• سه‌شنبه / ۱۳ تیر ۱۴۰۲ / ۱۶:۴۱
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 1402041308273
  • خبرنگار : 71049

رونمایی از سامانه «شبیه‌ساز آموزشی راکتور اتمی آب سبک تحت فشار»

رونمایی از سامانه «شبیه‌ساز آموزشی راکتور اتمی آب سبک تحت فشار»

با حضور معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی و جمعی از معاونان و مدیران این سازمان از سامانه «شبیه‌ساز آموزشی راکتور اتمی آب سبک تحت فشار» با توان ۱۰۰ مگاوات حرارتی و ۳۰ مگاوات تولید برق که در سازمان انرژی اتمی ایران، طراحی و ساخته شده است، رونمایی شد.

به گزارش ایسنا، این سامانه به منظور آموزش فنی پرسنل و آشنایی آن‌ها با مفاهیم اپراتوری نیروگاه در شرایط عادی و همچنین شرایط اضطراری، طراحی و توسعه یافته است. در این شبیه‌ساز سناریوهای گوناگون قابل بارگذاری بوده و ترتیب رخداد وقایع قابل مطالعه است. با توجه به قابلیت شبیه‌سازی بلادرنگ و متوقف‌سازی رخدادها، مربی توان توضیح روند تغییرات متغیرهای مهم و منطق حاکم بر آن‌ها در سیستم‌های کنترل راکتور و محافظت را خواهد داشت


گفتنی است مسوولان سازمان انرژی اتمی ایران با توجه به گسترش فناوری‌های نوین در کشور و اجرا شدن پروژه‌های مختلف در این زمینه، فراهم ساختن زیرساخت‌های جدید برای آشنایی کارشناسان و دانشجویان مهندسی یا صنایع با ابزارهای مدرن را فراهم کرده‌اند.

برای نیل به این هدف طراحی و توسعه سیمولاتور یا شبیه‌ساز آموزشی راکتور آب سبک تحت فشار را در دستور کار قرار دادند؛ سیمولاتور یا شبیه‌ساز، تمام فرایندهای یک مجتمع صنعتی اعم از نیروگاه‌های هسته‌ای، فسیلی، خورشیدی، پالایشگاهی را با استفاده از ابزارهای محاسباتی، شبیه‌سازی می‌کند.

در شبیه‌سازهای بلادرنگ، تمامی محاسبات به صورت واقعی و در زمان واقعی انجام می‌شود. طراحی نهایی می‌تواند با استفاده از این ابزار، قبل از مراحل ساخت بررسی شود. همچنین با استفاده از شبیه‌ساز، امکان آموزش پرسنل بهره‌بردار فراهم می‌شود و قابلیت بررسی و ایجاد تغییرات قبل از انجام اصلاحات نهایی در یک مجتمع صنعتی را به طراحان آن می‌دهد.

در این زمینه یک شبیه‌ساز آموزشی راکتور اتمی آب سبک تحت فشار با توان ۱۰۰ مگاوات حرارتی و ۳۰ مگاوات تولید برق در سازمان انرژی اتمی ایران، طراحی و ساخته شده است. کارشناسان مربوطه با استفاده از این شبیه‌ساز سخت‌افزاری – نرم‌افزاری، نه تنها با طراحی‌ها و جنبه‌های مختلف کار با یک راکتور قدرت آشنا شده و نحوه کار با آن را تجربه می‌کنند بلکه با استفاده از تجهیزات کنترل راکتور می‌توانند آزمایشات متعددی را انجام داده و قدم‌های لازم در فهم و طراحی صحیح راکتور را بردارند.

انواع مختلفی از این شبیه‌ساز هم اکنون در ۸ دانشگاه از دانشگاه‌های برتر کشور نصب و در حال بهره‌برداری است. توسعه و بهبود این شبیه‌ساز بر اساس نقطه نظرات دانشگاه‌ها و صنایع، امکان‌پذیر بوده و نرم‌افزار این شبیه‌ساز از قابلیت به‌روزرسانی و پشتیبانی برخوردار است.

این محصول با قیمتی کاملا رقابتی با انواع مشابه خارجی ساخته شده و از قابلیت بالایی برای صادرات این محصول به خارج از کشور برخوردار است. با توجه به بومی بودن همه تجهیزات و به‌ویژه نرم‌افزار تولیدی و موتور محاسباتی،‌ امکان طراحی و ساخت این نوع شبیه‌سازها برای مجتمع‌های صنعتی و نیروگاه‌های غیرهسته‌ای، کاملا در دسترس است و سازمان انرژی اتمی ایران کاملا آمادگی انجام این کار را دارد.

در این مراسم محمد اسلامی رییس سازمان انرژی اتمی ایران، سید امیرحسین فقهی، معاون سازمان و رییس پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای، محمد قنادی مراغه، معاون برنامه‌ریزی هسته‌ای و نظارت راهبردی سازمان و جمعی از مدیران و اعضای هیات علمی حضور داشتند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha