به گزارش ایسنا، سیدتقی سهرابی ـ معاون حقوقی و امور مجلس صداوسیما ـ دربارهی موضوع حق پخش فوتبال بیان کرد: بحث حق پخش از سال ۱۳۸۰ تاکنون مطرح بوده ولی هنوز به نتیجه نرسیده که البته دلایل این مسئله مشخص است و فدراسیون فوتبال هم به آن واقف است. باید به دنبال راهکاری قانونی برای حل مسئله یک بار برای همیشه باشیم؛ بنابراین پیشنهاد میکنم در حال حاضر که برنامه هفتم در مجلس در حال بررسی است، این دغدغه ورزش و فوتبال کشور را هم برطرف کنیم و راهکاری عملیاتی برای آن بیندیشیم.
معاون حقوقی و امور مجلس سازمان صداوسیما با رد این شایعه که صداوسیما در این زمینه کوتاهی کرده است، گفت: صداوسیما بارها به مسئله ورود کرده و از ابعاد مختلف قانونی، آن را بررسی کرده ولی به خاطر مسائل گوناگون از جمله عدم شفافیت درآمد در باشگاههای فوتبال و نیز مسائلی که وزارت ورزش و جوانان با آن درگیر است، نتیجهبخش نبوده است.
وی ادامه داد: با وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون فوتبال دغدغه مشترک داریم و فوتبال، برای صداوسیما هم مهم است ولی رسالت این سازمان، فقط ارتقاء فوتبال نیست و در قبال دیگر رشتههای ورزشی هم وظیفه دارد.
سهرابی با بیان اینکه قانون، بخشی از بودجه صداوسیما را از محل درآمدها تخصیص داده که حدود ۵۰ درصد است، گفت: رسانه ملی از محل پخش مسابقات فوتبال، درآمدی کسب نمیکند و زمانی هم که بحث آگهی بازرگانی مطرح میشود، این در واقع همان درآمدهای اختصاصی صدا و سیماست.
معاون حقوقی و امور مجلس صدا و سیما افزود: در رسانهها مباحث گوناگونی راجع به میزان درآمدهای رسانه ملی از پیامهای بازرگانی قبل، حین و بعد از مسابقات فوتبال مطرح میشود که بیشتر نوعی عملیات ژورنالیستی است؛ در حالی که صداوسیما یک دستگاه دولتی است که دستگاههای نظارتی و محاسباتی، ریال به ریال درآمدهای آن را زیر نظر دارند.
وی با بیان اینکه معتقدیم دولت باید به ورزش حرفهای کمک کند، گفت: شرایط صدا و سیمای ایران با همه رسانههای دنیا متفاوت است و نمیتوان آنچه در کشورهای خارجی رخ میدهد را به داخل تعمیم داد؛ بنابراین باید به دنبال راهکاری بومی باشیم که مهمترین چیزی که به آن رسیدهایم، بررسی موضوع در برنامه هفتم و لوایح دولت است.
سهرابی افزود: همانگونه که دولت برای خرید حق پخش مسابقات جهانی، کمک میکند تا رضایت مخاطبان جلب شود، در زمینه حق پخش مسابقات داخلی هم میتواند کمکهایی داشته باشد.
معاون حقوقی و امور مجلس صدا و سیما گفت: دولت میتواند از بودجه عمومی مبلغی را در نظر بگیرد و ضمن رعایت قوانین حقوقی بینالمللی، آن را از طریق صدا و سیما به ورزش کشور کمک کند.
در این زمینه بخوانید:
حق پخش واقعی فوتبال ایران چقدر است؟/ حداقل ۷۵۰ میلیارد برای هر تیم!
بر اساس این گزارش، اظهارات معاون حقوقی رییس سازمان صداوسیما درباره حق پخش مسابقات داخلی فوتبال در حال مطرح میشود که مدیران عامل باشگاهها، سازمان لیگ فوتبال ایران و فدراسیون فوتبال خواستار ایفای حق پخش تلویزیونی مسابقات از سوی مجلس شورای اسلامی در برنامه هفتم توسعه اقتصادی و اجتماعی شدهاند.
همچنین مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال، نیز در همین راستا نامهای به محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی نوشت و خواستار دستور مساعدت در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی برنامه هفتم توسعه اقتصادی و اجتماعی شد.
انتهای پیام
نظرات