• شنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۳:۳۲
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402021609689

دیدار روسای جهاددانشگاهی و تبلیغات اسلامی فارس

استقلال: آماده ایجاد اندیشکده آینده‌پژوهی هستیم/ قانع:پیشگامی جهاددانشگاهی در علوم انسانی

استقلال: آماده ایجاد اندیشکده آینده‌پژوهی هستیم/
قانع:پیشگامی جهاددانشگاهی در علوم انسانی

ایسنا/فارس رئیس جهاددانشگاهی فارس ضمن برشمردن ظرفیت‌های مختلف این نهاد انقلابی، به خصوص در حوزه‌های فرهنگی و علوم انسانی، برای راه‌اندازی اندیشکده آینده‌پژوهی اعلام آمادگی کرد.

امیرحسین استقلال، در دیدار مدیرکل تبلیغات اسلامی استان فارس، گفت: هر دو مجموعه جهاددانشگاهی و سازمان تبلیغات اسلامی، نهادهای برآمده از انقلاب اسلامی به شمار می‌روند و رسالت‌های مشترک دارند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی فارس، استقلال با بیان اینکه این دو سازمان در حوزه فعالیت‌های فرهنگی و ترویجی می‌توانند مکمل یکدیگر باشند، افزود: قطعاً با ایجاد هم‌افزایی و  هماهنگی میان این دو سازمان اتفاقات بسیار خوبی شکل خواهد گرفت.

استقلال ضمن یادآوری اینکه سازمان تبلیغات اسلامی رسالت بزرگی دارد و اندازه رسالتش امکانات و جایگاه برای آن پیش‌بینی نشده است، گفت: جهاددانشگاهی امکانات و توانایی‌های زیادی دارد اما آن‌طور که باید و شاید از ظرفیت آن از سوی دولت‌های مختلف و حاکمیت استفاده نشده است.

رئیس جهاددانشگاهی فارس با تأکید بر اینکه اهتمام ویژه این نهاد به رفع نیازهای جامعه و خدمت‌رسانی به مردم است، افزود:‌ جهاددانشگاهی استان فارس در 10 شهرستان استان دارای شعبه است که به خصوص در بخش آموزش‌های مردمی خدمات ویژه ارائه می‌دهد.

حمایت همه‌جانبه از فعالیت‌های قرآنی

وی به تشریح فعالیت‌های جهاددانشگاهی فارس در بخش‌های مختلف فرهنگی، آموزشی، پژوهشی،‌ اشتغال، صنایع نرم و... پرداخت و گفت: اهتمام ویژه‌ای به فعالیت‌های قرآنی داریم و قطعاً در راستای تعالی و تقویت این نوع فعالیت‌ها حمایت همه‌جانبه‌ای را انجام خواهیم داد.

استقلال با بیان اینکه برای راه‌اندازی دارالقرآن در شهرستان‌های استان آمادگی همکاری با سازمان تبلیغات اسلامی را داریم، افزود: بسیار به توسعه فعالیت‌های قرآنی در سطح استان علاقه‌مند هستیم.

رئیس جهاددانشگاهی فارس با یادآوری اینکه در همین راستا به دنبال راه‌اندازی شعبه سازمان فعالیت‌های قرآنی در استان هستیم که چندین مجموعه ذیل آن قرار می‌گیرد و یکی از آنها خبرگزاری ایکناست، بر ضرورت توجه به مباحث مذهبی به خصوص برای خارج از کشور با توجه به فعالیت‌های ایکنا در سطح بین‌الملل تأکید کرد.

استقلال با بیان اینکه به یاری خدا فارس به عنوان اولین استان، سازمان قرآنی دانشگاهیان را راه‌اندازی خواهد کرد، گفت: به حمد الهی در زمینه اطلاع‌رسانی فعالیت‌های قرآنی به واسطه فعالیت ایکنا، فارس در کشور سرآمد است.

