سردار ضیاءالدین حزنی ۲۷ تیرماه در همایش شبانان و گله داران استان مرکزی اظهار کرد: جامعه عشایری در ۲۹ استان پراکنده اند و به غیر از استان های کردستان و تهران همه استان ها دارای جمعیت عشایری هستند.
وی افزود: استان های فارس، کرمان، سیستان بلوچستان و خوزستان بیشترین سهم جمعیت عشایری و استان های قم و قزوین کمترین سهم عشایر را دارا هستند.
معاون هماهنگکننده قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیتزدایی سپاه تصریح کرد: همایش شبانان و گله داران در ۲۴ استان کشور برگزار و از ۹۶۰۰ نفر از شبانان و گله داران این استان ها تجلیل شده است.
حزنی با بیان اینکه تالیف قلوب و حل مشکلات این قشر، هدف سپاه از برگزاری همایش تکریم شبانان و گلهداران است، خاطرنشان کرد: امام راحل و مقام معظم رهبری در سخنان و مناسبتهای مختلفی نسبت به اهمیت و در صحنه بودن جامعه عشایری و عمق ایمان و تاثیرگذاری اقتصادی آنها تاکید داشتهاند.
وی ادامه داد: عشایر ایران از پشتوانههای بزرگ کشور و محافظان امنیت هستند و در هر نقطه پاسدار ملیت، دین، طرفدار روحانیون و علاقهمند به سنت بومی کشور بودهاند.
معاون هماهنگکننده قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیتزدایی سپاه بیان کرد: عشایر رکن اصلی تامین امنیت پایدار در مناطق مرزی و محروم هستند. امنیت غذایی کشور باید تقویت شود و در این راستا باید به مطالبات عشایر توجه کنیم.
حزنی اضافه کرد: در سطح کشور حدود ۶۳ میلیون و ۸۳۴ هزار دام سبک وجود دارد که بیشترین آن در خراسان رضوی با ۶ میلیون و ۸۵۶ راس دام سبک و کمترین آن در استان قم با ۳۳۶ هزار راس دام سبک است. استان مرکزی در رتبه ۱۷ کشور از لحاظ پرورش دام سبک قرار دارد .
وی خاطرنشان کرد: ۸ میلیون و ۸۸ هزاران دام سنگین نیز در کشور وجود دارد که بیشترین آن مربوط به استان مازندران و کمترین مربوط به استان هرمزگان است و استان مرکزی در این حوزه رتبه ۱۴ را به خود اختصاص داده است.
معاون هماهنگکننده قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیتزدایی سپاه افزود: بخش عظیمی از گوشت و لبنیات کشور توسط عشایر تامین می شود و عشایر با برخورداری از ۳۰ درصد دام سبک، ۴ درصد دام سنگین، ۲۵ درصد تولید گوشت قرمز، تولید ۱۲۰ تن پوست و کرک و مو و پشم و در اختیار داشتن ۷۹ هزار هکتار اراضی کشاورزی و ۲۰ هزار هکتار باغ و تولید سالانه ۶ هزار تن محصولات کشاورزی و ۳۵ درصد تولید صنایع دستی کشور نقش قابل توجهی در تامین مواد پروتئینی و لبنی کشاورزی دارند.
حزنی یکی از راههای اثبات کارآمدی نظام اسلامی را توجه به عشایر دانست و خاطرنشان کرد: بزرگترین خدمت به اقتصاد نظام، حفظ اشتغال عشایر است چرا که بخش عمدهای از گوشت و لبنیات کشور توسط عشایر تأمین میشود.
معاون هماهنگکننده قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیتزدایی سپاه گفت: ۲۰۰ هزار نفر از عشایر ساماندهی شده اند و ۱۱ هزار ۵۰۰ شهید هم از جامعه عشایری تقدیم به انقلاب شده است.
حزنی از دستگاههایی نظیر محیط زیست، منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و دامپزشکی خواست تا توجه بیشتری به وضعیت عشایر در استان مرکزی داشته باشند.
وی با اشاره به مهمترین چالش ها و کاستی ها در جامعه عشایری گفت: ضعیف بودن زیرساخت های عشایری، پیری جمعیت عشایری، هزینه بالای تامین سوخت و مایحتاج زندگی و پراکندگی و سیال بودن جمعیت از جمله مشکلات و کاستی های موجود در حوزه عشایری است.
انتهای پیام
نظرات