به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، این وبینار ۱۵ مرداد ماه ساعت ۱۱، با تدریس دکتر رعنا رحمانی ـ دکترای میکروبیولوژی از دانشگاه تهران و دانشگاه موناش استرالیا، بهصورت آنلاین برگزار میشود.
علاقهمندان میتوانند جهت ثبتنام به لینک https://rooydadestan.ir/?p=105472 مراجعه کنند.
اگزوزومها نقش مهمی در ارتباطات بین سلولی ایفا میکنند. شواهد گسترده نشان میدهد که اگزوزومها صرفا ذرات اضافه نیستند، بلکه مدیاتورها و واسطههای بسیار مهم ارتباطات بین سلولی هستند. درک ما از مکانیسم و عملکرد اگزوزوم بهطور تصاعدی گسترش یافته است به طوری که دیدگاه ما از مبادلات بین سلولی و مکانیسمهای مولکولی که زمینهساز پیشرفت بیماری هستند، تغییر کرده است. سلولهای تومور به طور فعال با تولید و آزاد سازی اگزوزومها موجب تقویت رشد تومور میشوند. بهطوری که سلولهای سرطانی اگزوزومهای بیشتری نسبت به سلولهای طبیعی تولید میکنند و اگزوزومهای مشتقشده از سلولهای سرطانی ظرفیت بالایی برای تغییر ریزمحیطهای اطراف و دوردست دارند.
اگزوزومها حامل اطلاعاتی هستند که پیامهای مولکولی و ژنتیکی را از سلولهای تومور به سلولهای طبیعی یا سایر سلولهای غیرطبیعی ساکن در مکانهای دور یا نزدیک منتقل میکنند بدین صورت که اگزوزومها پس از اتصال به سلولهای هدف، ویژگیهای فنوتیپی و عملکردی سلولهای گیرنده را تغییر میدهند و با برنامه ریزی مجدد (reprogramming) آنها را به مشارکتکنندگان فعال در رگزایی، ترومبوز، متاستاز و مهار سیستم ایمنی تبدیل میکنند.
انتهای پیام
نظرات