رئیس جهاددانشگاهی فارس با بیان اینکه به دنبال جریان‌سازی قرآنی در این استان و کشور هستیم، گفت: حتی تشکل‌های قرآنی مردمی استان فارس هم در سطح کشور جایگاه ویژه‌ای دارند که این‌ها نشان از ظرفیت قرآنی و برجسته استان دارد.

وی از آمادگی برای راه‌اندازی اندیشکده آینده‌پژوهی خبر داد و گفت: در حوزه‌های مختلف فرهنگی، قرآنی، پژوهشی، آموزشی، تدبر در قرآن، آموزش قرآن و... می‌توانیم با سازمان تبلیغات اسلامی همکاری کنیم و حتی برای آن‌ها دوره تعریف کنیم.

استقلال همچنین برای همکاری در جریان‌سازی رسانه‌ای اعلام آمادگی و اضافه کرد: البته برای این کار نیاز به اتاق فکر است اما برای هر آنچه که در حوزه نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی تعریف می‌شود را آمادگی همکاری داریم.

رئیس جهاددانشگاهی فارس با بیان اینکه در حوزه فرهنگی آمادگی برگزاری هر نوع رویدادی داریم، گفت: با حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) نیز همکاری بسیاری نزدیکی داریم و این همکاری را به خصوص در معرفی و تکریم شهدای این حرم با توجه به منویات رهبر معظم انقلاب دنبال می‌کنیم.

ضرورت انعقاد تفاهم‌نامه میان جهاددانشگاهی و سازمان تبلیغات اسلامی

مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس نیز در این دیدار گفت: ظرفیت‌های جهاددانشگاهی و تبلیغات اسلامی می‌تواند موجب هم‌افزایی بین دستگاه‌های فرهنگی استان شود و قطعاً این مسئلئه یکی راهبردهای بسیار مهم است که باید مدنظر قرار گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن قانع،  خواستار انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با جهاددانشگاهی شد و افزود: با توجه به ظرفیت‌های جهاددانشگاهی چند موضوع را می‌توان در این تفاهم‌نامه دنبال کرد که در حوزه تبلیغ و ترویج و تبیین هستند و در این زمینه هم باید منویات رهبر معظم انقلاب مدنظر قرار گیرد.

قانع با تأکید بر اینکه در حوزه تعمیق ارزش‌ها باید تلاش بیشتری کنیم، گفت:‌ رهبر معظم انقلاب تأکید داشتند که اگر خواص جامعه در مسیر درست قرار گیرند، قطعاً عوام هم آن‌ها را دنبال خواهند کرد. در فضای فرهنگی  استان، کار مطالعه شده از روی تحقیق و ارزیابی کمتر انجام شده است و اگر بناست اتفاقاتی در حوزه فرهنگ دینی رخ دهد باید اقدامات و برنامه‌ریزی‌ها با پشتوانه تحقیق و تحلیل داده‌ها انجام شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس اظهار کرد:‌ در عرصه‌های مختلف فرق و ادیان، مسجد و هیئات مذهبی، کانون‌های فرهنگی، مؤسسات قرآنی،‌امور بانوان، علوم انسانی و اسلامی‌سازی آن‌ها با توجه به ظرفیت‌هایی که داریم‌ اقدامات انجام دادیم.

وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی در سرفصل‌های مختلف فرهنگی و پژوهشی و قرآنی و همچنین افکارسنجی می‌تواند،‌ یاری‌رسان ما باشد، گفت: مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران جهاددانشگاهی (ایسپا) می‌تواند در موضوعات فرهنگی استان و در پژوهش‌های خاصی که در سطح شیراز و شهرستان‌ها انجام می‌شود، نقش مهمی ایفا کند و باید برای استفاده از این ظرفیت پروژه تعریف کنیم.

قانع با اشاره به فعالیت اتاق فکر فرهنگی استان، گفت:‌ در اتاق فکر فرهنگی استان ظرفیت‌های جهاددانشگاهی فارس بسیار وسیع دیده شده است و می‌توان در مباحث افکارسنجی، فرق و مذاهب که چالش‌های آن بسیار جدی است و نیاز به آمارهای دقیق و افکارسنجی داریم از این ظرفیت استفاده کرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس با بیان اینکه در برنامه‌های فرهنگی استان ضعف تحلیل زیاد است و به صورت سطحی به آن نگاه می‌شود نه عمقی، گفت: در حوزه قرآن دو سه نهاد در کشور مأموریت خاص و ویژه دارند که یکی از آن‌ها سازمان تبلیغات اسلامی است و در این راستا سازمان دارالقرآن ذیل سازمان تبلیغات اسلامی فعالیت می‌کند.

وی یکی از بخش‌هایی که می‌توان از ظرفیت جهاددانشگاهی استفاده کرد را همکاری در راه‌اندازی دارالقرآن‌ها در سطح شهرستان‌ها عنوان کرد و افزود: ذیل سازمان دارالقرآن فعالیت‌های مختلف استانی، ملی و شهرستانی اجرا می‌شوند که در مباحث تعمیق، تبیین و ترویج مهارت‌ها هم فعالیت می‌کنند.

جهاددانشگاهی در حوزه علوم قرآنی و انسانی پیشگام شود

قانع برگزاری محفل طی ایام ماه مبارک رمضان را یکی از فعالیت‌های سازمان تبلیغات اسلامی با مشارکت رسانه ملی عنوان کرد و گفت: ما در سازمان تبلیغات اسلامی از ظرفیت‌های قرآنی مردمی گرفته تا دبیرخانه قرآن و علوم انسانی پیگیری می‌کنیم که جهاددانشگاهی می‌تواند پیش‌قدم این قضایا شده و قطعاً استاندار هم از این برنامه ها حمایت خواهد کرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس در ادامه با اشاره به فعالیت‌های خبرگزاری ایکنا در استان، گفت: خبرگزاری ایکنا به صورت تخصصی در حوزه قرآن فعالیت می‌کند که فعالیت‌های آن هم شاخص است و قطعاً رسانه سازمان تبلیغات اسلامی هم به صورت تخصصی در حوزه فرهنگ دینی فعالیت دارند.

وی بر ضرورت تحلیل داده در حوزه رسانه‌ها تأکید کرد و گفت: در این زمینه تحلیل‌های اخبار رسانه‌های استان را در بازه یک ماهه در اتاق فکر انجام دادیم و برای آن چند فیلتر نظیر میزان انعکاس رویدادها، حوزه فرهنگی، میزان تحلیل داده‌ها، خط دهی فرهنگی و گفتمان‌سازی در نظر گرفتیم که آمار جالبی به دست نیاوردیم و در مرحله اول رسانه‌ها در جا می‌زنند و دلیل آن هم بعضاً سیاست‌بازی است.

قانع با تأکید بر اینکه باید از رویدادهای فرهنگی به نفع دینداری مردم استفاده کنیم، افزود: در فضای رسانه‌ای به دنبال این هستیم که سه گانه تبیین، تحلیل و تعمیق را دنبال کنیم و در فضای تحلیل و خط‌دهی در فضای رسانه‌ای استان می‌توان از ظرفیت خبرگزاری‌های جهاددانشگاهی استفاده کرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس مجدداً استفاده از ظرفیت بخش افکارسنجی جهاددانشگاهی را در حوزه‌های پژوهشی، تولیدات فرهنگی، میزان آشنایی مردم با مفاخر استان و ... را مورد توجه قرار داد و افزود: حوزه پژوهش، عرصه وسیعی است که موضوعات مختلفی می‌تواند برای ان تعریف شود تا بتوانیم مدیریت افکار فرهنگی جامعه را داشته باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha