• دوشنبه / ۱ خرداد ۱۴۰۲ / ۲۱:۵۶
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 1402030100766
  • خبرنگار : 71619

خاطره‌هایی از پوراحمدِ روزنامه‌نگار/ پارکینگ شدن محل کشف بانوی ۷هزارساله تهران

خاطره‌هایی از پوراحمدِ روزنامه‌نگار/ پارکینگ شدن محل کشف بانوی ۷هزارساله تهران

یادی از مهری ودادیان، خاطره‌ای از گزارش‌های پوراحمد برای کیارستمی و جام جهانی، اظهاراتی درباره سینمای کمدی، داوری مهرداد اسکویی در جشنواره مستند میلنیوم، گزارشی از تاخیر چندساله در ساخت سریال «حضرت معصومه(س)»، غافلگیری محمدعلی موحد در تولد صدسالگی، پارکینگ شدن محل کشف بانوی ۷هزارساله تهران و اقدام عجیب تیم فوتبال «میلان» با موسیقی ایرانی گزیده‌ای از اخبار فرهنگی هنری روز دوشنبه یکم خردادماه بود.

به گزارش ایسنا، روز دوشنبه یکم خرداد ماه به مناسبت تولد  مهری ودادیان از او نوشتیم؛ این بازیگر سینمای ایران دوم خرداد در سال ۱۳۱۵ متولد شد و ۹ اسفند ماه سال ۸۹ از دنیا رفت. در سال ۸۷ ایسنا به بهانه روز مادر به عیادت مهری ودادیان رفت، در این عیادت دخترش هم حضور داشت، به بهانه سالروز تولدش بخش‌هایی از این مصاحبه را بازنشر کردیم.

خاطره‌ای از گزارش‌های پوراحمد برای کیارستمی و جام جهانی

گزارشی هم از کیومرث پوراحمد داشتیم که یکی از بنیانگذاران مجله فیلم دوران روزنامه‌نگاری این کارگردان را برایمان روایت کرد. همچنین پوراحمد سال‌ها پیش در مصاحبه‌ای اشاره کرد که در دوره‌ای قبل از ورود به سینما در روزنامه‌ها و مجلات کار کرده و نقد و یادداشت‌های سینمایی نوشته است. او بعد از انقلاب کارش را با نقدنویسی به‌خصوص در ماهنامه فیلم آغاز کرد و با انتشار مجله فیلم امروز در آن نشریه هم مطالب متنوعی نوشت. او سال ۱۳۵۳ با دستیاری در مجموعه تلویزیونی «آتش بدون دود» فعالیت‌های تصویری و سینمایی‌اش را آغاز کرد.

تماشاگران سینما کمدی را پس می‌زنند؟

مدیر پردیس سینمایی آزادی نیز با اشاره به این‌که جدول اکران سینماها تا آخر سال با تعداد زیادی فیلم کمدی‌ وضع خوبی خواهد داشت، از ادامه این شرایط و احتمال پس زدن مخاطب ابراز نگرانی کرد.

داوری مهرداد اسکویی در جشنواره مستند میلنیوم

مهرداد اسکویی ـ مستندساز ایرانی امسال به عنوان یکی از اعضای هیات داوران جشنواره بین‌المللی «میلنیوم مستند در برابر جاذبه» در کشور لهستان حضور یافت.  بیستمین جشنواره بین‌المللی مستند «میلنیوم مستند در برابر جاذبه» از تاریخ ۱۱ تا ۲۱ می (۲۱ تا ۳۱ اردیبهشت) در کشور لهستان برگزار شد و مهرداد اسکویی سینماگر ایرانی به عنوان یکی از اعضای هیات داوران بخش اصلی این رویداد حضور یافت.

«می دسامبر» در صدر آرای منتقدان کن

جشنواره فیلم کن هم در حالی به نیمه راه خود رسیده است که فیلم «می دسامبر» ساخته جدید «تاد هینز» تاکنون بالاترین نمره را در جدول منتقدان اسکرین در این رویداد سینمایی دریافت کرده است. همچنین فیلم «مگس‌های سیاه» از «ژان استفن ساوار» با بازی «شان پن» با امتیاز ۱.۳، تا به اینجای جشنواره کن کمترین اقبال را از سوی منتقدان سینمایی دریافت کرده است.

تاخیر چندساله در ساخت سریال «حضرت معصومه(س)» از کجاست؟

چند سالی است که همزمان با میلاد حضرت معصومه (س)، خبرهایی مبنی بر تولید سریالی با موضوع زندگی این دختر ممتاز در خاندان عصمت و طهارت، از سوی سازندگان اعلام می‌شود اما در عمل اتفاق خاصی را شاهد نیستیم. با این همه اخیرا تلویزیون از این مجموعه تاریخی نمایشی، به عنوان سومین سریال الف‌ویژه در دستور ساخت پس از سریال‌های «سلمان فارسی» و «موسی(ع)» یاد کرده و این اتفاق را به حمایت‌های ویژه منوط دانسته است.

غلط‌های مصطلحی که غلط نیستند!

