• شنبه / ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۶:۳۴
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1402032012686
  • خبرنگار : 71573

۳ چهره‌ای که باز هم نامزد «آسترید لیندگرن» شدند

۳ چهره‌ای که باز هم نامزد «آسترید لیندگرن» شدند

علیرضا گلدوزیان، علی‌اصغر سیدآبادی و نادر موسوی از طرف شورای کتاب کودک برای دریافت جایزه آسترید لیندگرن (آلما) ۲۰۲۴ معرفی شدند.

به گزارش ایسنا، شورای کتاب کودک «علیرضا گلدوزیان» را در بخش تصویرگران، «علی‌اصغر سیدآبادی» را در بخش ترویج خواندن و «نادر موسوی» را به عنوان مروج با زادگاه غیرایرانی، برای دریافت جایزه آسترید لیندگرن (آلما) ۲۰۲۴ معرفی کرد. 

شورا درباره دلایل این انتخاب‌ها عنوان کرده است: در  بخش تصویرگران «علیرضا گلدوزیان»، تصویرگر و طراح گرافیک نامزد ایرانی جایزه هانس کریستین اندرسن ۲۰۲۴ و همچنین یکی از نامزدهای ایرانی جایزه یادبود آسترید لیندگرن (آلما) درسال ۲۰۱۴، به دلیل بیش از دو دهه فعالیت مستمر در تصویرگری کتاب کودک، تاثیر ماندگار و مهم در رشد ادبیات و تصویرگری کتاب کودک و نوجوان، راه یافتن آثار او به فهرست‌ها و نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی و همچنین کسب جوایز متعدد داخلی و بین المللی و همچنین نقش برجسته در ارتقای سطح تصویرگری ادبیات کودک و نوجوان ایران، داشتن نگاه شخصی و متفاوت در هر یک از آثار، توانایی بازنمایی و طراحی طیف وسیعی از فرم‌ها، فضاها و شخصیت‌ها با الهام از هنرهای تصویری ایران و جهان، مهارت در خلق تصاویری قدرتمند، زیبا و تاثیرگذار و گسترده بودن موضوعات تصویر شده و حضور پررنگ و تأثیرگذار در تربیت تصویرگران نسل جوان، نامزد دریافت جایزه یادبود آسترید لیندگرن (آلما) شد.

۳ چهره‌ای که باز هم نامزد «آسترید لیندگرن» شدند

در بخش ترویج خواندن، «علی‌اصغر سیدآبادی» به دلیل ۳۳ سال‌ فعالیت مستمر و چشمگیر در ترویج کتابخوانی، ایده‌پردازی‌های نوآورانه و خلاقانه، گستردگی و تداوم فعالیت‌های تأثیرگذار در عرصه کتاب و کتابخوانی، نقش مؤثر در تشویق و ایجاد شور و شوق در عرصه ترویج کتابخوانی، طراحی و اجرای طرح‌های ملی و محلی ترویج کتابخوانی، ساخت کتابخانه‌های روستایی، تأسیس کتابفروشی و پشتیبانی از فعالیت‌های نهادهای ترویجی ایران نامزد دریافت جایزه یادبود آسترید لیندگرن (آلما) شد. علی‌اصغر سیدآبادی یکی از نامزدهای شورای کتاب کودک برای دریافت جایزه یادبود آسترید لیندگرن (آلما) در سال ۲۰۲۳ نیز بود.

۳ چهره‌ای که باز هم نامزد «آسترید لیندگرن» شدند

در بخش مروج غیرایرانی، «نادر موسوی» به دلیل بیش از ۲۲ سال  فعالیت مستمر فرهنگی برای کودکان مهاجر، همکاری در تحقیقات دانشگاهی و پژوهشی در حوزه «آموزش کودکان مهاجر محروم از تحصیل»، گستردگی و تداوم فعالیت‌های تاثیرگذار درعرصه کتاب و کتابخوانی برای کودکان مهاجر، تالیف و چاپ کتاب‌هایی برای آشنایی کودکان مهاجر با سرزمین خود، انتشار مجله مخصوص کودکان مهاجر، آموزش کودکان بازمانده از تحصیل مهاجر در ایران، تاسیس خانه کودکان افغانستان برای کودکانی که به لحاظ قانونی امکان آموزش نداشتند، و خدمات فرهنگی- آموزشی به بیش از ۳۵۰ مدرسه‌ خودگردان (مدارس فرهنگ) ویژه کودکان افغانستانی در مناطق کم‌برخوردار در سراسر ایران نامزد دریافت جایزه یادبود آسترید لیندگرن (آلما) شد.  نادر موسوی یکی از نامزدهای شورای کتاب کودک برای دریافت جایزه یادبود آسترید لیندگرن (آلما) در سال ۲۰۲۳ نیز بود.

۳ چهره‌ای که باز هم نامزد «آسترید لیندگرن» شدند

جایزه یادبود آسترید لیندگرن، به مناسبت بزرگداشت نویسنده محبوب سوئدی و یکی از پرطرفدارترین نویسندگان جهان از سال ۲۰۰۲ توسط دولت سوئد بنیان نهاده شده است. جایزه نقدی آلما به مقدار ۵ میلیون کرون سوئد، به‌عنوان بزرگ‌ترین و گران‌ترین جایزه ادبیات کودکان و نوجوانان و دومین جایزه بزرگ ادبیات پس از جایزه هانس کریستین اندرسن در جهان مطرح است.

جایزه آلما یک جایزه ادبی است که نه‌تنها به نویسندگان و تصویرگران اهدا می‌شود، بلکه قصه‌گویان، مروجان و نهادهای حوزه ادبیات کودکان و ترویج کتابخوانی نیز می‌توانند به آن دست یابند. این جایزه سالانه به یک یا بیش از یک هنرمند یا مروج و ... صرف‌نظر از زبان و ملیت آن‌ها اعطا می‌شود. آثار این هنرمندان باید دارای کیفیت بالای هنری و ارزش‌های انسانی‌ای باشند که آسترید لیندگرن به آن‌ها باور داشت.

در خبر شورای کتاب کودک همچنین آمده است: در حال حاضر، شورای کتاب کودک، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان و انجمن نویسندگان کودک و نوجوان چهار نهاد ایرانی هستند که امتیاز معرفی نامزد برای دریافت این جایزه را دارا هستند. شورای کتاب کودک برای این عزیزان آرزوی موفقیت دارد.

 انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha