به گزارش ایسنا، انتقال زائران ایرانی به شهر مکه از سیزدهم خردادماه آغاز شد. نخستین گروه از زائران ایرانی که بامداد شنبه سیزدهم خردادماه به فرودگاه جده وارد شد نیز با استقبال مقامات حج ایران و سعودیها مواجه شد.
ورود روزانه ۵ هزار ایرانی به عربستان
غلامرضا رضایی ـ معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت ـ نیز از آغاز پروازهای زائران ایرانی به فرودگاه جده (برای ورود به شهر مکه) مطابق با برنامهریزی خبر داد و گفت: با آغاز پروازهای جده بر تعداد زائران ایرانی افزوده میشود و روزانه حدود پنجهزار نفر از دو فرودگاه مدینه و مکه وارد عربستان میشوند.
مدیر عملیات حج تمتع ۱۴۰۲ با بیان اینکه حجاج «مدینه بعد» پس از پیاده شدن از هواپیما و محرم شدن در میقات شجره رهسپار مکه میشوند، گفت: با آغاز پروازها از فرودگاه جده و ورود مستقیم زائران به مکه، حدود دوهزار زائر ایرانی در روز به زائران مکه اضافه خواهد شد.
رضایی افزود: زائران «مدینه بعد»، پس از حضور در مکه و انجام اعمال و مناسک حج، به مدینه منتقل میشوند و پنج شب را در این شهر مستقر میشوند و سپس از فرودگاه مدینه به کشور بازمیگردند.
او اضافه کرد: زائران «مدینه قبل» نیز پس از پنج شب حضور در مدینه، بعد از محرم شدن در «میقات شجره» عازم مکه می شوند تا اعمال و مناسک را به جای آورند و سپس از طریق فرودگاه جده به ایران بازمیگردند.
وضعیت زائران ایرانی در عربستان «مطلوب» است
رضایی وضعیت زائران ایرانی در عربستان را مطلوب توصیف کرد و گفت: تمام اقدامات طبق برنامهریزیها پیش میرود و زائران در کمال عزت، کرامت و سلامت در حال ورود به سرزمین وحی هستند که تاکنون بخشی از عزیزان وارد شدهاند و اعزام ها تا پایان خرداد ادامه دارد.
معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت با تاکید بر اینکه امسال همکاری خوبی را از مسؤولان عربستانی شاهد هستیم، بیان کرد: امیدواریم ثمره این روابط خوب و مثبت سیاسی بهره بردن بیشتر زائران از حج باشد و با خدمات بهتری که دریافت میکنند، با آرامش، امنیت و عزت اعمالشان را انجام دهند و با خاطرهای خوش به ایران برگردند.
او با اشاره به محدودیتهایی که برای انجام اعمال در مشاعر مقدس بهویژه منا وجود دارد، گفت: تلاش ما این است که زمینه را برای آسایش بیشتر زائران فراهم کنیم، اما باید به این نکته هم اشاره کنم که محدودیت فضا در این مشاعر بهویژه منا وجود دارد که این امر نه تنها برای زائران ایران، بلکه برای همه حجاجی است که در حج امسال حضور دارند.
رضایی اظهار کرد: با توجه به اینکه بیش از دو میلیون زائر از کشورهای مختلف چند روز را در مشاعر مقدس سپری خواهند کرد، طبیعتا محدودیتها و مشکلاتی وجود دارد که امیدواریم زائران ایرانی با تعامل و همکاری و سعه صدر بالا این چند روز را سپری کنند و با بهرهمندی از فضای معنوی آن به مکه برگردند.
آخرین وضعیت ویزای عربستان برای ایرانیها
معاون سازمان حج و زیارت همچنین درباره روند صدور ویزای زائران ایرانی، گفت: تمام حجاج برای حضور در عربستان نیازمند دریافت روادید (ویزا) هستند که پیشنیاز آن ثبت اطلاعات و خدمات مورد نیاز هر زائر در سامانه الکترونیکی حج عربستان است. تاکنون اطلاعات ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر ایرانی در این سامانه بارگذاری شده است و روادید نیز با سرعت در حال صادر شدن است که پیشبینی میکنیم تا ۱۰ روز مانده به انجام آخرین پرواز رفت از ایران، تمام روادیدها صادر شود و در اختیار مدیران کاروان ها قرار گیرد.
در حج تمتع امسال ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر ایرانی به عربستان اعزام خواهند شد و پروازهای زائران ایرانی به عربستان تا یکم تیرماه ادامه دارد.
انتهای پیام
نظرات