• شنبه / ۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۵
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403110604064
  • خبرنگار : 50160

سرپرست اداره‌ کل حفاظت محیط‌زیست استان:

تلاش می‌شود استقرار صنایع آلاینده و آب‌بر در استان زنجان محدود شود

تلاش می‌شود استقرار صنایع آلاینده و آب‌بر در استان زنجان محدود شود

ایسنا/زنجان سرپرست اداره‌ کل حفاظت محیط‌ زیست استان زنجان به وضعیت آب در استان اشاره کرد و گفت: در حوزه آب با بحران مواجهیم و شرایط سخت شده است، با وجود همه مسائل، بارگذاری‌های صنایع آب‌بر انجام می‌شود مثل صنایع فولادی که حتما باید مدیریت شوند.

سیدرضا موسوی‌مشکینی امروز (شنبه ۶ بهمن ماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان، اظهار کرد: نگاه سطحی و درجه چند به حوزه حفاظت از محیط‌ زیست تسری پیدا کرده است و علی‌رغم اینکه عنوان می‌شود باید محیط‌ زیست حفظ شود، ولی در شاخص‌های مختلف شاهد افت استانداردها و رتبه هستیم.

وی عنوان کرد: در حوزه آلودگی هوا در وضعیت خوبی نیستیم. میلیاردها مترمکعب کسری سفره‌های زیرزمینی است و فرونشست دشت‌ها را شاهد هستیم و این امر در کنار سایر چالش‌ها رخ می‌دهد. این‌ها نگران‌کننده است و باید تلاش کرد تا از این وضعیت خارج شویم.

موسوی با بیان اینکه در سال‌های گذشته علی‌رغم همه مشکلات اقدامات خوبی رخ داده و آگاهی مردم و مسئولان، ظرفیت خوبی است، افزود: در سال‌های گذشته قوانین خوبی نیز تصویب شده است. در قانون برنامه هم شاهد تصویب بندها و موادی در این حوزه هستیم.

وی با اشاره به اینکه حوزه محیط‌ زیست حوزه فرابخشی است و باید همکاری تنگاتنگی در بخش‌های حاکمیتی وجود داشته باشد، گفت: نیاز است همه به کمک هم بیاییم تا محیط‌ زیستی سالم داشته باشیم.

او اصلی‌ترین چالش در حوزه حفاظت محیط زیست را در حوزه نرم‌افزاری و نوع تفکر دانست و ادامه داد: امروز شاهد بروز افکار منفی در افراد با مسئولیت سطح بالا هستیم. نگاه‌های کوتاه‌مدت باعث می‌شود افراد با اظهارات منفی، اثرگذاری بد داشته باشند.

موسوی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه امیدواریم مسئولان با خودداری از نگاه بخشی، نگاه درستی به محیط‌ زیست داشته باشند، اظهار کرد: طی سال‌ها با چند مشکل عمده در استان مواجه بوده‌ایم. در بحث شهرک روی اقدام نسبتا مناسبی در مدیریت پسماند انجام شده است و در استان همتی به‌وجود آمده که ساماندهی انجام شود و از گسترش محل دپوی جدید جلوگیری شده و از توسعه شهرک تخصصی روی هم ممانعت شده است.

مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست استان زنجان با اشاره به اینکه معادن یکی از چالش‌های اصلی استان است، یادآورشد: برای اکتشاف و بهره‌برداری از معادن در خارج از مناطق از حفاظت محیط‌ زیست استعلام نمی‌شود و بعضا نمی‌دانیم در جایی معدنی هست یا نه که این جزو چالش‌های ما است، هرچند جزو برنامه‌های پایش است.

وی گفت: در ۹ ماهه اول، ۱۹۰۲ مورد پایش صنایع در استان داشتیم که تعداد خوداظهاری صنایع نیز ۱۰۸۶ مورد بوده است.

او با اشاره به اینکه در مناطق تحت مدیریت محیط زیست شرایط سخت‌تر شده است و در این سال‌ها افزایش منطقه داشتیم، ولی شرایط برای حیات وحش سخت‌تر شده است، اظهار کرد: در دشت سهرین شرایط سخت شده است و حیات وحش به سختی در حال گذران زندگی هستند و این امر به دلیل دسترسی‌های زیاد است که شرایط را سخت کرده است.

وی افزود: در مناطق تحت مدیریت دو برنامه داریم که در گام اول سطح مناطق را افزایش دهیم، وقتی منطقه‌ای تحت مدیریت باشد پشتوانه کاری وارد میدان می‌شود. از این رو، برای حفاظت از مناطق و حفظ پوشش گیاهی مناطق البته با حفظ حق جوامع محلی تلاش می‌کنیم. تجربه نشان داده است بدون مشارکت مردم نمی‌توانیم توفیقی داشته باشیم.

وی به برنامه‌هایی در حوزه‌های مختلف محیط‌ زیست انسانی اشاره کرد و گفت: قطعا پایش‌ها باید افزایش پیدا کند علی‌رغم همه محدودیت‌ها، پایش‌ها هدفمند باشد و برای مواردی صرف شود که حساسیت بالاست.

موسوی تأکید کرد: تلاش این است که استقرار صنایع آلاینده و آب‌بر را تا حد ممکن و با هماهنگی سایر دستگاه‌ها محدود کنیم اگر الان این کار محقق نشود در سال‌های آینده مجبور به این کار خواهیم بود. 

وی عنوان کرد: یکی از دغدعه‌ها در زنجان بحث داده‌هاست. دو ایستگاه سنجش در شهر زنجان فعال است که این تعداد کافی نیست و یکی از برنامه‌ها همین است که باید تأمین اعتبار کنیم. از ابتدای سال تا امروز ۶۲ روز هوای پاک، ۱۹۳ روز قابل قبول، ۵۱ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و یک روز بسیار ناسالم بود. عموما در بحث آلودگی شهر زنجان در نیم‌سال دوم بیشتر گازها و ذرات ناشی از احتراق دیزل هستند. امیدواریم بخشی از صنایع و شهرداری در قالب مسئولیت اجتماعی به ما در خرید دستگاه کمک کنند.

موسوی گفت: محیط‌ زیست استان نیاز به حمایت دارد و این مورد را به نماینده عالی دولت اعلام کرده‌ایم. امیدوارم از حفاظت محیط‌زیست استان حمایت شود. دستگاه قضایی نیز در استان حمایت خوبی از این حوزه دارد به طوری‌ که طی دو سال گذشته ۴۵ رأی محیط‌ زیستی صادر و مجازات جایگزینی صادر شده است. امیدوارم بتوانیم قدرتمندان و ثروتمندان را به سمتی سوق دهیم که در حفاظت محیط‌ زیست پیشگام شوند و مدافع محیط‌ زیست شوند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha