• سه‌شنبه / ۲ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۳:۲۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402030201284
  • خبرنگار : 71589

چین در پی پرتاب دومین ماموریت فضایی سرنشین‌دار

چین در پی پرتاب دومین ماموریت فضایی سرنشین‌دار

گزارش‌ها حاکی از آن است که ماموریت فضایی سرنشین‌دار بعدی چین به زودی آغاز می‌شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از چاینا دیلی، طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده توسط آژانس فضایی چین، ماموریت فضایی سرنشین‌دار بعدی این کشور موسوم به شنژو ۱۶(Shenzhou XVI) قرار است در روزهای آینده برای انتقال سه فضانورد به ایستگاه فضایی تیانگونگ(Tiangong) پرتاب شود.

آژانس فضایی چین در یک خبر کوتاه اعلام کرد که فضاپیمای Shenzhou XVI و موشک حامل آن که یک موشک لانگ مارچ ۲اف(Long March ۲F) است، روز دوشنبه به برج خدمات در مرکز پرتاب ماهواره جیوکوان در صحرای گوبی در شمال غربی چین منتقل شدند.

این آژانس افزود که این فضاپیما و موشک در چند روز آینده تحت آزمایش‌ها و بررسی‌های نهایی قرار خواهند گرفت.

چین در پی پرتاب دومین ماموریت فضایی سرنشین‌دار

ماموریت Shenzhou XVI اولین ماموریت سرنشین‌داری خواهد بود که سال جاری میلادی از ایستگاه فضایی تیانگونگ بازدید می‌کند و همچنین اولین ماموریتی است که از زمان تکمیل ساخت این ایستگاه فضایی توسط خدمه ماموریت شنژو ۱۴(Shenzhou XIV) و شنژو ۱۵(Shenzhou XV) وارد تیانگونگ می‌شود.

خدمه این ماموریت که نامشان هنوز فاش نشده است، این ایستگاه عظیم مداری را از تیم ماموریت شنژو ۱۵ که متشکل از سرلشکر فی جونلونگ فرمانده مأموریت، سرهنگ ارشد دنگ کینگمینگ و سرهنگ ارشد ژانگ لو است که ۳۰ نوامبر وارد تیانگونگ شدند، تحویل خواهند گرفت. این خدمه تا پایان ماه مه در مدار زمین خواهد ماند تا به مدت شش ماه تمام در فضا حضور داشته باشند.

اوایل این ماه، فضاپیمای باری رباتیک تیانژو ۶(Tianzhou ۶) از مرکز پرتاب فضایی ونچانگ در استان هانیان برای انتقال مواد برای ماموریت‌های سرنشین‌دار بعدی حرکت کرد و اولین فضاپیمایی بود که امسال از ایستگاه فضایی تیانگونگ بازدید کرد.

چین در پی پرتاب دومین ماموریت فضایی سرنشین‌دار

ایستگاه فضایی تیانگونگ که در مداری در ارتفاع حدود ۴۰۰ کیلومتری از سطح زمین قرار دارد، در حال حاضر از سه جزء اصلی تشکیل شده که شامل ماژول هسته موسوم به تیان‌هه(Tianhe) و ماژول‌های آزمایشگاه علمی ونتیان(Wentian) و منگتیان(Mengtian) است. همچنین در حال حاضر دو فضاپیمای Shenzhou XV و فضاپیمای باری Tianzhou ۶ به آن متصل هستند.

ایستگاه فضایی ماژولار بزرگ چین یا ایستگاه فضایی تیانگونگ به معنای «کاخ آسمانی» که به اختصار CSS نامیده می‌شود، یک ایستگاه فضایی است که در مدار نزدیک زمین بین ۳۴۰ تا ۴۵۰ کیلومتری سطح زمین قرار دارد. ایستگاه فضایی چین تقریباً یک پنجم جرم ایستگاه فضایی بین‌المللی و تقریباً به اندازه ایستگاه فضایی میر روسی است. جرم ایستگاه فضایی تیانگونگ ۹۶ تن است.

عملیات‌های این ایستگاه از مرکز کنترل پرواز هوافضای پکن در چین کنترل می‌شود.

ماژول اصلی آن یعنی تیان‌هه ۲۹ آوریل ۲۰۲۱ به فضا رفت.

رهبران چین امیدوارند که پژوهش‌های انجام شده در این ایستگاه توانایی پژوهشگران را در انجام آزمایش‌های علمی در فضا بهبود بخشد.

گفتنی است که یک موشک لانگ مارچ ۲اف با یک فضاپیمای شنژو که شامل کپسول خدمه و اصطلاحا قایق نجات است، همیشه برای انجام یک مأموریت نجات اضطراری در حالت آماده باش هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha