رضا روشن ضمیر در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: تعداد زیادی از عشایر خراسان شمالی با شروع فصل سرما به مناطق قشلاقی که در استان گلستان قرار دارد، کوچ می کنند.
وی گفت: اما طی یک دهه گذشته این افراد با تخریب تاسیسات، اموال، آبشخورهای دام و دامداری ها و هم چنین آتش سوزی مراتع در زمانی که از مناطق قشلاقی به مناطق ییلاقی کوچ می کنند، مواجه شده اند که سال به سال نیز این امر روند صعودی به خود گرفته است.
روشن ضمیر افزود: در سال گذشته جلسهای با حضور دستگاه قضایی دو استان، بسیج عشایری، اداره عشایری و... برگزار و مقرر شد برای حفاظت از یوردگاه های آن ها، از قرقبان استفاده شود.
وی ادامه داد: در همین راستا مقرر شد تا از ظرفیت یک شرکت حفاظتی در استان گلستان استفاده شود و این شرکت نیروهایی که محل زندگی آن ها نزدیک به یوردگاه های عشایری است را بکار گیرد تا از فاصله خرداد تا مهرماه از اموال عشایر خراسان شمالی در استان گلستان محافظت کنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه عشایر دارای پروانه چرا بوده و در این مراتع با اجرای طرح اصلاح و بازسازی اقدام به کشت گیاهان علوفه ای نیز میکنند، گفت: در ابتدای کار با این نیروهای حفاظتی تفاهم نامه منعقد میشود و بعد از اینکه عشایر از محل مراتع درآمد خود را کسب کردند، قرارداد منعقد خواهد شد که حقوق آن ها نیز از همین محل توسط خود عشایر پرداخت می شود.
وی افزود: یوردگاههای عشایری خراسان شمالی در حوزه جغرافیایی شمال کلاله، شمال شرق گنبد و شهرستان مراوه تپه در استان گلستان قرار دارند که تعداد قرقبان های مورد نیاز حدود ۱۲ نفر است و هم اکنون ۶ نفر بکارگیری شده اند.
گفتنی است در خراسان شمالی ۷ هزار و ۳۸۲ خانوار عشایری با جمعیت ۳۰ هزار نفر زندگی می کنند که از این تعداد ۵ هزار خانوار، کوچرو هستند.
۲۵ درصد از گوشت قرمز این استان توسط عشایر تولید می شود.
انتهای پیام
نظرات