• دوشنبه / ۷ فروردین ۱۴۰۲ / ۰۴:۲۹
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402010702380
  • خبرنگار : 50225

گروه‌های غذایی مورد نیاز برای روزه‌داران

گروه‌های غذایی مورد نیاز برای روزه‌داران

ایسنا/خوزستان کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با تاکید بر مصرف گروه‌های غذایی مورد نیاز در ایام روزه‌داری، توصیه کرد در این ایام میانه‌روی و محدود کردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند و نمک زیاد و ترکیبات افزودنی رعایت شود.

ندا فرح‌بخش در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به گروه‌های غذایی مورد نیاز در ایام روزه‌داری اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی تامین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر و مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن مورد تاکید است و رعایت میانه‌روی و محدود کردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند و نمک زیاد و ترکیبات افزودنی نیز توصیه می‌شود.

وی با بیان اینکه غذاها بر اساس محتوای پروتئین، ویتامین و موادمعدنی در شش گروه اصلی غذایی قرار دارند، افزود: گروه نان و غلات شامل نان‌ها از جمله سنگک، بربری، نان جو، لواش، تافتون و سایر نان‌های محلی، برنج، انواع ماکارونی، رشته‌ها، غلات صبحانه، بلغور گندم و بلغور جو است که توصیه می‌شود حداقل نیمی از نان و غلات مصرفی روزانه از نوع سبوس‌دار باشد.

کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: گروه سبزی‌ها نیز شامل انواع کاهو، اسفناج، کرفس ، سبزی خوردن و سایر سبزی‌های برگی، انواع کلم، هویج، بادمجان، نخود سبز، لوبیا سبز، انواع کدو، فلفل، قارچ، خیار، گوجه فرنگی و پیاز که باید مصرف مواد غذایی از این گروه‌ها در رژیم غذایی گنجانده شود.

فرح بخش بیان کرد: انواع میوه‌های فصل از جمله مرکبات مانند پرتقال، نارنگی، لیمو ترش، لیمو شیرین، گریپ فروت، سیب و کیوی و انواع  آب میوه طبیعی و بدون شکر، کمپوت میوه‌ها که کم شیرین یا بدون شکر افزوده باشند و میوه‌های خشک نیز جزو گروه میوه‌ها هستند و مصرف مقادیر کافی گروه سبزی‌ها و میوه‌ها در ایام روزه‌داری با تامین ویتامین‌ها به خصوص ویتامین C و پیش‌ساز ویتامین A به تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری کووید - ۱۹ کمک می‌کند.

کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: گروه شیر و لبنیات نیز شامل شیر، ماست، پنیر، کشک و دوغ است؛ این گروه علاوه بر تامین کلسیم و فسفر و بخشی از پروتئین، ویتامین‌های گروه B به خصوص ویتامین B۲ و B۱۲ را که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند، تامین می‌کند بنابراین توصیه می‌شود لبنیات از نوع کم چرب با کمتر از ۲.۵ درصد چربی مصرف شود.

فرح بخش عنوان کرد: گروه گوشت و تخم مرغ نیز منبع تامین پروتئین حیوانی و با کیفیت بالا است که شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، میگو، بلدرچین، غاز، اردک، تخم مرغ و تخم سایر پرندگان است.

وی با اشاره به اهمیت مصرف گروه حبوبات و مغز دانه‌ها  بیان کرد: حبوبات شامل نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه، ماش و مغزها شامل گردو، بادام، قند، پسته، بادام زمینی و بادام هندی است که در ایام روزه‌داری، باید مصرف منابع کافی پروتئین اعم از حیوانی و یا گیاهی که برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن برای پیشگیری از بیماری کووید -  لازم هستند، مورد توجه قرار بگیرد. انواع حبوبات، منبع پروتئین هستند و زمانی که همراه با غلات مصرف می‌شوند، به عنوان جایگزین گوشت، مرغ و ماهی می‌توانند یک پروتئین خوب و با کیفیت برای بدن باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha