و این سریال شروع خوبی در ایران بود و امیدوارم این نمونه کارها ادامه داشته باشد. حتی برای پخش خارجی «عقرب عاشق» هم به من پیشنهاد دادند که امیدوارم خروجی آن در ادامه مورد رضایت واقع شود. سینمای ایران خارج از مرزهای این کشور، سینمای شریفی است قطعا ما در این ژانر می توانیم کارهای فاخری را تولید کنیم که مورد قبول باشد.
انتهای پیام
نظرات