به گزارش ایسنا، مهدی عباسزاده امروز در نشست خبری چهاردهمین جشنواره بینالمللی فارابی با بیان اینکه در این دوره از جشنواره در مجموع ۲ هزار و ۸۵۷ اثر در بخش داخلی و ۷۰ اثر در بخش بینالمللی دریافت شده است، افزود: از این تعداد ۲ هزار و ۱۶۱ اثر داخلی برای راهیابی به جشنواره انتخاب شد و این تعداد آثار در ۱۶ گروه علمی توسط ۱۱۵ عضو هیات علمی سراسر کشور مورد ارزیابی و داوری قرار گرفتند.
وی افزود: بعد از داوری اولیه، ۲۰۶ اثر برای داوری همه جانبه به ۵۶۸ داور ارسال شد.
عباسزاده ادامه داد: همچنین در بخش بین الملل ۷۰ اثر در سه حوزه ایرانشناسی، اسلامشناسی و علم دینی در شورای سیاستگذاری جشنواره بررسی شد.
انتخاب ۵۰ اثر برتر
وی با تاکید بر اینکه در این دوره به طور کلی ۵۰ جایزه در دو بخش کلی داخلی و بین المللی اعطا میشود، خاطر نشان کرد: طی رایزنی با شورای سیاستگذاری جشنواره و وزارت علوم، مبلغ ریالی جایزه جشنواره خوارزمی و جشنواره فارابی یکسان شد و سقف آن به سقف ۱۵۰ میلیون تومان رسید که به نفرات اول اعطا میشود.
دبیر علمی جشنواره بینالمللی فارابی در مورد تعداد برگزیدگان به تفکیک، توضیح داد: در بخش ملی یک دسته بندی بزرگسال (محققان بالای ۳۵ سال) داریم که در این بخش ۱۳ اثر انتخاب شدند. در این بخش برگزیده اول نداشتیم.
به گفته وی در این بخش ۵ اثر برگزیده دوم، ۴ اثر برگزیده سوم و ۴ اثر شایسته تقدیر شناخته شدند.
عباسزاده یادآور شد: همچنین در بخش جوان (کمتر از ۳۵ سال) برگزیده اول نداشتیم، ۱ اثر برگزیده دوم، ۳ اثر برگزیده سوم و ۲ اثر شایسته تقدیر معرفی میشوند.
وی تاکید کرد: در سایر بخشها شخصیت پیشگام از استادان درگذشته را داریم که ۴ نفر در این بخش تقدیر میشوند، در بخش شخصیت پیشتاز که شامل استادان زنده است نیز ۴ فرد تجلیل خواهند شد.
وی با بیان اینکه در بخش مترجم برتر ۳ اثر انتخاب شد، گفت: تاکنون ترجمه خارجی به زبان فارسی بوده ولی در سال جاری ترجمه معکوس از فارسی به خارجی نیز مد نظر قرار گرفت.
وی ادامه داد: در بخش نظریه پرداز برتر یک فرد، در بخش انجمن های علمی برتر دو انجمن؛ یک انجمن دانشگاهی و یک انجمن حوزوی و در بخش نشریه علمی برتر دو نشریه از دانشگاه و حوزه هر کدام یک نشریه و در زمینه منشور توسعه فرهنگ قرآنی در حوزه پژوهش های آموزش عالی ۵ کتاب و یک مجله به عنوان برتر معرفی میشوند.
بخش بینالملل
عباسزاده در مورد برگزیدگان بین المللی جشنواره چهاردهم فارابی نیز گفت: در این بخش، ۷ شخصیت برتر تعیین و معرفی می شوند.
به گفته وی یک تحقیق برتر خارجی نیز در ۳ حوزه اسلام شناسی، ایران شناسی و علوم دینی معرفی میشوند.
وی گفت: همچنین یک جایزه صلح و دوستی نیز به یک شخصیت ممتاز ایرانی اعطا خواهد شد که مجمع تقریب مذاهب این فرد را معرفی میکند.
اخبار دوره پانزدهم جشنواره
وی در مورد تصمیمات شورای سیاستگذاری جشنواره با حضور وزیر علوم به عنوان رئیس جشنواره، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم به عنوان دبیر جشنواره، اعضای دبیرخانه و شخصیتهای علمی برای دوره پانزدهم، گفت: از این به بعد با شاخصهای تعریف شده در هر دوره از داور برتر تجلیل میشود.
عباسزاده ادامه داد: همچنین طی ۳ ماه آینده در اجلاسیهای که توسط دبیرخانه با همکاری معاونت پژوهشی وزارت علوم و مرکز مدیریت حوزه علمیه قم برگزار می شود از دانشگاه ها و پژوهشگاه ها و انتشارات علمی برتر در زمینه علوم انسانی تقدیر شده و راهکارهایی برای جبران نقص در تحقیقات علوم انسانی پیدا خواهد شد.
دبیر علمی چهاردهمین جشنواره بین المللی فارابی افزود: همچنین در دوره پانزدهم جشنواره بخش ویژه ای به نام دیپلماسی علمی در علوم انسانی و اسلامی را اضافه میکنیم. این جایزه به دانشگاه ها و پژوهشگاههایی اعطا می شود که بیشترین و کیفیترین نقش را در زمینه دیپلماسی علمی ایفا کردند.
وی اضافه کرد: همچنین به برگزیدگان رتبه اول و دوم اعتبار علمی ۱۰۰ میلیون تومانی علاوه بر مبلغ جایزه آنها اهدا میشود.
به گفته وی آیین اختتامیه چهاردهمین جشنواره بین المللی فارابی روز ۱۹ تیر با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در محل مرکز همایشهای صداوسیما برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات