• دوشنبه / ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402032918986
  • منبع : نمایندگی همدان

کشت‌های دوم حاشیه تالاب‌های طبیعی همدان را شخم می‌زنیم

کشت‌های دوم حاشیه تالاب‌های طبیعی همدان را شخم می‌زنیم

ایسنا/همدان مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان همدان اعلام کرد: امسال‌ تمام کشت‌های دوم حاشیه تالاب‌های طبیعی استان را شخم می‌زنیم و این موضوع قبلاً به کشاورزان اطلاع‌رسانی شده است. 

سیده‌مریم محمدی دوشنبه ۲۹ خرداد در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه در هفته محیط زیست و در راستای پیوست شعار جهانی این روز راهکارهای کاهش پلاستیک در دستور کار ما بود، اظهار کرد: سالانه میلیون‌ها تن پلاستیک وارد زیست بوم می‌شود و این موضوع تبدیل به یک بحران جدی شده است‌ و تنها پنج درصد این رقم زیاد بازیافت و مابقی در محیط زیست رها می‌شود.

وی اضافه کرد: در هفته محیط‌زیست پویش «۱۰۰ متر» در استان برگزار شد که در این پویش از شهروندان درخواست کردیم ۱۰۰ متر از مسیر خود در طبیعت را پاکسازی کنند و بیش از ۳۰۰ کیلومتر از اراضی استان را با مشارکت مردمی و مسئولان پاکسازی کردیم که با هدف جلب مشارکت و فرهنگسازی انجام شد.

محمدی با بیان اینکه امسال ایستگاه‌ پایش سنجش کیفی هوا در شهرستان‌های بهار، درگزین‌، رزن و تویسرکان افتتاح شد، افزود: با اعتبارات سفر رئیس جمهوری و اعتبارات تملک تمام شهرستان‌ها به دستگاه‌های پایش هوا مجهز شدند.

محمدی با اشاره به اینکه شش تصفیه‌خانه پسماندهای فاضلاب و پساب‌های محیط زیستی در هفته محیط‌زیست افتتاح شد، تصریح کرد: شش پروژه محیط زیستی با ۱۱۸ میلیارد ریال در شهرستان‌های اسدآباد، ملایر، فامنین، رزن و نهاوند افتتاح شد.

وی با بیان اینکه در سال قبل فاضلاب‌های صنعتی ۲۰۰۰ مترمکعب به احداث تصفیه خانه الزام شدند، گفت: نیازمند مدیریت در حوزه آب شرب، آب کشاورزی و صنعت هستیم، در تصفیه پساب‌های صنعتی به پیشرفت رسیدیم و این نوع تصفیه می‌تواند تا استانداردهای آب شرب هم تصفیه کند.

محمدی ادامه داد: برگزاری پویش‌های متعدد پاکسازی محیط‌زیست، رویداد پرنده نگری در تالاب‌های استان، برنامه‌های متعدد آموزشی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و محیط زیستی، ورکشاپ‌های عکاسی و تشکیل کارگروه آلودگی هوا از جمله اقدامات هفته محیط‌زیست در استان بود.

این مقام مسئول درباره مشکلات زیست محیطی در شهرستان بهار و بوی نامطبوع این شهرستان بیان کرد: بخش قابل توجهی از بوی نامطبوع در بهار مدیریت و کنترل شد و میزان آلایندگی شهرستان بهبود یافته اما هنوز به ۱۰۰ درصد نرسیده است.

وی با اشاره به اینکه در حوزه پساب اقدامات ویژه‌ای داشتیم و بیشترین تصفیه خانه‌ها را افتتاح کردیم، اظهار کرد: رهاسازی فاضلاب امنیت ما را تهدید می‌کند، در حوزه پسماند با نظارت و پایش حدود ۵۰۰ تن پسماند مدفون شده در یکی از اراضی کشاورزی را کشف کردیم و این شرکت مکلف به پرداخت جریمه‌های زیست محیطی و جمع آوری پسماند مکلف شد.

محمدی با بیان اینکه سال قبل با کمک دانشگاه علوم پزشکی همدان ۷۵ تن پسماند شیمیایی دارویی را مدیریت و به شرکت‌های ذیصلاح ارسال کردیم‌، تأکید کرد: اگر تعللی در حوزه مدیریت پسماند اتفاق بیفتد پیگیری قضایی انجام می‌دهیم.

وی مطرح کرد: هفته آینده ۸۰ خانه‌ محیط‌زیست در راستای جلب مشارکت‌های مردمی و فرهنگسازی عمومی برای نسل‌های آینده افتتاح می‌شود و این امر گامی برای حفاظت مشارکتی است و در دهیاری‌ها و کتابخانه‌های عمومی راه‌اندازی خواهد شد.

