• چهارشنبه / ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۵۳
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402031007146
  • خبرنگار : 50513

معاون عملیات نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران:

ماموریت‌های نیروی دریایی بر پایه تکنولوژی و دانش است

ماموریت‌های نیروی دریایی بر پایه تکنولوژی و دانش است

ایسنا/زنجان معاون عملیات نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: حضور ناوگروه ۸۶ ارتش جمهوری اسلامی ایران در آب‌های بین‌المللی، پیام صلح و دوستی برای کشورها است.

امیردریادار دوم مصطفی تاج‌الدینی ظهر امروز (۱۰ خردادماه) در مراسم جشن اقتدار که در دانشگاه زنجان برگزار شد، ضمن تبریک دهه کرامت و گرام‌داشت یاد و خاطره شهدا، با اشاره به سفر ناوگروه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی به دور دنیا، اظهار کرد: ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش که بیست‌ونهم شهریور سال ۱۴۰۱ به مأموریت دریانوردی دور کره زمین اعزام شده بود، بیست‌وهفتم اردیبهشت‌ماه امسال وارد آب‌های نیلگون کشور شد.

وی با بیان اینکه ناوگروه ۸۶، در طول مسیر حرکت و خدمت دریایی خود، مهرماه سال گذشته از بندرعباس به سمت شرق حرکت کرد، ادامه داد: این ناو با توجه به اهمیت دیپلماسی دفاعی از هند و اندونزی عبور کرد و برای نخستین‌بار، بیشترین عرض اقیانوس آرام را پس از گذر از دریای جاوه و عبور از تنگه مکاسار و دریای سلبس، بدون هیچ حادثه‌ای سپری کرد. لازم به ذکر است که تأمین سوخت ناو دنا در سفر ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش در دور دنیا از طریق ناوبندر مکران تأمین می‌شد.

معاون عملیات نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه دو ناو دنا و مکران، در سفر به دور دنیا، ۷۰ هزار کیلومتر، طی مسافت کرده و جاکارتا، سواحل قاره آمریکا، ریودوژانیرو و کیپ‌تاون آفریقای جنوبی جزو توقفگاه‌های ناوگروه ۸۶ ارتش بودند، تصریح کرد: عبور از قاره اقیانوسیه، اقیانوس آرام و اقیانوس هند نقطه عطف این سفر مقتدرانه دریایی است اما نقطه درخشان آن به طور قطع حضور و پیمایش دریایی در حریم آمریکایی‌ها بود.

این مسئول با تاکید بر اینکه این ماموریت گام بزرگ نیروی دریایی ارتش برای احیای تمدن دریایی ایران بود، اذعان کرد: نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور در آب‌های آزاد دنیا و دریانوردی بلندمدت، عمق راهبردی و آینده‌نگری در قدرت دریایی توام با حوزه نفوذ و هویت منطقه‌ای خود را تثبیت و گسترش داده است. حضور مستقل و مقتدر در دریای آزاد یکی از نقاط قوت افتخارآمیز نیروی دریای ایران است.

تاج‌الدینی اضافه کرد: نیروی دریایی دائما در حال اجرای ماموریت است و خود را برای روز مبادا آماده می‌کند؛ نیروی دریایی در مرز و فرامرز دائما در حال دفاع و حفاظت است و حضور ناوگروه ۸۶ ارتش در آب‌های بین‌المللی پیام صلح و دوستی برای کشورها است.

این مقام نظامی با اشاره به اینکه تحریم‌های ظالمانه دشمن بنا داشت ما را در توسعه محدود کند، اما دلاورمردان ارتش تحریم‌ها و تهدیدها را به فرصت تبدیل کردند و امروز از بهترین تجهیزات برخوردار هستیم، بیان کرد: عرصه جنگ در دریا پیچیدگی بیشتری نسبت به عرصه جنگ در زمین دارد و ما نزدیک‌ترین نیرو در رویارویی با استکبار جهانی را داریم. امروز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از بهترین تجهیزات نظامی دریایی در دنیا برخوردار است و با همکاری و همدلی با دانشگاه‌ها و صنایع جنگ توانسته‌ایم در ساخت تجهیزات نظامی دریایی خوب عمل کنیم.

وی با بیان اینکه‌ ماموریت‌ها بر لبه تکنولوژی و دانش حرکت می‌کند و از ظرفیت همه مجامع علمی و دانشگاه‌ها استفاده می‌شود، تشریح کرد: اگر می‌خواهیم در لبه دانش حرکت کنیم باید از تجهیزاتی استفاده کنیم که ساخت ملی باشد. ناوشکنی که در این ماموریت حضور داشت به طور کامل ساخت داخل است. جوانان غیرتمند در صنایع و نیروی دریایی همت کردند ناوشکن تمام ایرانی دنا را به‌گونه‌ای آماده کردند که بتواند تمام سختی‌ها و تنش‌های دریایی با امواج بلند را تحمل کند.

معاون عملیات نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران،‌ یادآور شد: انجام دریانوردی‌های طولانی و حرفه‌ای نیازمند آماده‌سازی‌های مختلف و مهیا شدن از نظر تخصصی و تجهیزاتی و کسب مهارت‌های لازم است. در این هشت‌ماه شاهد شرایط جوی مختلفی بودیم و گاهی شرایط نامتعارف و طول‌ موج‌های بیش از ۱۲ متر را تجربه کردیم که لازمه دریانوردی در این شرایط، کسب آمادگی در همه ابعاد است.

وی افزود: متخصصان نیروی دریایی با همکاری شرکت‌های دانش بنیان ایرانی اطلاعات ۵۰ سال هواشناسی و جو اقیانوس را پیاده و یک نرم‌افزار تولید کردند که با ۲ درصد خطا می‌تواند بگوید تا ۲۰ سال آینده وضعیت هوای اقیانوس چگونه است. این نرم‌افزار ابزاری راهبردی برای آینده کشتیرانی نظامی و غیرنظامی کشور است که به خوبی عیار و صحیح بودن خود را در این ماموریت به نمایش گذاشت.

تاج‌الدینی متذکر شد: غیر از نرم افزار هواشناسی، برای عبور از آب‌های خروشان اقیانوس آرام به نرم افزاری نیاز بود که با انجام محاسبات تعادل، در هوای ناپایدار به کشتی کمک کند؛ با وجود تحریم‌ها متخصصان ایرانی دست به کار شدند و نرم افزاری ساختند که می‌تواند محاسبات توزیع وزن از یک قایق تا ابعاد بزرگ شناور را انجام دهد.

معاون عملیات نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، با بیان اینکه نیروی دریایی دستاوردهای بسیار خوبی در این ماموریت داشت، خاطرنشان کرد: ما باید بررسی و ارزیابی‌هایی را در پهنه اقیانوس انجام می‌دادیم و باید نشان‌ می‌دادیم که در هر جا که لازم باشد از جمهوری اسلامی دفاع می‌کنیم.

ماموریت‌های نیروی دریایی بر پایه تکنولوژی و دانش است

ماموریت‌های نیروی دریایی بر پایه تکنولوژی و دانش است

ماموریت‌های نیروی دریایی بر پایه تکنولوژی و دانش است

ماموریت‌های نیروی دریایی بر پایه تکنولوژی و دانش است

ماموریت‌های نیروی دریایی بر پایه تکنولوژی و دانش است

ماموریت‌های نیروی دریایی بر پایه تکنولوژی و دانش است

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha