• یکشنبه / ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۹:۰۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402051508624
  • خبرنگار : 71660

در جریان نشست جده

برزیل: مذاکرات واقعی درباره صلح اوکراین باید با مشارکت روسیه باشد

برزیل: مذاکرات واقعی درباره صلح اوکراین باید با مشارکت روسیه باشد
سلسو آموریم

رئیس هیأت برزیلی از طریق ویدئو کنفرانس در اولین روز نشست جده درباره بحران اوکراین تردید خود را نسبت به برقراری صلح در اوکراین ابراز کرد و گفت اگر روسیه در مذاکرات حضور نداشته باشد، صلح میسر نیست.

به گزارش ایسنا، به نقل از راشا تودی، سلسو آموریم، مشاور ریاست‌جمهوری برزیل و رئیس هیئت این کشور از طریق ویدئو کنفرانس در نشست جده شرکت کرد؛ نشستی که درباره حل‌وفصل بحران اوکراین بوده اما مسکو در آن دعوت نشده است.

سلسو آموریم در ادامه تصریح کرد: هرگونه مذاکرات واقعی باید شامل تمامی طرف‌ها باشد. اگرچه اوکراین بزرگترین قربانی است اما اگر صلح واقعی می‌خواهیم، باید مسکو هم در این روند مشارکت داشته باشد.

طبق گزارش نیویورک‌تایمز، رئیس هیئت برزیلی همچنین افزود: این صرفا یک درگیری بین روسیه و اوکراین نیست، بلکه فصلی از رقابت دیرینه میان روسیه و غرب است.

مسکو نسبت به "برنامه صلح" که در نشست جده ارائه شده، مشکوک است و می‌گوید که این صرفا تلاشی از سوی غرب برای متقاعد کردن کشورهای خنثی جهت حمایت از فرمول صلح ۱۰ بندی ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین می‌باشد.

منابع اروپایی گزارش دادند که شرکت کنندگان در رایزنی پیرامون اوکراین در عربستان قصد دارند کارگروه‌هایی را برای بحث درباره نکات «طرح ولودیمیر زلنسکی» به منظور حل و فصل بحران این کشور تشکیل دهند.

همانطور که پیش بینی می‌شد، بیانیه پایانی صادر نشده و به گفته شرکت‌کنندگان، برخی نمایندگان قصد دارند در نشست‌های دوجانبه امروز (یکشنبه) در جده شرکت کنند.

شهر جده پنجم و ششم اوت (۱۴ و ۱۵ مرداد) میزبان رایزنی‌هایی برای حل و فصل مسالمت‌آمیز مناقشه در اوکراین در غیاب طرف روسی است. در این رویداد نمایندگانی از بیش از ۳۰ کشور از جمله برزیل، انگلیس، هند، چین، آمریکا، ترکیه، آفریقای جنوبی و کشورهای اتحادیه اروپا حضور دارند.

زلنسکی در نوامبر ۲۰۲۲ طرح صلح ۱۰ بندی را مطرح کرد. این طرح شامل تبادل متقابل زندانیان بر اساس فرمول «همه برای همه» و همچنین تضمین امنیت هسته‌ای، غذایی و انرژی است. طرح صلح مورد نظر زلنسکی همچنین شامل اصولی مانند خروج تمامی نیروهای روسیه از اوکراین و احیای «تمامیت ارضی کامل» این کشور است. زلنسکی همچنین خواستار تضمین‌های امنیتی برای اوکراین و ایجاد یک مکانیسم بین‌المللی برای جبران «خسارت‌های مالی» این کشور با استفاده از دارایی‌های روسیه شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha