به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه سیاست، شهرداری مکه تمام منابع انسانی و مالی را با پشتیبانی تیمهای سایر بخشها، از جمله امنیت عمومی و پیشاهنگان، ناظران موقت سلامت و همچنین ناوگان بزرگ تجهیزات و ماشینآلات بسیج کرده است.
وظایفِ هر بخش تعیین شده است و همۀ این بخشها بر اساس برنامهریزی دقیقی که از شروع موسم حج تا پایان آن اجرا میشود، کار میکنند.
«اسامه زیتونی» ـ سخنگوی شهرداری مکه ـ گفت: «شهرداری مکه ۱۳ شهرداری فرعی و سه شهرداری تابعه و همچنین ۲۸ مرکز در مکه را به صورت جغرافیایی برای پوشش تمام اماکن مقدس ایجاد کرده است و تمامی ماشینآلات و نیروی انسانی مورد نیاز و همچنین ۲۲ هزار نفر پرسنل در اختیار آنها قرار گرفته است.»
عربستان در روزهای نخست سال جدید میلادی اعلام کرد که پس از سه سال محدودیت برای مهار همهگیری کرونا، دیگر محدودیتی برای تعداد زائران حج امسال اعمال نخواهد کرد. با این حال مقامات سعودی تاکید کردند که زائرانی که میخواهند فریضه حج را به جا آورند باید در برابر کووید-۱۹ واکسینه شوند.
اولویت با کسانی است که قبلاً حج را انجام ندادهاند؛ زیرا عربستان انتظار دارد در این فصل از حج از دو میلیون زائر میزبانی کند.
در سال ۲۰۱۹، آخرین سال قبل از شیوع همهگیری کرونا حدود ۲.۶ میلیون نفر مناسک حج را انجام دادند، اما عربستان در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ تنها به تعداد محدودی از ساکنان خود اجازه انجام حج را داد و در سال ۲۰۲۲ نیز یک میلیون نفر حاجی خارجی به خاک عربستان وارد شدند.
مناسک حج ۲۰۲۳ از تاریخ ۲۶ ژوئن تا اول جولای (۵ تا ۱۰ تیرماه) برگزار میشود.
در حج امسال از ایران حدود ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر حضور دارند. اعزام این زائران از سوم خردادماه آغاز شده و تا اول تیرماه ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات