حجتالاسلام حجت گنابادینژاد امروز، هفتم تیر ماه، در اختتامیه همایش حکمرانی متعالی استان که در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار کرد: در حوزه مدیریت سرمایهها و فرصتهای انقلاب اسلامی و حوزه زیارت مخصوصا پس از پیروزی انقلاب، سخنهای ناگفته بسیار زیاد است.
وی اضافه کرد: در بیانیهای که از سوی رهبر معظم انقلاب پس از قانون اساسی و سند چشمانداز صادر شده، نکته اساسی این است که رهبر معظم انقلاب در دستاوردهای چندساله انقلاب از موضوع مهدویت به عنوان موضوع کلیدی یاد میکند و در توصیهها و اولویتها نیز مهدویت را به عنوان یکی از اولویتهایی بیان میکند.
توجه به زیارت برای رسیدن به اخلاق مهدویت
گنابادینژاد تصریح کرد: زیارت در اخلاق مهدویت موضوع برجسته و ممتازی است. بخش عمده از نقشی که پس از ۴۰ سال پیروزی انقلاب نتوانستهایم به خوبی ایفا کنیم، مربوط به حوزه زیارت میشود. برای رسیدن به اخلاق مهدویت، باید بخش زیارت را مورد توجه قرار دهیم. همچنین موضوع مهم این است که بتوانیم با نهادینهسازی یک الگو و روش از ظرفیتها به بهترین نحو ممکن استفاده کنیم.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی در خصوص حکمرانی متعالی بیان کرد: برای حکمرانی متعالی ۶ مولفه تعیین شده که این مولفهها پاسخگویی و حق اظهار نظر، ثبات سیاسی و نبود خشونت، حاکمیت قانون، اثربخشی دولت و کیفیت قوانین را شامل میشود. مسئله اساسی این است که بتوانیم پیوند جریان زیارت را با حکمرانی متعالی پیدا کنیم و بازسازماندهی انجام دهیم تا از نظر کمی و کیفی به بهترین شایستگیها دست یابیم.
استفاده از ظرفیت زیارت برای ساخت تمدن نوین اسلامی سرمایه مهمی است
گنابادینژاد تصریح کرد: یکی از مهمترین سرمایههایی که برای حرکت در مسیر ساخت تمدن نوین اسلامی داریم، استفاده از ظرفیت عظیم زیارت است که باید بیشتر از گذشته نسبت به آن اهتمام ورزیم.
وی در خصوص داشتهها در حوزه زیارت گفت: حدود ۳۰ الی ۴۰ میلیون زائر سالانه به مشهد مشرف میشوند. در حال حاضر میزبان حدود پنج میلیون زائر از ۵۰ کشور جهان در مشهد هستیم. مجموعه عظیم و فعالی در آستان قدس رضوی ایجاد شده که پناهگاه بسیاری از آدمیان در سراسر دنیاست.
امتیاز ممتاز خراسان رضوی در اکثر رتبهبندیهای اسلامی
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی در خصوص رتبهبندی این استان اظهار کرد: خراسان رضوی در بسیاری از رتبهبندیهای اسلامی رتبه ممتاز و اول را به خود نسبت داده است. به عنوان مثال دومین حوزه مذهب تشیع و دومین قطب دانشگاهی و پایگاه برتر ظرفیتهای قرآنی در مشهد قرار دارد. همچنین بیشترین تشکلهای فرهنگی، مذهبی و خیریههای مردم نهاد و... در استان خراسان رضوی بنا شده است.
گنابادینژاد اضافه کرد: بخش زیادی از موقوفات و خیریههایی که در خراسان رضوی شکل گرفته، به علت نقش مهم علمایی است که برای ساخت آنها تلاشهای زیادی کردهاند. رتبه اولی که موقوفات حوزه علمیه خراسان رضوی در جهان تشیع دارد، برگرفته از ظرفیتهای علمای این منطقه بوده است.
