• چهارشنبه / ۷ تیر ۱۴۰۲ / ۱۴:۲۷
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1402040704499
  • خبرنگار : 71454

جایزه «پن پینتر» به «مایکل روزن» رسید

جایزه «پن پینتر» به «مایکل روزن» رسید

«مایکل روزن» نویسنده ۷۷ ساله بریتانیایی ادبیات کودک و بزرگسال موفق به کسب جایزه ادبی «پن پینتر» ۲۰۲۳ برای مجموعه آثارش شد.

به گزارش ایسنا به نقل از بی‌بی‌سی، «مایکل روزن» نویسنده بیش از ۲۰۰ کتاب برای کودکان و بزرگسالان، برنده جایزه «پن پینتر» در سال ۲۰۲۳ شد و هیات داوران او را به سبب مجموعه‌ای از آثار «جسورانه» که درسی در انسانیت می‌دهند، شایسته دریافت این جایزه معتبر معرفی کرد.

«روزن» این جایزه را طی مراسمی در کتابخانه بریتانیا در ماه اکتبر دریافت خواهد کرد.

جایزه «پن پینتر» در سال ۲۰۰۹ به نام نمایشنامه‌نویس برنده نوبل «هارولد پینتر» راه‌اندازی شده است. این جایزه پیش‌تر به چهره‌های سرشناسی چون «حنیف قریشی»، «تونی هریسون»، «کارول آن دافی»، «تام استوپارد»، «ماگارت اتوود» و «چیماماندا انگوزی آدیچی» اعطا شده است. این جایزه توسط انجمن قلم بریتانیا به نویسنده‌ای با «شایستگی ادبی برجسته» که مقیم بریتانیا، ایرلند یا کشورهای مشترک‌المنافع است اعطا می‌شود.

مایکل روزن پس از معرفی به عنوان برنده این جایزه ادبی گفت: «از اینکه جایزه پن پینتر به من پیشنهاد شد بسیار مفتخرم. فورا به یاد بسیاری از مردم در سراسر جهان افتادم که به خاطر شجاعت کافی برای نوشتن در مورد آنچه به زعم آنها بی‌عدالتی است، زندانی، شکنجه یا اعدام شده‌اند».

او همچنین گفت: «ممکن است بگوییم که چنین مجازات‌هایی برای اثبات بی‌عدالتی نسبت به نویسندگان یا نشان دادن ضعف رژیم‌هایی است که این ظلم‌ها را انجام داده‌اند، اما با این وجود، درد و رنج آن بسیار واقعی است و همیشه وجود دارد».

از جمله آثار «مایکل روزن» می‌توان به کتاب پرفروش سال ۱۹۸۹ «به شکار خرس می‌رویم»، «کتاب غم‌انگیز» که به تجربه غم و اندوه این نویسنده پس از مرگ پسرش پرداخته و کتاب اخیرش با عنوان «بسیار انواع مختلف عشق» که تجربه نزدیک به مرگ نویسنده با ابتلا به کرونا را شرح می‌دهد اشاره کرد.

«روث بورثویک» داور و رئیس انجمن قلم بریتانیا گفت: «روزن پیشگام راهی برای نوشتن برای کودکان شده است که دنیای روزمره آنها را منعکس می‌کند و با استفاده از طنز و بازی کلمات به اعتباربخشی روش‌های تخیلی تفکر و موجودیت آنها می‌پردازد.

«روزن» بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ ملک‌الشعرای ادبیات  کودک بود و در حال حاضر استاد ادبیات کودک در گلداسمیتز، دانشگاه لندن است.

سال گذشته «مالوری بلک‌من» برای رمان «دنیاهای تخیلی پویا» به عنوان نخستین نویسنده ادبیات کودک و نوجوان موفق به کسب جایزه ادبی «پن پینتر» شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha