• سه‌شنبه / ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ / ۰۷:۲۵
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1402012814955
  • خبرنگار : 80001

نرخ‌هایی برای نفروختن در بازار مسکن!

نرخ‌هایی برای نفروختن در بازار مسکن!

در شرایطی که برخی قیمت‌های پیشنهادی در بازار مسکن مناطق میانی شهر تهران از نرخ‌ معاملات واقعی در شمال تهران فراتر رفته است، واسطه‌های ملکی می‌گویند که هیچ نوع معاملاتی در نرخ‌های اعلامی بعد از عید در مناطق متوسط و جنوب تهران انجام نمی‌شود و قیمت‌ها مبنای منطقی ندارد.

به گزارش ایسنا، در ماه‌های اسفند و فروردین، قیمت‌های اعلامی آپارتمان در مناطق متوسط و جنوبی تهران از قاعده و عرف خارج شده است؛ به طوری که در برخی مناطق غربی تهران نرخ‌های پیشنهادی واحدهای نوساز از قیمت مناطق شمالی، فراتر رفته است؛ قیمت‌هایی که عمدتا از سوی دلالان و سفته‌بازان تعیین شده و حتی همکاران آنها که عمده‌ی فعالان بازار مسکن را تشکیل می‌دهند آن را قبول ندارند.

از نکات عجیب این روزهای بازار مسکن این است که قیمت‌های اعلامی از سوی مالکان در مناطقی مثل پونک و بلوار فردوس در غرب تهران از نرخ‌های نیاوران و فرمانیه در شمال پایتخت بیشتر شده است! شاید با توجه به تغییر سال، انتظار می‌رفت که فعالان بازار مسکن در مناطق متوسط و پرمعامله‌ی شهر تهران به استقبال گرانی بروند، اما مشاوران املاک می‌گویند که گرانی‌های اخیر به شکل مصنوعی ایجاد شده است.

در این جدول، نرخ‌های اعلامی آپارتمان در مناطق میانی و شمالی تهران با یکدیگر مقایسه شده است.

نرخ‌هایی برای نفروختن در بازار مسکن!

با توجه به روکود معاملات در مناطق شمالی ناشی از کاهش توان متقاضیان، فشار تقاضا به سمت واحدهای کوچک متراژتر سوق یافته است. از آن‌جا که در شمال پایتخت، واحد کوچک متراژ چندان زیادی وجود ندارد بخر و بفروش‌های مناطق غربی و میانی تهران، نرخ هر متر مربع از واحدهای کوچک متراژ را افزایش داده‌اند. به نظر می‌رسد با توجه به آن‌که رکود معاملات در شمال تهران طولانی‌تر و عمیق‌تر از مناطق غربی بوده، نرخ‌های پیشنهادی در مناطق شمالی، سنخیت بیشتری با واقعیت‌های بازار مسکن دارد.

بیشتر بخوانید

افزایش عرضه در بازار مسکن

در شرایط فعلی تقاضای مصرفی و سرمایه‌گذاری واکنش خاصی به بعضی قیمت‌های بی‌قاعده‌ی هفته‌های اخیر در مناطق میانی و پرمعامله نشان نمی‌دهد. با این حال واسطه‌های ملکی سه عامل را در نوسانات سه ماهه‌ی گذشته‌ی بازار مسکن دخیل می‌دانند؛ انتظارات تورمی، کسب سودهای بادآورده و غلبه بر تورم‌های آتی احتمالی، مهم‌ترین عوامل قیمت‌گذاری‌های کنونی است.

مشاوران املاک می‌گویند که خانه اولی‌ها حضور جدی در بازار مسکن شهر تهران ندارند. عمده معاملات در پایتخت از سوی متقاضیان تبدیل به احسن و سرمایه‌گذاران انجام می‌شود. این نوع خرید و فروش‌ها نیز اغلب در واحدهایی صورت می‌گیرد که با تخفیف یا قیمت‌های مناسب ارایه می‌شوند. بنابراین بین نرخ‌های پیشنهادی و قیمت‌های قطعی فاصله‌ی معناداری ایجاد شده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در بعضی مناطق متوسط شهر تهران قیمت اعلامی آپارتمان‌های نوساز متری ۱۵۰ میلیون تومان تعیین می‌شود. در حالی که با رقم‌هایی کمتر می‌توان در شمال پایتخت، آپارتمان خریداری کرد. آگهی‌هایی که در سایت‌های فروش مسکن درج شده است عمدتا قیمت‌های دلخواه مالکان  را به تصویر می‌کشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۱-۲۹ ۰۷:۴۳

در نگاه اول عامل گرانی مسکن دولت می باشد . زیرا با افزایش قیمت نهاده های مسکن باعث گرانی شده است . دوم اینکه چرا اجازه دادن تا نهادهای نظامی و بانک ها و صندوق ها و.... مسکن سازی نموده و با احتکار آن باعث کمبود و افزایش قیمت شده است . سوم اینکه دولت از مقدار بسیار بسیار ناچیز حقوق کارگران اول مالیات را می گیرد ولی از مسکن ؟؟؟؟ اگر مالیات بر خانه ها را طوری تنظیم نماید که کسی جرات افزایش قیمت ندهد موفق خواهد شد . کسی که متری 150 میلیون تومان اپارتمان را می فروشد باید 50 درصد مالیات بدهد ..

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۲۹ ۱۲:۲۹

باید از سوی شهرداری هر منطقه و یا وزارت مسکن کارشناسان ارزیابی برای تعیین قیمت مسکن در مناطق مختلف تهران مشخص و هر گونه خرید و فروشی با تایید این کارشناسان ارزیابی در سامانه ای ثبت گردد که این عامل مانع از تعیین قیمت های نامتعارف توسط برخی از مالکان و املاکی ها خواهد شد. هر چند این عامل باعث ایجاد اشتغال زایی تحت عنوان کارشناسان ارزیابی در حوزه مسکن خواهد شد. زمانی که قیمت واقعی مسکن مشخص گردد میزان رهن هم برای اجاره بها مشخص می شود به طور مثال قیمت رهن یک واحد مسکونی نو ساز با تمام امکانات تقسیم بر 8 خواهد شد و واحد های بیش از 10 سال قیمت واقعی آنها بر 10 تقسیم شده که نرخ واقعی رهن کامل تعیین می شود...