• جمعه / ۱۸ آذر ۱۴۰۱ / ۱۴:۳۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401091811961
  • خبرنگار : 71607

شرکت ایلان ماسک ماهواره رقیب را به فضا فرستاد

شرکت ایلان ماسک ماهواره رقیب را به فضا فرستاد

شرکت اسپیس ایکس ۴۰ ماهواره اینترنتی شرکت هوافضای بریتانیایی "وان‌وب" (OneWeb) را عصر پنجشنبه (۸ دسامبر) به مدار فرستاد.

به گزارش ایسنا، یک موشک فالکون ۹ حامل ۴۰ ماهواره وان وب روز پنجشنبه در ساعت ۱۷:۲۷ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی (۰۱:۵۷ به وقت تهران) از مرکز فضایی کندی ناسا (KSC) در فلوریدا به فضا پرتاب شد.

دوربین‌های روی زمین مناظر خیره‌کننده‌ای از فالکون ۹ را هنگام جدا شدن اولین مرحله آن ثبت کردند. طبق توضیحات ماموریت اسپیس ایکس، فرود مرحله اول فالکون ۹، صد و چهل و پنجمین بازیابی موفقیت آمیز موشک اسپیس ایکس و چهارمین پرتاب و فرود برای این تقویت کننده خاص بود.

وان وب پس از پرتاب از طریق توییتر اعلام کرد: ما پرتاب داشتیم. ۴۰ ماهواره ما در فلوریدا زمین را ترک کردند. از همکارانمان در اسپیس ایکس برای کسب این موفقیت تشکر می‌کنیم.

وان وب در حال ساخت یک صورت فلکی متشکل از ۶۴۸ ماهواره‌ در مدار پایینی زمین است که تا حدی با استارلینک اسپیس ایکس رقابت خواهد کرد. بیش از ۴۶۰ ماهواره وان وب قبل از پرواز امروز به مدار رسیده بودند که اکثریت قریب به اتفاق آنها بر فراز راکت‌های سایوز ساخت روسیه که توسط شرکت فرانسوی Arianespace اداره می‌شوند، پرتاب می‌شدند. اما این عملیات پس از حمله روسیه به اوکراین در ماه فوریه از هم پاشید و یک شکاف پرتاب برای وان وب باقی گذاشت. این شرکت به زودی آن را پر کرد و قراردادهایی با شرکت اسپیس ایکس و مؤسسه نیو اسپیس ایندیا لیمیتد امضا کرد.

اولین پرواز تحت قرارداد مؤسسه نیو اسپیس ایندیا لیمیتد در ۲۱ اکتبر اتفاق افتاد، زمانی که یک موشک هندی GSLV Mark III با موفقیت ۳۶ ماهواره وان وب را به پرواز درآورد. پرتاب روز پنجشنبه اولین ماموریت اسپیس ایکس برای وان وب را رقم زد. همچنین اولین پرتاب وان وب از فلوریدا بود و به این معنی بود که وان وب اکنون بیش از ۵۰۰ ماهواره در مدار دارد.

پرواز پنج‌شنبه برای سه‌شنبه (۶ دسامبر) برنامه‌ریزی شده بود، اما اسپیس‌ایکس آن را به عقب انداخت تا بررسی‌های بیشتری انجام دهد. این پنجاه و پنجمین پرتاب اسپیس ایکس در سال ۲۰۲۲ بود. اسپیس ایکس، یک شریک پرتاب جالب برای وان‌وب است، زیرا این دو شرکت در زمینه اینترنت ماهواره‌ای رقیب هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha