عید فطر، عید شکفتن گلهای نیایش بر شاخههای دل است، روزی که دستهای نیاز، پس از یک ماه بندگی، با امید به درگاه بیکران خداوند بلند میشود. در این روز، دلها به هم نزدیکتر، مهربانیها افزونتر، و لبخندها صمیمیترند.
این عید، فرصتی برای شکرگزاری از الطاف پروردگار و تقسیم شادی با دیگران است. پرداخت زکات فطره، نشانهای از همدلی و همراهی با نیازمندان و برکت بخشیدن به زندگی است.
در این روز بزرگ، نسیم رحمت الهی بر جانها میوزد و عطر خوشبختی در فضای دلها پراکنده میشود. عید فطر تنها یک جشن نیست، بلکه نشانهای از قبولی طاعات و بندگی خالصانه در ماه مبارک رمضان است. گویی خداوند، پس از یک ماه میهمانی، اکنون پاداشی از جنس آرامش، شادی و محبت را بر دلهای مؤمنان نازل میکند.
مساجد و کوچهها پر از نوای تکبیر و تهلیل میشود، دلها سرشار از شوق حضور در نماز عید، و نگاهها درخشان از امید به رحمت بیپایان خداوند است. در این روز، لبخندهای از دل برآمده، دستهای گشوده برای بخشش، و قلبهایی آکنده از عشق، همگی نوید دنیایی زیباتر و انسانی مهربانتر را میدهند.
عید فطر، پل عبور از رمضان به سوی مسیر جدیدی از تقوا، محبت و همدلی است. بیایید این روز را نه تنها در جشن و شادمانی، بلکه در گسترش نیکی، مهربانی و کمک به دیگران سپری کنیم. دستهای نیازمندان را بگیریم، دلهای شکسته را مرهمی باشیم و لبخند را به چهرههایی که به محبت ما نیاز دارند، هدیه دهیم.
عید فطر، روزی است که دلها از نور ایمان لبریز و جانها سرشار از آرامش بندگی میشود. پس از یک ماه عبادت و روزهداری، این روز بهسان طلوع امیدی تازه، نویدبخش رحمت و مغفرت الهی است. لحظهای است که مؤمنان در کنار یکدیگر، با قلبهایی پاک و دستهایی سخاوتمند، جشن بندگی را گرامی میدارند.
در این روز مبارک، عشق و مهربانی در میان انسانها جاری میشود. دیدار با خانواده و دوستان، پرداخت زکات فطره و یاری به نیازمندان، جلوهای از همدلی و نوعدوستی را به تصویر میکشد. عید فطر نهفقط یک روز جشن، بلکه آغازی برای زیباتر زیستن، مهربانتر بودن و ادامه مسیر بندگی با دلی آرام و روحی آزاد است.
در رابطه با عید فطر امام جمعه سلطانیه با بیان اینکه ماه رمضان، میدان مسابقه بندگی خدا بود، میگوید: روز عید فطر روز دریافت جوایز مومنان از خداست و جایزه عید فطر، رضایت و مغفرت الهی است.
حجتالاسلام سیدعمران حسینینسب در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه هر چند ماه رمضان تمام شد و امروز عید فطر است، ولی خدای ماه رمضان خدای همه ماهها و روزها است، افزود: پس از انجام یک ماه عبادت و معنویت، نباید همه چیز را تمام شده بدانیم بلکه باید به دنبال شناختن عوامل رضایت و خشم الهی در بعد فردی و اجتماعی بود و روز عید فطر آغازگر حرکتی با همت بلند در راستای اصلاح خود و جامعه باشد.
وی به راههای حفظ دستاوردهای معنوی و برکات و فضائل ماه رمضان اشاره کرد و گفت: خداباوری و باور اینکه خدای ماه رمضان در هر حال شاهد اعمال ماست، آخرت باوری و باور به اینکه این دنیا مقدمه برای سرای ابدی است و انسان نتیجه اعمال خود را خواهد دید، انس و ارتباط با مساجد و قرآن در طول سال و حضور در مساجد، حضور در مجالس اهلبیت(ع) و مراسم ولادت و شهادت اهلبیت و تقوا و فرار از گناه موجب حفظ دستاوردهای معنوی ماه رمضان میشود.
او با تأکید بر اینکه روز عید فطر روز دریافت پاداش روزهداران و روز خسارت برای روزهخواران است، متذکر میشود: حضرت علی (ع) فرمودند: امروز روزی است که در آن نیکوکاران پاداش و اجر روزه خود را از خدای متعال میگیرند و کمترین پاداشی که خدای متعال برای مردان و زنان روزهدار در روز عید یا در شب عید عطا می کند، این است که فرشتهای در آخرین روز ماه رمضان، آنها را مخاطب قرار میدهد و میگوید بشارت بر شما باد ای بندگان خدا که گناهان گذشته شما آمرزیده شد ولی مواظب روزهای آینده باشید.
امام جمعه هیدج نیز با بیان اینکه پس از یک ماه عبادت خدا و روزهداری عید فطر که عید بندگی است فرا رسیده است، عنوان میکند: یکی از واجباتی که بر آن تاکید شده است زکات فطریه است.
حجتالاسلام اسدالله زارعی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه خداوند متعال دستور داده هنگامی که ماه شوال رویت شد زکات بدهید، ادامه میدهد: همه مکلفان باید به این دستور الهی عمل کنند.
وی با یادآوری اینکه پرداخت زکات فطره از واجباتی است که برکات فراونی برای زندگی انسان دارد، تصریح میکند: پرداخت زکات باعث قبولی روزه ماه رمضان و تمام کننده روزه است.
انتهای پیام
نظرات