حسین عمارلو در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: کمخونی در هر سن و جنسی اهمیت و شرایط خاص خود را دارد، ولی در کودکان و زنانی که در سن یائسگی قرار دارند و مردان در هر سنی که باشند، باید جدیتر گرفته و علتیابی شود.
وی افزود: اگر کمخونی بدون ریشهیابی، درمان شود، مثل این است که یک دیوار نمدار را بدون بررسی لولهکشیهای داخل آن، دوباه گچ بگیریم. طبیعتا تا زمانی که علت اصلی نم دادن دیوار رفع نشود، هرقدر هم روی دیوار گچ بگیریم، بیهوده و بیاثر خواهد بود.
او دستگاه گوارش را یکی از قسمتهایی عنوان کرد که امکان نشتی و از دست دادن خون در آن وجود دارد و گفت: دستگاه گوارش از دهان شروع میشود و تا انتهای روده یعنی مقعد ادامه دارد و طبیعی است که هر قسمتی از این لوله بسیار طولانی میتواند دچار اختلال شود.
این فوق تخصص خون و آنکولوژی با بیان اینکه بخش فوقانی گوارش بخصوص مری و معده از اهمیت خاصی برخوردار است، اظهار کرد: طبق بررسیهای صورت گرفته، بدخیمیهای دستگاه گوارش فوقانی در منطقه شمالغرب کشور ما شایعتر است که میتواند متاثر از ژنتیک یا سبک زندگی در این منطقه باشد.
وی مصرف غذاهای مانده غیریخچالی را یکی از عوامل بروز بیماریهای معده دانست و افزود: مصرف بیش از حد خوراکهایی از جمله غذاهای کبابی، گوشت قرمز، خوراکیهای بوداده، ترشیجات و چای داغ و غلیظ میتواند سلامت دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار دهد.
وی احساس درد در معده هنگام گرسنگی یا بعد از خوردن غذا را از علائم مشکلات گوارشی خواند و گفت: ابتلا به کمخونی یا کاهش وزن همزمان با درد معده، احساس تهوع بعد از خوردن غذا و مدفوع سیاه یا خونی از دیگر نشانههای مشکلات گوارشی است که در پی آن، مراجعه به پزشک ضروری است.
این فوق تخصص خون و آنکولوژی با بیان اینکه دستگاه گوارش تحتانی از ابتدای روده کوچک آغاز شده و تا انتهای روده بزرگ یا کولون ادامه دارد، اظهار کرد: یکی از مواردی که از روی آن میتوان در خصوص سلامت روده قضاوت کرد، اجابت مزاج و دفع است. اگر تغییرات مستمر و ادامهدار در اجابت مزاج مثل یبوست یا اسهال مداوم ایجاد شود و یا همراه با مشکلات اجابت مزاج، علائمی چون کمخونی یا کاهش وزن مشاهده شود، احتمال اختلال در روده وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه بیماریهای روده جزو بیماریهایی است که امکان غربالگری برای آن وجود دارد، افزود: هر فردی که دچار اختلالات مزمن روده است یا در اقوام درجه اول خود یک فرد مبتلا به سرطان روده دارد میتواند با انجام کولونوسکوپی یا تصویربرداری از روده از سلامت خود مطمئن شود. در چنین مواردی، در صورت وجود هرگونه پولیپ یا زائده، نمونهبرداری از آن انجام شده و در صورت تشخیص بدخیمی، درمان آغاز میشود.
انتهای پیام
نظرات