مدتی است، در حوزه ادبیات سوژه‌ای با عنوان غلط‌های مصطلح را دنبال می‌کنیم؛ غلط‌های مصطلح در واقع عبارت‌ها و واژه‌های اشتباهی هستند که با توجه تکرار زیاد در میان عامه مردم درست تلقی می‌َشوند. این بار گفت‌وگویی با علی‌اشرف صادقی ـ زبان‌شناس و استاد دانشگاه ـ داشتیم که  در این باره معتقد است: کلمات بسیاری وجود دارد که سعدی و حافظ و مولوی به صورت دیگری به کار برده‌اند و امروزه در نتیجه تحول زبانی به صورت دیگری به کار می‌رود و ما نمی‌توانیم تلفظ‌های امروز را به زور به تلفظ‌های قرن هفتم برگردانیم، اصلا نمی‌شود زیرا عامه مردم این‌طور تلفظ می‌کنند. عده‌ای آمدند و آن‌ها را غلط‌های مصطلح خواندند. اگر منظور این است که تلفظ قدیمی‌تر صحیح است و تلفظ جدیدتر غلط پس ما نرم و برف را هم باید بگوییم تلفظ جدیدتر است و غلط. اما این‌طور نیست زیرا آن‌ها جا افتاده‌اند و تلفظ قدیمی از بین رفته است.  

توهم توطئه ر تولد صدسالگی محمدعلی موحد

همچنین روز دوشنبه (یکم خرداد ماه) فرهنگستان زبان و ادب فارسی محمدعلی موحد را برای تولد صدسالگی‌اش غافلگیر کرد. او نیز در واکنش شوخ‌طبعانه‌ای به این موضوع گفت: در صدسالگی تازه فهمیدم تئوری توطئه که می‌گویند یعنی چه، کاش به من گفته بودید که قرار است تولد بگیرید. صبح با تاخیر رسیدم و خیال می‌کردم برای کار اداری دیر کرده‌ام، اگر می‌دانستم تولدم است از شب گذشته می‌آمدم این‌جا می‌خوابیدم!

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز از راه‌اندازی «خانه اقوام» با هدف معرفی شایسته اقوام مختلف ایرانی در فرهنگسرای نیاوران خبر داد.

محل کشف بانوی ۷هزارساله تهران پارکینگ موتور شد!

پس از گذشت حدود هشت سال از کشف اسکلت بانوی هفت‌هزارساله از خیابان مولوی تهران، باستان‌شناس جوانی که کنجکاوی و مدوامت او منجر به این کشف مهم شد، به ایسنا خبر داد:‌ محل کشف این بانوی هفت‌هزارساله، برخلاف وعده‌ها، نه تنها به سایت‌موزه شهری تبدیل نشد، بلکه سطح آن پوشانده و پارکینگ موتورسیکلت‌ها شده است.

«قله شاهوار» در خطر است

همچنین هانی رستگاران ـ پژوهشگر میراث‌فرهنگی و ثبت میراث ملی ـ در گفت‌وگو با ایسنا، درباره «قله شاهوار» به عنوان میراث طبیعی ایران که در خطر است، توضیحاتی ارائه داد. «قله شاهوار، میراث طبیعی ایران که در استان سمنان قرار گرفته، یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های قوچ اوریال است که انفجارهای متعدد برای استخراج سنگ «بوکسیت» و جاده‌کشی‌های متعدد، علاوه‌بر تخریب پوشش گیاهی و زیستگاه جانوران، فرسایش خاک و افزایش ریزگرد، احتمال سیل و آلودگی آب را در این منطقه بالا برده و به افزایش تصادف‌های جاده‌ای منجر شده است.»

چرا سهم ایران از حج کم است؟

در ادامه، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت دلیل محدود اندک سهمیه حج ایران و انتظار طولانی‌مدت برخی زائران که به ۳۰ سال می‌رسد را توضیح داد. عربستان، اندونزی، پاکستان، هند، بنگلادش و نیجریه، به ترتیب بیشترین سهمیه حج را دارند و ایران با ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر سهمیه حج پس از این کشورها قرار گرفته است.

اقدام عجیب تیم فوتبال «میلان» با موسیقی ایرانی!

دست آخر این‌که، حساب رسمی باشگاه فوتبال «آ. ث. میلان» در اینستاگرام طی اقدامی جالب از یک موسیقی اصیل ایرانی و البته قدیمی بر روی ویدیوی گل‌های تیمش مقابل تیم «سمپدوریا» در شب پیروزی پنج بر یک استفاده کرده است. موسیقی که باشگاه فوتبال «آ. ث. میلان» در ویدیوی اخیر خود کار کرده است، اثری از آقا موسی خان معروفی (پدر جواد معروفی) است؛ فردی که گفته می‌شود ردیف‌های ایرانی را زنده کرده است.

پیشنهادهایی برای خواندن:

از حمایت اسکورسیزی از آزادی بیان تا حماقت ترامپ

گران‌ترین هنرمند زن جهان کیست؟

جنجال «ونسان ون‌گوگ» در تابلوی شهری

تبعات ورود هوش مصنوعی به موسیقی/ اثر «شجریان» با صدای «بیلی آیلیش»!

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha