• جمعه / ۲۰ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۱:۳۷
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1402051912111
  • خبرنگار : 71431

معاون سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران خبرداد:

ایجاد سامانه برای مقابله با شایعات در حوادث و تجمعات انبوه

ایجاد سامانه برای مقابله با شایعات در حوادث و تجمعات انبوه

معاون آمادگی و عملیات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از فعالیت سامانه‌ای برای مقابله با شایعات مرتبط با حوادث و تجمعات انبوه در این سازمان خبر داد.

به گزارش ایسنا، مجید آرون در نشست تخصصی مدیریت خطر تجمعات انبوه که با حضور جمعی از کارشناسان و اساتید دانشگاه در محل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد، به آسیب‌شناسی گردهمایی امام رضایی‌ها در تهران پرداخت و گفت: در این مراسم که در سالروز ولادت امام رضا (ع) برگزار شد، ۱۰۷ موکب در میدان خراسان برپا شده و جمعیت زیادی از مردم نیز در این مراسم حضور داشتند. محدوده برگزاری این مراسم و ظرفیت‌های آن توسط ما بر اساس استاندارد WHO احصا شد و پیش‌بینی حضور بیش از دویست هزار نفر در این مراسم شده بود.  

وی با بیان اینکه همین جمعیت زیاد، سبب حساسیت بالای موضوع شد؛ گفت:‌ اقدامات ایمنی پیش از شروع، حین مراسم و پس از آن درنظر گرفته شد. پیش از مراسم، سه دستورالعمل شامل ایمنی دومین گردهمایی امام رضایی‌ها، ایمنی در برابر حریق سازه‌های موقت و سلامت و دستورالعمل ایمنی و محیط زیست مراسم تدوین و ابلاغ شد. همچنین در دو مرحله بازدید و نظارت کنترلی HSE صورت گرفت.

آرون با اشاره به دیگر اقدامات صورت گرفته در این مراسم گفت: پیش‌بینی بازدید مسئولین ارشد در مراسم، جانمایی تیم‌های مدیریتی و تیم ‌های هماهنگی و برگزاری جلسه‌های هماهنگی دستگاه‌های تخصصی و امدادرسان از دیگر اقدامات ما در این مراسم بود. همچنین توزیع بیسیم واحد و بلندگوهای دستی و جانمایی محل‌های استقرار از تیم‌های عملیاتی از دیگر اقداماتی بود که در این مراسم صورت گرفت.

معاون آمادگی و عملیات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران افزود: تیم‌های عملیاتی سازمان آتش‌نشانی، هلال احمر و آماده با شبه مراکز درمانی، استقرار ۱۰۰ نفر از نیروهای بسیج، استقرار ۲۵۰ نفر از نیروهای دوام، تشکیل ستاد هماهنگی مراسم با هدف مدیریت ازدحام مراسم و ... جزو دیگر اقداماتی بود که در مدیریت این رویداد انجام شد. همچنین این مراسم تا ساعت ۱۲ ادامه یافت تا خروج مردم با سهولت بیشتری انجام شود.   همچنین ارزیابی محیطی، تدوین دستورالعمل های هماهنگی، استقرار در محل از چندساعت قبل، کنترل مناسب جمعیت، هماهنگی سریع با ستاد برای ارسال زیرنویس، هماهنگی مناسب با شرکت مترو و حضور نمایندگان دستگاه‌ها در جلسه برای پشتیبانی از صحنه از اقداماتی بود که توسط مدیریت بحران پیش‌بینی و انجام شد.

به گفته آرون انتخاب مکان برگزاری مناسب، تعویض مسئولیت ایمنی، جانمایی مناسب موکب‌ها، تهیه SOP برای انجام عملیات پاسخ، تهیه طرح تخلیه اضطراری، تقویت ارتباطات بین عوامل مستقر در میدان، تشکیل ستاد گمشدگان و توجه جدی به مخاطره تراکم جمعیت توسط دستگاه‌های متولی از اقداماتی است که باید در اجرای این مراسم در سال‌های بعد مورد توجه قرار گیرد.

معاون آمادگی و عملیات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران همچنین از فعالیت سامانه‌ای برای جلوگیری از ایجاد شایعات در حوادث و تجمع‌های انبوه خبر داد و گفت: در بخش EOC سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران سامانه‌ای داریم که توانایی تشخیص کلیدواژه‌های پرتکرار را دارد و ما با اطلاع از این کلیدواژه‌ها با شایعاتی که در فضای مجازی منتشر می‌شود، مقابله خواهیم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha