• سه‌شنبه / ۹ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402030906092
  • خبرنگار : 71604

چین ۳ فضانورد را به ایستگاه فضایی «تیانگونگ» پرتاب کرد

چین ۳ فضانورد را به ایستگاه فضایی «تیانگونگ» پرتاب کرد

خدمه جدیدی متشکل از سه فضانورد در راه رسیدن به ایستگاه فضایی «تیانگونگ» چین هستند.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، یک موشک «لانگ مارچ ۲اف»(Long March 2F) روز ۲۹ مه ساعت ۹:۳۱ شب به وقت منطقه زمانی شرقی، فضاپیمای سرنشین‌دار «شنژو ۱۶»(Shenzhou 16) را از «مرکز پرتاب ماهواره جیوکوان»(JSLC) در صحرای گبی، به مقصد ایستگاه فضایی «تیانگونگ»(Tiangong) پرتاب کرد. براساس گفته «سازمان ملی فضایی چین»(CNSA) که پرتاب را کاملا موفقیت‌آمیز اعلام کرد، مرحله جدایی فضاپیما حدود ۱۰ دقیقه بعد انجام شد.

«جینگ هایپنگ»(Jing Haipeng) فرمانده ماموریت به همراه «ژو یانگژو»(Zhu Yangzhu) و «گوی هایچائو»(Gui Haichao) فضانوردان تازه‌کار قرار است شش ماه را در ایستگاه فضایی تیانگونگ بگذرانند. مقامات سازمان ملی فضایی چین، نام خدمه را فقط یک روز پیش از پرتاب اعلام کردند.

هایپنگ، کهنه‌سرباز ماموریت‌های «شنژو ۷» ، «شنژو ۹» و «شنژو ۱۱» است اما یانگژو و هایچائو برای اولین بار به مدار می‌روند. یانگژو، یک مهندس پرواز فضایی است که در سومین دسته از فضانوردان چین در سال ۲۰۲۰ انتخاب شد. هایچائو نیز از سومین گروه فضانوردان است و اولین متخصص حمل بار در چین خواهد بود که به تیانگونگ پرواز می‌کند.

جینگ در کنفرانس مطبوعاتی به خبرنگاران گفت: برای من افتخار بزرگی است که برای سومین بار به عنوان فرمانده خدمت می‌کنم. این بار عمدتا مسئولیت سازمان‌دهی و هماهنگی، از جمله ارتباطات فضا-زمین و فرماندهی مأموریت را بر عهده دارم. به ویژه، من باید از ایمنی ماموریت و خدمه خود اطمینان حاصل کنم.

چین ۳ فضانورد را به ایستگاه فضایی «تیانگونگ» پرتاب کرد
هایچائو، یانگژو و هایپنگ در مراسم پیش از پرتاب

پس از رسیدن فضاپیما به مدار و پهلوگیری با تیانگونگ، خدمه ماموریت «شنژو ۱۵» که در ایستگاه فضایی حضور دارند، از خدمه شنژو ۱۶ استقبال خواهند کرد. «فی جونلونگ»(Fei Junlong) فرمانده ماموریت به همراه «دنگ چینگمینگ»(Deng Qingming) و «ژانگ لو»(Zhang Lu) از نوامبر در تیانگونگ هستند و پیش از بازگشت به خانه در اوایل ژوئن، کنترل ایستگاه فضایی را به خدمه جدید تحویل خواهند داد.

چین سه ماژول تیانگونگ خود را در اواخر سال ۲۰۲۲ تکمیل کرد و هدف این است که پست مداری را برای حداقل یک دهه به طور دائم در اختیار بگیرد. به گفته مقامات فضایی چین، این ایستگاه حدود ۲۰ درصد اندازه «ایستگاه فضایی بین‌المللی»(ISS) را دارد. همچنین، این کشور در پی رسیدن به هدف سفر کردن فضانوردان خارجی به تیانگونگ و باز کردن درهای آن به روی گردشگران فضایی است.

چین در اوایل ماه جاری، فضاپیمای باری «تیانژو ۶»(Tianzhou 6) را به تیانگونگ پرتاب کرد تا مواد لازم را برای مأموریت شش ماهه شنژو ۱۶ و همچنین آزمایش‌های علمی، تجهیزات و پیش‌ران ایستگاه فضایی را برای حفظ ایستگاه فضایی در مدار تحویل دهد.

براساس گزارش‌های مطبوعاتی رسانه‌های دولتی چین، آماده‌سازی برای پرتاب شنژو ۱۶ به خوبی پیش رفته است. «مرکز کنترل پرواز هوافضای پکن»(BACC)، مرکز پرتاب ماهواره جیوکوان و «مرکز کنترل ماهواره شی‌آن»(XSCC) با همکاری سایر ایستگاه‌های ردیابی، یک تمرین پرتاب را در ۲۸ مه به وقت پکن انجام دادند. «دای شیانگجون»(Dai Xiangjun)، مهندس ارشد مرکز کنترل ماهواره شی‌آن پس از تمرین گفت که تجهیزات و پرسنل برای پرتاب شنژو ۱۶ آماده هستند.

موشک لانگ مارچ ۲اف در مرکز پرتاب ماهواره جیوکوان برای پرتاب ماموریت شنژو ۱۷ طی شش ماه آینده نیز آماده است. فضاپیمای این ماموریت در وضعیت آماده نگهداری خواهد شد تا از آن به عنوان فضاپیمای نجات برای خدمه شنژو ۱۶ استفاده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha