• چهارشنبه / ۲ فروردین ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1402010100322
  • خبرنگار : 71631

موجودی زنده از زمان سقوط امپراتوری روم!

موجودی زنده از زمان سقوط امپراتوری روم!

درختان زیبایی و ثباتی دارند که دست کم گرفته شده است. طول عمر آن‌ها به این معنی است که این موجودات زنده تماشاگر مردم، فصول و حتی رویدادهای تاریخی در گذر زمان بوده‌اند. این میان برخی از درختان بیش از سایرین عمر می‌کنند و درخت زیتون «وو وِس» ‌ یکی از این موجودات زندۀ کهنسال است.

به گزارش ایسنا، یک درخت زیتون پیچ‌خورده و باشکوه در دهکده «آنو وو وس» (Ano Vouves) در جزیره «کرت» یونان، معروف است که هزاران سال از تاریخ، یعنی از سقوط امپراتوری روم تا بازگشت المپیک به آتن در سال ۲۰۰۴ را شاهد بوده است. گمان می‌رود درخت زیتون «وو وس» (Vouves) چند هزار سال قدمت داشته باشد. با وجود این ادعا، این درخت زنده با وجود چنین قدمتی، ‌همچنان بار زیتون می‌دهد.

زیتون دست‌کم از ۳۰۰۰ سال پیش در «کرت» کشت می‌شد. تعیین قدمت دقیق این درخت قدیمی از چند نظر دشوار است؛ تاریخ‌گذاری ایزوتوپی امکان‌پذیر نیست، زیرا مغز چوپ درخت در تنه پیچ خورده ۴.۵ متری آن پوسیده شده است. با این حال، حلقه‌های آن نشان می‌دهد که این درخت دست‌کم دو هزار سال سن دارد. با این حال برخی تخمین‌های دیگر قدمت این درخت را تا ۴۰۰۰ سال می‌رسانند.

بعد از این همه سال، می‌توان انتظار داشت که درخت خشک شود. با این حال پیوند، این درخت را قادر به ادامه تولید زیتون کرده است. شاخه‌های این درخت در بازگشتی نمادین به سنت‌ها، ‌بر سر برندگان بازی‌های المپیک ۲۰۰۴ آتن قرار گرفته است.  

در حالی که درخت زیتون «Vouves» اکنون محافظت می‌شود اما تنها درخت باستانی جهان نیست. یک درخت کاج بزرگ زبرمیوه غربی (Pinus longaeva) در کالیفرنیا وجود دارد که ۴۸۵۴ ساله است. این یعنی که بذر آن در سال ۲۸۳۲ قبل از میلاد جوانه زده است، درحالی که تمدن‌های اولیه بین‌النهرین در حال ساخت شهرها و تجارت بودند و مصر در حال آغاز سلسله دوم بود.

درخت زیتون دیگری که به نام «خواهران» یا «درختان زیتون خواهران نوح» در لبنان شناخته می‌شود که قدمت آن ۶۰۰۰ سال تخمین زده شده است. این درختان از جنگ‌ها، بیماری‌های همه‌گیر، خشکسالی و آتش‌سوزی جان سالم به در برده‌اند که نمایشی تمام عیار از سرسختی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۱-۰۳ ۰۷:۲۰

درایران هم درختان کهنسال زیادی داریم.درایران باستان درخت از اهمیت وتقدس خاصی برخوردار بود .درختان حایز اهمیت بودند