فرودگاه مشهد بین ۸۸ فرودگاه در جهان رتبه ۱۲ را به خود اختصاص داده است
وی خاطرنشان کرد: ۵۲ درصد ظرفیت اقامتی کل کشور در مشهد قرار دارد. همچنین حدود ۳۰۰۰ الی ۶۰۰۰ میلیارد تومان در حوزه سوغات زائر هزینه میشود. فرودگاه مشهد بین ۸۸ فرودگاه جهان، رتبه ۱۲ را به خود اختصاص داده است. این فرودگاه بین فرودگاههای کشور پس از فرودگاه مهرآباد دومین فرودگاهی است که تردد پرحجم مسافر در آن صورت میگیرد و اولین فرودگاه استانی، درآمدزا و دارای توجیه اقتصادی است. همچنین ۷۰ درصد قطارهای درونکشوری به مقصد مشهد حرکت میکنند و حدود ۱۵ میلیون مسافر از این طریق به مشهد مشرف میشوند.
وی در خصوص خدمات درمانی استان نیز گفت: با ظرفیتی که در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و تعداد پزشکان متخصص این شهر داراست، رتبه اول را در خدمات درمانی پزشکی به زائران خارجی در کشور داریم. سال گذشته خدمترسانی درمانی برای بیش از ۶۰ هزار زائر خارجی در این استان صورت گرفته است.
۴۰ الی ۶۰ درصد مردم ایران به سفر نمیروند
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: بنا بر آمارهای کشوری بین ۴۰ تا ۶۰ درصد مردم ایران اصلا سفر نمیروند و با این پیشفرض آماری، استان خراسان بین ۳۵ الی ۴۰ میلیون نفر سالانه زائر دارد. اگر طرحی داشته باشیم که بتوانیم امکانات سفر برای تعدادی از آن ۴۰ تا ۶۰ درصد را مهیا کنیم، بیشک تعداد قابل توجهی از افراد سفر به مشهد را انتخاب میکنند.
گنابادینژاد بیان کرد: در حوزه سلامت افق چهار سالهای برنامهریزی شده که در حال حاضر ۲۰۰ هزار نفر سالانه از این خدمات در استان بهره میبرند. در زمینه سوغات زائر نیز که در هشت گروه تقسیمبندی شده، یک افق چهار ساله پیشبینی شده است.
مهمترین ظرفیت تربیتی و معنوی جهان تشیع زیارت امام رضا(ع) است
وی تصریح کرد: بدون تردید بهترین و مهمترین ظرفیت تربیتی و معنوی در جهان تشیع، زیارت حضرت علی ابن موسیالرضا(ع) است. در نتیجه باید دنبال بهرهبرداری هرچه بیشتر از ظرفیت زیارت امام هشتم برای بازسازی و ارتقاء سرمایه اجتماعی کشور باشیم.
معاون، فرهنگی اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی گفت: بهترین مرکز برای آموزش فرهنگ مکتب اهل بیت(ع) در بعد داخلی و خارجی در مشهد قرار دارد. امیدواریم با حکمرانی متعالی از این ظرفیتها به بهترین نحو ممکن استفاده شود.
گنابادینژاد افزود: در حال حاضر چهار اولویت مهم پیش روی استان ما قرار دارد که اولین اولویت ارتقاء نگاه نخبگان و مسئولان به ظرفیت زیارت و اولویت دوم توسعه زیرساختهای مشهد است چراکه زیرساختهای شهر ضعفهای زیادی دارد و حتما باید مورد بررسی قرار گرفته و بازسازی شود. سومین اولویت ارتقاء فرهنگ میزبانی است که مسائل گستردهای را شامل میشود و چهارمین اولویت نیز امکانات شهری مشهد را دربر میگیرد.
وی ادامه داد: طرحی در خصوص ارتقاء فرهنگ میزبانی مشهد اجرا شده که بسیار مفید و کارساز بوده است. همچنین تا زمانی که مردم مشهد نقش زیادی در ارتقاء این فرهنگ ایفا نکنند، به مدل آرمانی این فرهنگ دست نخواهیم یافت.
انتهای پیام
نظرات