دکتر صفدری در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر در این استان ۱۲۸۳ تخت فعال بیمارستانی وجود دارد که با کمبود مواجه هستیم.
وی گفت: شاخص تخت فعال بیمارستانی به جمعیت در این استان ۱.۴ تخت به یک هزار نفر جمعیت است این در حالی است که استاندارد کشوری ۲.۵ و متوسط کشوری ۱.۸ است.
صفدری به کمبود تعداد پزشکان در این استان نیز اشاره کرد و افزود: این استان از کمبود پزشک متخصص و فوق تخصص رنج میبرد.
وی ادامه داد: شاخص تعداد پزشک به ۱۰۰۰ نفر جمعیت در خراسان شمالی ۰.۸۶ درصد است این در حالی است این عدد در میانگین کشوری ۱.۸ درصد است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه این استان نیازمند حداقل ۷۰ پزشک متخصص است، بیان کرد: تعدادی از پزشکهای متخصص فعال نیز در حال اتمام دوره تعهد هستند که مراکز درمانی را ترک میکنند و این امر کمبودها را بیشتر میکند.
وی تصریح کرد: بیهوشی، اطفال و قلب از جمله تخصصهایی است که این استان بیشتر به آنها نیاز دارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد این است که طی سالیان گذشته تعداد فارغ التحصیلان این رشتهها در کشور کمتر شده، در نتیجه توزیع این پزشکها در کشور با مشکل مواجه شده است.
وی بیان کرد: تا پایان سال حدود ۴۷ پزشک متخصص دوره تعهد کاری آنها به پایان رسیده و آنها مراکز درمانی استان را ترک میکنند.
صفدری تصریح کرد: تعداد پزشکهای متخصص در استان ۳۱۵ نفر است که ۲۶۰ نفر از آنها رابطه استخدامی با دانشگاه علوم پزشکی استان دارند.
وی در پاسخ به این سوال که کدام یک از شهرستانهای استان بیشتر با کمبود پزشک متخصص مواجه است؟ گفت: هرچه فاصله شهرستان با مرکز استان دورتر میشود مشکل تامین نیروی متخصص بیشتر میشود و در حال حاضر شهرستانهای جاجرم، آشخانه و فاروج بیشترین مشکل را در این زمینه دارند.
انتهای پیام
نظرات