محمدی با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم هیچ پروژه‌ای در کشور بدون پیوست محیط‌زیستی کلنگ نخورد، افزود: از حدود ۳۹۹۸ مورد استعلام برای واگذاری صنعتی و خدماتی به اداره محیط زیست استان هیچ موردی بدون مجوز زیست محیطی انجام نشد و ۹۵ درصد استعلامات موافقت گرفتند که نشان می‌دهد مسیر توسعه پایدار در استان وجود دارد.

وی با بیان اینکه زیست بوم کسب و کار استان را منطبق بر سند آمایش و در مسیر توسعه پایدار در نظر گرفته‌ایم، گفت: برگزاری طرح یک روز با محیط‌بان در  هفته محیط‌زیست انجام شد که با هدف نشان دادن سختی‌ کار محیط‌بان‌ها برنامه‌ریزی شده بود.

محمدی درباره مشکلات شرکت صبانور اسدآباد ملایر مطرح کرد: خط قرمز اداره محیط زیست سلامت مردم و سلامت زیست بوم است و اگر واحدی آلاینده باشد به مراجع قضایی معرفی می‌شود، یکی از معضلات شرکت‌های معدنی و کنسانتره این است که باطله زیادی دارند که جزو پسماند صنعتی است و باید مدیریت شود و الزام کردیم صبانور پسماند باطله‌اش را مدیریت کند.

برج خشک نیروگاه مفتح وارد چرخه می‌شود

وی در رابطه با آلودگی نیروگاه شهید مفتح بیان کرد: این نیروگاه در سال‌های قبل آبی بود که بعدها توانست پساب برداشت خود را از برداشت آب‌های زیرزمینی کنترل کند و برج خشک آن هم در ماه‌های آینده وارد چرخه می‌شود.

محمدی درباره سوخت این نیروگاه هم گفت: سوخت نیروگاه گاز است اما در اواخر پاییز و زمستان که دچار ناترازی سوخت می‌شویم ناگزیر است از سوخت جایگزین استفاده کند که درصدی را مازوت می‌سوزاند، سال قبل ۱۷ درصد سهمیه گاز نیروگاه نسبت به گذشته افزایش پیدا کرد و امسال هم پیگیر افزایش سهمیه هستیم، علاوه بر این تخصیص مازوت به واحدهای صنعتی تصمیم ملی است. 

وی در ادامه اظهار کرد: عدم مدیریت صحیح پسماند باعث می‌شود گرگ و شغال به محدوده شهری در فصول سرد بیایند، آموزش، اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی مردم کاری است که می‌توان در این باره انجام داد همچنین در این رابطه سال قبل صندوق ملی محیط زیست با سازمان تعاون روستایی تفاهمنامه‌ای را منعقد کردند که خسارت کشاورزان آسیب‌دیده را بیمه پرداخت کند.

محمدی با اشاره به اینکه آفرودسواری در مناطق حفاظت شده ممنوع است و در دیگر محدوده‌ها محیط‌زیست نمی‌تواند ورود کند، خاطرنشان کرد: خیزش آفرود به زیستگاه و حیات وحش آسیب می‌زند، ورزش و جوانان باید پیست‌هایی را برای ساماندهی آفرودسواران آماده کند، آیین نامه‌ای هم برای آفرود سواران در حال تهیه است.

وی در رابطه با تالاب‌های استان بیان کرد: تالاب‌ها می‌توانند کارکرد بین‌المللی داشته باشند، خوشبختانه تالاب پیرسلمان احیاء شده و دو دریچه هم روی تالاب ایجاد شد اما تالاب آق‌گل همچنان درگیر خشکسالی است، با این وجود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه برای ساخت دریچه روی تالاب کردیم تا وقتی که سیلاب اتفاق افتاد دارای کارکرد شود.  

محمدی اعلام کرد: متأسفانه کشت‌های آب‌بر در حاشیه تالاب پیرسلمان وجود دارد که به آن آسیب می‌زند و چندین حلقه چاه عمیق نیز در اطراف آن وجود دارد و امسال‌ تمام کشت‌های دوم حاشیه تالاب‌های طبیعی را شخم می‌زنیم.

وی با بیان اینکه در استان یک سوم نیروی محیط بانی کم داریم، افزود: سال بعد ۲۰ نیروگاه محیط بانی جدید استخدام می‌شود، از طرفی پایش و هوشمندسازی مناطق حفاظت شده به کمبود نیروی انسانی کمک خواهد کرد.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان همدان با اشاره به اینکه به زودی سه دوربین پایش در منطقه لشگردر نصب خواهد شد، گفت: پاسگاه محیط بانی گلپرآباد نیز امسال افتتاح می‌شود.

محمدی با بیان اینکه ما وظیفه اجرایی در مدیریت پسماند نداریم و تنها ناظر عالی هستیم، تصریح کرد: تمام واحدهای سیلیس‌کوبی فیلتراسیون مناسب را دارند و با پیگیری بحث آلایندگی واحدهای سیلیس کوبی اعطای مجوزهای فروسیلیس در استان سخت و محدود شده است.
 
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha