• چهارشنبه / ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۷
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1402051811092
  • خبرنگار : 80001

بررسی رفتار بازار مسکن در ادوار گذشته

رونق نسبی معاملات همراه با ثبات قیمت؛ سناریوی آینده بازار مسکن

رونق نسبی معاملات همراه با ثبات قیمت؛ سناریوی آینده بازار مسکن

تجربه چرخه‌های رکود و رونق بازار مسکن نشان می‌دهد که این بازار پس از یک دوره رونق تقریبا دو ساله وارد رکود سه تا ۳.۵ ساله می‌شود اما مساله این است که بازه تورمی که از سال ۱۳۹۷ آغاز شده، طولانی‌ترین دوره تورمی در ادوار بازار مسکن محسوب می‌شود. البته به هر میزان که رشد قیمت در دوره رونق بیشتر باشد، بازه رکود نیز عمیق‌تر خواهد بود.

به گزارش ایسنا، تعدادی از مشاوران املاک مناطق غربی و شرقی تهران در روزهای اخیر می‌گویند رکود بازار مسکن باعث شده تا به تدریج تخفیفات بیشتری بر روی آپارتمان‌هایی که طی چهار ماه منتهی به خرداد دچار حباب قیمت شده بودند اعمال شود.

با توجه به این اصل کلی که تحرکات هر بازار به میزان عرضه و تقاضا بستگی دارد، بررسی‌ها نشان می‌دهد به دنبال کسادی معاملات مسکن که از اوایل خردادماه ایجاد شده این بازار با دو اتفاق جدید مواجه شده است؛ موضوع اول، آغاز فرآیند تخلیه حباب قیمت و مساله دوم افزایش تدریجی تمایل برای فروش است. در حالی که تا قبل از خردادماه تحت تاثیر انتظارات تورمی، بسیاری از فروشندگان بالقوه بازار مسکن فروش را به تعویق انداخته یا از فروش منصرف می‌شدند.

تجربه چرخه‌های رکود و رونق بازار مسکن نشان می‌دهد که این بازار پس از یک دوره رونق تقریبا ۲ ساله وارد رکود ۳ تا ۳.۵ ساله می‌شود. اما مساله این است که دوره رونق اخیر که از سال ۱۳۹۷ آغاز شده طولانی‌ترین دوره رونق در ادوار بازار مسکن محسوب می‌شود. به هر میزان که رشد قیمت در دوره رونق بیشتر باشد، دوره رکود نیز عمیق‌تر خواهد بود. این دوره‌ها لزوما با کاهش اسمی قیمت همراه نیست اما ثبات قیمت مسکن با توجه به نرخ تورم به معنای کاهش قیمت واقعی آن است.

کارشناسان معتقدند در صورتی که بازار وارد رکود میان‌مدت شده باشد این دوره می‌تواند ۳۰ تا ۴۲ ماه طول بکشد. طول این دوره به متغیرهایی همچون وضعیت بازارهای موازی، نرخ تورم، رشد نقدینگی، میزان ساخت و ساز و درآمد سرانه بستگی دارد. برای ماه‌های آینده از بین سه سناریو رکود تورمی، رکود غیرتورمی و رونق نسبی معاملات همراه با ثبات نسبی قیمت، کارشناسان فرضیه سوم را محتمل تر می‌دانند.

در این گزارش قیمت پیشنهادی برخی آپارتمان‌های میان‌سال در تهران را مشاهده می‌کنید که بررسی‌ها از کاهش تا ۵ درصد برخی قیمتهای اعلامی نسبت به تیرماه حکایت دارد.

رونق نسبی معاملات همراه با ثبات قیمت؛ سناریوی آینده بازار مسکن

آماری که مسئولان وزارت راه و شهرسازی درخصوص تحرکات بازار مسکن در تیرماه اعلام کردند حاکی از آن است که قیمت مسکن در شهر تهران در تیرماه ۳.۸ درصد نسبت به خرداد کاهش پیدا کرده و از طرف دیگر بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت‌های پیشنهادی با کاهش ۱۵ تا ۲۰ درصد مواجه شده بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha