• شنبه / ۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۸:۴۱
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403110603751
  • خبرنگار : 50534

/گزارش/

نقش کلیدی اعطای تسهیلات اشتغال‌زایی در کاهش بیکاری

نقش کلیدی اعطای تسهیلات اشتغال‌زایی در کاهش بیکاری

ایسنا/زنجان تسهیلات اشتغال‌زایی نقش مهمی در کاهش نرخ بیکاری و ایجاد فرصت‌های شغلی در ایران داشته‌اند. 

تسهیلات اشتغال‌زایی با حمایت از کسب‌وکارهای کوچک و متوسط، کارآفرینی و بخش‌های مختلف اقتصادی، به بهبود وضعیت اشتغال کمک کرده‌اند. با این حال، برای دستیابی به اهداف بلندمدت، نیاز به افزایش منابع مالی، ارائه خدمات مشاوره‌ای و آموزشی و بهبود نظارت بر اجرای این تسهیلات وجود دارد. 

گزارش فصلی اقتصاد ایران مرکز آمار در تابستان ۱۴۰۳ بیانگر این است که بر اساس نتایج طرح آمارگیری، نیروی کار مرکز آمار ایران در فصل تابستان ۱۴۰۳ جمعیت فعال ۱۵ ساله و بیشتر کشور ۲۷۱۷۵ هزار نفر بوده است که از این تعداد ۲۵۱۲۹ هزار نفر آن را شاغلان و ۲۰۴۶ هزار نفر را بیکاران تشکیل می‌دهند. 

نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر ۷.۵ درصد بوده است که نسبت به فصل تابستان ۱۴۰۲، حدود ۰.۴ درصد کاهش داشته است؛ چراکه این شاخص در بین مردان ۶.۱ درصد و در بین زنان ۱۴.۲ درصد اعلام شده بود. نرخ بیکاری جوانان ۳۵-۱۸ ساله ۱۴.۸ درصد اعلام شده که نسبت به فصل تابستان ۱۴۰۲ حدود ۰.۲ درصد کاهش داشت. این شاخص در نقاط شهری ۱۵.۶ درصد و در نقاط روستایی۱۱.۶ درصد بوده است. 

نقش کلیدی اعطای تسهیلات اشتغال‌زایی در کاهش بیکاری

استان‌های با کمترین و بیشترین نرخ بیکاری 

طبق اعلام مرکز آمار ایران، استان‌های مرکزی، خراسان رضوی، مازندران، آذربایجان غربی و تهران کمترین نرخ بیکاری را دارند، در حالی که استان‌های سیستان و بلوچستان، خوزستان، کرمانشاه، قم و اردبیل بالاترین نرخ بیکاری را تجربه می‌کنند.

 استان زنجان در پاییز ۱۴۰۲ با نسبت اشتغال ۴۶.۲ درصد، بالاترین میزان اشتغال را در کشور داشته که این نسبت نشان‌دهنده سهم جمعیت شاغل از کل جمعیت در سن کار است.

از طرفی پروژه‌های نهضت ملی مسکن در زنجان بیش از ۱۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کرده‌اند. این پروژه‌ها شامل ساخت ۶۸ هزار واحد مسکونی بوده که به طور مستقیم و غیرمستقیم اشتغال‌زایی کرده است.

در این رابطه، بهزاد کردلو، رئیس اداره برنامه‌ریزی مسکن و بازآفرینی راه و شهرسازی استان زنجان به خبرنگار ایسنا می‌گوید: اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن در بخش حمایتی در اشتغال استان زنجان بسیار موثر است؛ به عبارتی صنعت ساختمان یکی از بخش‌های مهم اقتصادی در بسیاری از کشورها است و توان اشتغال‌زایی قابل ‌توجهی دارد. 

نقش کلیدی اعطای تسهیلات اشتغال‌زایی در کاهش بیکاری

اهمیت رشد اقتصادی و ارتباط آن با اشتغال 

در این رابطه یک کارشناس اقتصاد به خبرنگار ایسنا می‌گوید: رشد اقتصادی پایدار به ایجاد اشتغال پایدار کمک می‌کند. کنترل تورم و بهبود فضای کسب‌ و کار از عوامل کلیدی در تحقق این هدف هستند. رشد اقتصادی بالا می‌تواند با افزایش سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، اشتغال را افزایش دهد.

نرگس مرادخانی با بیان اینکه اشتغال پایدار می‌تواند با افزایش تولید و کاهش فشار بر قیمت‌ها، به کنترل تورم کمک کند، می‌افراید: اشتغال‌زایی در بخش‌های مولد مانند صنعت و کشاورزی، به جای بخش خدمات، می‌تواند رشد اقتصادی را تقویت کند. 

در بودجه ۱۴۰۳، مبلغ ۳۱ هزار میلیارد تومان برای حمایت از مشاغل خرد و خانگی در نظر گرفته شده است. این تسهیلات به منظور ایجاد اشتغال پایدار و حمایت از کارگاه‌های کوچک طراحی شده‌اند. 

یکی از راهبردهای دولت، اتصال بنگاه‌های خرد و کوچک به بنگاه‌های بزرگ برای افزایش بهره‌وری و ایجاد اشتغال پایدار است. این رویکرد شامل ارائه خدمات مشاوره‌ای و پشتیبانی به بنگاه‌های کوچک می‌شود.

نقش کلیدی اعطای تسهیلات اشتغال‌زایی در کاهش بیکاری

تاثیر اعطای تسهیلات اشتغال‌زایی 

تسهیلات اشتغال‌زایی می‌تواند به ایجاد فرصت‌های شغلی جدید کمک کند، اما موفقیت آن به برنامه‌ریزی دقیق و نظارت بر اجرای پروژه‌ها بستگی دارد. بدون حمایت‌های مشاوره‌ای و پشتیبانی، این تسهیلات ممکن است به اشتغال پایدار منجر نشود. 

تسهیلات اشتغال‌زایی نه تنها به ایجاد شغل کمک می‌کند، بلکه با ارائه خدمات مشاوره‌ای و آموزشی به پایداری مشاغل ایجاد شده نیز کمک می‌کنند. به عنوان مثال، صندوق کارآفرینی امید در شش ماه نخست سال ۱۴۰۳ بیش از ۵۱۰۰ فقره تسهیلات پرداخت کرده و بیش از ۱۲۰۰۰ شغل ایجاد یا تثبیت کرده است. 

نقش کلیدی اعطای تسهیلات اشتغال‌زایی در کاهش بیکاری

وضعیت استان زنجان تسهیلات اشتغال‌زایی

در این رابطه مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان زنجان می‌گوید: از آغاز سال‌جاری تا دی ماه بیش از ۶۴۰۰ میلیارد ریال تسهیلات جز ۳ و ۴ بند ب تبصره (۲) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ با همکاری نهادهای حمایتی به طرح های اشتغال زا در استان زنجان پرداخت شده است.   

محمدرضا نادری می‌افزاید: از ابتدای سال‌جاری تا کنون با همکاری کمیته امداد، بهزیستی، بنیاد برکت، صندوق کارآفرینی، بنیاد شهید، فنی حرفه ای، بسیج سازندگی و بانک های عامل در جز ۴ بند ب تبصره ۲ قانون بودجه ۱۴۰۳ بیش از ۳ هزار ۹۰۰ میلیارد ریال و در جز ۳ بند ب تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ بیش از ۲ هزار ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به طرح های اشتغالزا پرداخت شده است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان زنجان ادامه می‌دهد: تأمین مالی و اجرای پروژه‌های اقتصادی نیازمند همکاری و هماهنگی بیشتر دستگاه‌های اجرایی و بانک‌های عامل است.  همه پرونده‌های ارسال شده به بانک‌ها تا پایان بهمن ماه سال‌جاری پرداخت شوند لذا، نمایندگان دستگاههای اجرایی استان تا پایان دیماه سالجاری نواقص پرونده ها را شناسایی و پیگیری کنند. 

طی سال‌های اخیر این بانک پرداخت تسهیلات تکلیفی جزو پرداختی‌های ۱۰۰ درصدی بانک بوده است و به طور کامل پرداخت شده است. در سال جاری نیز این بانک متناسب با طرح‌های معرفی شده از سوی دستگاه‌های اجرایی پرداخت تسهیلات مناسبی داشته است. 

وضعیت اشتغال در ایران و استان زنجان نشان‌دهنده بهبود نسبی در نرخ بیکاری و افزایش اشتغال‌زایی در پروژه‌های ملی است. رشد اقتصادی و کنترل تورم از عوامل کلیدی در ایجاد اشتغال پایدار هستند. حمایت از مشاغل خرد و کوچک و ارائه تسهیلات اشتغال‌زایی نیز می‌تواند به کاهش بیکاری و افزایش بهره‌وری کمک کند. با این حال، موفقیت این برنامه‌ها به اجرای دقیق و نظارت مستمر بستگی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha