• شنبه / ۲۷ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۹:۳۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1401122719440
  • خبرنگار : 71021

جشن نوروز در یونسکو و غیبت ترکیه و آذربایجان

جشن نوروز در یونسکو و غیبت ترکیه و آذربایجان

مرکز یونسکو در پاریس، نوروز باستانی را در هماهنگی با ایران و کشورهای حوزه نوروز به استثناء ترکیه و جمهوری آذربایجان، جشن گرفت.

به گزارش ایسنا، ساختمان مرکزی یونسکو در پاریس، روزهای پایانی سال ۱۴۰۱ با حضور ۱۰ کشورِ ایران، ازبکستان، افغانستان، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، عراق، قرقیزستان، قزاقستان و هند، شاهد برگزاری جشن نوروز باستانی بود.

هماهنگ‌کننده اجرای این مراسم، ایران بود. احمد پاکتچی ـ سفیر دائم جمهوری اسلامی ایران در یونسکو ـ در این گرامی‌داشت گفت: نوروز به دلیل ارتباط استوار آن با طبیعت، این ظرفیت را دارد که یک جشن برای کل ملل باشد و ثبت آن در فهرست میراث ناملموس فرهنگی بشر، تسهیل‌کننده این امر است.

او اضافه کرد: مردم ایران و منطقه، که نوروز را جشن می‌گیرند، نه تنها آن را نمود نو شدن طبیعت می‌شمارند، بلکه از نوروز به عنوان فرصتی برای فراموش کردن کدورت‌ها و آزردگی‌ها، و بازسازی دوستی‌ها و ایجاد صمیمیت استفاده می‌کند. ما نیز امیدواریم که نوروز زمینه‌ای برای تجدید دوستی و ایجاد همبستگی میان ملل مختلف، بخصوص در منطقه ما باشد.

جشن نوروز در یونسکو و غیبت ترکیه و آذربایجان

فیرمین ماتوکو ـ معاون امور بین‌المللی مدیر کل یونسکو ـ نیز درباره جایگاه و اهمیت نوروز سخنرانی کرد.

جشن نوروز در یونسکو و غیبت ترکیه و آذربایجان

«نوروز» در سال ۲۰۰۹ به عنوان میراث ناملموس جهانی در یونسکو ثبت شده و ۱۲ کشور در آن مشارکت دارند. از همین‌رو همه ساله مراسمی به مناسبت بزرگداشت نوروز در یونسکو برگزار می‌شود. در این مراسم نزدیک به ۴۰۰ نفر از سفرا و فعالان امور فرهنگی و بین المللی حضور داشتند.

کشور ترکیه به دلیل عزادار بودن در زلزله اخیر و به همراه آن جمهوری آذربایجان از میان ۱۲ کشور عضو گروه نوروز، امسال در این جشن مشارکت و حضور نداشتند، در این مراسم نیز به قربانیان و بازماندگان زلزله ترکیه، ادای احترام شد.

جشن نوروز در یونسکو و غیبت ترکیه و آذربایجان

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۸ ۰۶:۵۹

کار خوب دو کشور. ستودنیست

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۸ ۲۰:۳۳

اوراهنم مثل اینکه هنوز سرزمین های جنوبی را از نزدیک ندیدی، بیا وبهشت را دراین فصل اینجا ببین

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۹ ۱۲:۴۵

یه سر برو تخت جمشید تا بفهمی ریشه نوروز از کجاست راستی از الهام چه خبر

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۸ ۰۷:۲۰

من نمیدانم نوروز به فارسهای کویر نشین که زمستان وتابستان ندارند چه ربطی دارد..نوروز یا همان اوغوز در جاهایی است که تفاوت دما وفصل مشخص باشد مثل ازربایحان

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۸ ۱۸:۱۰

اورهان آرام باش! سرزمین جمهوری آذربایجان جز کوچکی از کشور ایران بزرگ است.

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۸ ۱۸:۵۳

👏👏👏

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۸ ۲۲:۴۷

همه جای ایران زمستان وتابستان دارد فقط تفاوتش درمناطق گرمسیر زمستانش هوایی معتدل میشه گفت دارد سرمایش خیلی کم است ولی تابستانای ان گرم وبیشتر شرجیست

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۸ ۲۲:۵۲

ایران دراستانهای ان شهرهای مختلفش هوای متفاوتی دارد حتی هراستان نمیشه گفت تمام شهرهایش هوای یکسانی دارد بخاطر همین میوه ها ومحصولاتی متفاوتی برداشت می شود که یک حسن بزرگ است

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۸ ۲۳:۰۶

ترک غارنشین یکم خودتون رو بروز کنید پا از ۲تا کوه و سنگلاختون اونورتر بزارید تا ببینید عظمت و بزرگی ایرانو که ۱۱ اقلیم از۱۳اقلیم کل کره زمین را دارا میباشد. نترس از دهات بزن بیرون بیا شهرهای بزرگ رو ببین

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۹ ۰۰:۵۸

جشن اغوز بر همه ترکهای جهان مبارک باد

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۹ ۰۱:۴۸

اورهان قرداش منم تورک هستم منتها این ادبیات و منطق درست نیست ! یسری به شاهنامه بزن بعد اگر قانع نشدی نازیسم باش ... ولله این اختلافات و طبقه بندی ها ی سرش از زیر سره آنگلوساکسون ها بلند میشه ...ما تورکها تمدن ،هنر و سرزمین های زیادی داریم ولی همیشه پایبند به ی خاک و ملک بودیم

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۹ ۰۹:۱۵

تو حتی درست بلد نیستی آذربایجان رو درست بنویسی بعد آدم انقدر وطن فروش این جشن ها رو همین پارس ها ساختن که بهشون می گی بیابان نشین و ربطی به کشور آذربایجان نداره بعد دمای زمین در آن دوران با زمان حال خیلی فرق داشته و ایران برعکس زمان حال ۴ فصل بوده و خبری از بیا بان نبوده

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۰۴ ۰۳:۰۳

آره راست می گی نوروز رو شما تو دشت های التای تو مرز مغولستان جشن می گرفتید . برو سر مزار اجداد مغول ت دست افشانی کن . تو رو چه به نوروز کلا هزار سال نیست ترک جماعت از دشت های سیبری اومدن آسیای غربی .

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۸ ۱۳:۴۳

دراینکه نوروز یکی از بزرگترین نمادهای فرهنگ کهن ایران‌زمین ازجمله در آذربایجانِ ایرانی‌تبار است کسی شک وگمانی ندارد حتا خود . . . پنداران. هم تاریخ گواه آن است هم ادبیات و فرهنگ مردمی وابسته به نوروز.

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۸ ۲۳:۳۹

کسی را در این شادی استثنا نکنیم. هر کسی که از بهار شاد است از ما و با ماست. از هر ملیتی که باشد. همچو طبیعت سیاهی ها و کینه ها را دور بریزیم و دل هایمان را بهاری کنیم.