• یکشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402023119878
  • خبرنگار : 71604

«اسپیس‌ایکس» ۲۱ ماهواره را برای 2 شرکت «وان‌وب» و «ایریدیوم» پرتاب کرد

«اسپیس‌ایکس» ۲۱ ماهواره را برای 2 شرکت «وان‌وب» و «ایریدیوم» پرتاب کرد

شرکت «اسپیس‌ایکس» روز ۲۰ مه، ۲۱ ماهواره متعلق به شرکت‌های«ایریدیوم کامیونیکیشنز» و «وان‌وب» را به مدار زمین پرتاب کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، یک موشک شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) روز ۲۰ مه در آسمان صبحگاهی کالیفرنیا پرواز کرد تا دو ناوگان کوچک از ماهواره‌ها را به مدار برساند؛ سپس در دریا فرود آمد و ویدیوی شگفت‌انگیزی را به جا گذاشت.

موشک «فالکون ۹»(Falcon ۹) به همراه ۲۱ ماهواره شرکت‌های «ایریدیوم کامیونیکیشنز»(Iridium Communications) و «وان‌وب»(OneWeb)، ساعت ۹:۱۶ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی از «پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ»(VBG) در کالیفرنیا بلند شد.

این پرتاب موفقیت‌آمیز یک روز پس از توقف در آخرین لحظه پرتاب انجام شد که اسپیس‌ایکس طی آن، پرواز را تنها ۵۵ ثانیه پیش از بلند شدن لغو کرد. «سیوا بهارادواج»(Siva Bharadvaj)، مهندس عملیات اسپیس‌ایکس، در تفسیر پرتاب این شرکت گفت: گروه‌ها از آن زمان، بررسی‌های مربوط به وسیله نقلیه و سیستم‌های زمینی را تکمیل کرده‌اند و ما در تلاش امروز خوب به نظر می‌رسیم.

در واقع با وجود هوای مه‌آلود زمین، پرتاب موشک فالکون ۹ از میان ابرهای کم‌ارتفاع بر فراز وندنبرگ به آرامی انجام شد و موشک در آسمان خیره‌کننده صبحگاهی اوج گرفت.

مرحله اول فالکون ۹ حدود ۹ دقیقه پس از بلند شدن به زمین بازگشت و روی سکوی فرود شناور بدون سرنشین اسپیس‌ایکس در اقیانوس آرام فرود آمد.

«اسپیس‌ایکس» ۲۱ ماهواره را برای 2 شرکت «وان‌وب» و «ایریدیوم» پرتاب کرد
موشک فالکون ۹ روی سکوی فرود شناور بدون سرنشین اسپیس‌ایکس

در همین حال، مرحله بالایی موشک به حمل ماهواره‌ها به مدار پایین زمین ادامه داد که پنج ماهواره متعلق به ایریدیوم بودند و ۱۶ ماهواره دیگر به وان‌وب تعلق داشتند. انتظار می‌رفت که همه آنها طی یک دوره ۳۰ دقیقه‌ای که برای حدود یک ساعت پس از بلند شدن برنامه‌ریزی شده است، مستقر شوند.

«اسپیس‌ایکس» ۲۱ ماهواره را برای 2 شرکت «وان‌وب» و «ایریدیوم» پرتاب کرد
نمایی از موتور مرحله بالایی موشک فالکون ۹ در طول پرتاب

براساس گفته بهارادواج و شرح ماموریت، این یازدهمین پرتاب و فرود برای این تقویت‌کننده ویژه و صد و نود و سومین فرود موشک کلاس مداری اسپیس‌ایکس بود.

اسپیس‌ایکس در این پرواز از یک موتور «مرلین»(Merlin) با نازل کوتاه استفاده کرد. بهارادواج گفت: نازل کوتاه‌ شده، نخستین بار در ماموریت «ترنسپورتر ۷»(Transporter ۷) ظاهر شد. استفاده از آن در ماموریت‌هایی که برای رسیدن به مقصد نهایی نیازی به عملکرد چندانی ندارند، ادامه خواهد داشت.

۱۵ ماهواره از ماهواره‌های وان‌وب، مجموعه پهن‌باند این شرکت را در مدار پایین زمین گسترش خواهند داد. شانزدهمین ماهواره، با نام «جوئیست»(JoeySat) شناخته می‌شود. اسپیس‌ایکس پیشتر سه گروه از ماهواره‌های اینترنتی وان‌وب را پرتاب کرده و ۴۰ ماهواره‌ را در هر یک از مأموریت‌های پیشین به آسمان فرستاده است.

پنج ماهواره ایریدیوم، ماهواره‌های یدکی هستند که پشتیبانی بیشتری را برای ۶۶ ماهواره مخابراتی کنونی این شرکت فراهم می‌کنند. ایریدیوم در حال حاضر ۹ ماهواره یدکی در مدار دارد. «مت دش»(Matt Desch) مدیرعامل ایریدیوم، در بیانیه سپتامبر ۲۰۲۲ گفت: شبکه ماهواره‌ای ما فوق‌العاده سالم است. با وجود این، ماهواره‌های یدکی هیچ فایده‌ای برای ما روی زمین ندارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha