به گزارش ایسنا، حمله برای اجرای عملیات «والفجر ۲» در ساعت ۲۴ با رمز «یاالله یاالله یاالله» آغاز شد. هدف نیروهای خودی، تجزیه و انهدام نیروی دشمن و فتح چندین ارتفاع مهم منطقه به منظور خارج ساختن شهرهای مرزی از آتش سنگین توپخانه و دید دشمن بود.
به این ترتیب «پادگان حاج عمران» آزاد شد و نیروهای ایرانی بر شهر «چومان مصطفی» عراق مسلط شدند. در این عملیات همچنین تردد افراد ضدانقلاب و نفوذ آنها از سوی خاک عراق به ایران محدودتر و زمینه برای اجرای عملیات نفوذی به قلب دشمن فراهم شد. بویژه آنکه شهرهای «اربیل» و «کرکوک» عراق و تأسیسات نفتی شهر کرکوک به محل استقرار نیروهای خودی نزدیک بود. در این عملیات ۱۶ گردان از سپاه پاسداران و شش گردان پیاده و یک گردان مکانیزه از ارتش شرکت داشتند و هوانیروز کار پشتیبانی را انجام میداد.
طی این عملیات و در همان ساعات نخستین، ضمن آزادسازی چندین روستای منطقه، گمرک پیرانشهر به دست نیروهای ایرانی افتاد و تا پایان دو هفته نبرد و درگیری چندین تنگه مهم و ارتفاعات معروف منطقه و مجموع ۲۰۰ کیلومتر مربع آزاد شد.
همچنین پنج فروند هواپیمای روسی عراق، ۱۰ فروند چرخبال، ۴۰ دستگاه تانک و نفربر زرهی، ۴۵ دستگاه خودرو مهمات و خودروهای دیگر و چندین قبضه سلاح سنگین و نیمهسنگین از ارتش عراق منهدم شد و شماری از یگانهای کماندویی، مکانیزه و پیاده آنها از بین رفته و بیش از ۴۲۰۰ تن از نیروهای بعثی عراقی کشته، زخمی یا اسیر شدند.
در میان غنایم بهدستآمده از ماشین جنگی صدام، ۲۰ دستگاه تانک و نفربر، ۱۲ قبضه انواع توپ، ۵۰ دستگاه خودرو نظامی، چندین دستگاه خودرو مهندسی، صدها قبضه سلاح سبک و نیمهسنگین و تیربار و خمپارهانداز به چشم میخورد.
از جمله اتفاقات مهم در این عملیات که ۱۴ روز طول کشید میتوان به شهادت حجتالاسلام «مصطفی ردانیپور» فرمانده «لشکر ۱۴ امام حسین(ع)» در حین عملیات و شهادت «ذبیحالله عاصیزاده» فرمانده «تیپ ۱۸ الغدیر» اشاره کرد.
انتهای پیام
نظرات