• چهارشنبه / ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۷:۲۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401122417756
  • خبرنگار : 50509

معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد:

طرح «گذر محلات تاریخی» بستری برای انتقال سرمایه‌ فرهنگ تمدنی به نسل‌های آینده است

طرح «گذر محلات تاریخی» بستری برای انتقال سرمایه‌ فرهنگ تمدنی به نسل‌های آینده است
عکس از آرشیو

ایسنا/خراسان رضوی معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد گفت: گذر محلات تاریخی فرصت و ثمره مطلوبی برای مدیریت شهری و حوزه فرهنگی شهر است، چراکه از این طریق می‌توان سرمایه فرهنگ تمدنی خود را به نسل‌های آینده منتقل کرد.

حسین باغگلی، امروز ۲۴ اسفند ماه، در آیین افتتاح گذر محلات تاریخی اظهار کرد: قصه، روایت و داستان یکی از ابزارهای جدی برای هویت‌سازی هر نسل و انتقال هویت فرهنگی و تمدنی نسل‌ها است. گاهی اوقات برای انتقال یک مفهوم روایات تخیلی وجود دارد اما برخی از روایت‌ها، روایات واقعی از زندگی گروهی افراد است.

وی افزود: گذر محلات تاریخی فرصت مغتنمی است که ما روایتی از زیست واقعی همشهریان خود در طول تاریخ، داشته باشیم. این فرصت و ثمره مطلوبی برای مدیریت شهری و حوزه فرهنگی شهر است، چراکه از این طریق می‌توان سرمایه فرهنگ تمدنی خود را به نسل‌های آینده منتقل کرد.

معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد ادامه داد: در حوزه فرهنگی و سایر بخش‌های شهرداری تلاش می‌کنیم بستری فراهم شود تا روایات و داستان‌های گذرهای تاریخی را برای نسل جدید بازتولید کنیم.

باغگلی از انتقال مطلوب روایات جذاب و تفکیک شده خبر داد و گفت: نه تنها یافتن روایات حائز اهمیت است، بلکه اجرای آن و جذب گروه‌های مردمی به ویژه جوانان و نوجوانان از اهمیت بالایی برخوردار است. جوانان و نوجوانان سرمایه‌های اصلی شهر ما هستند و انتقال این روایات می‌‍تواند زمینه هویت‌سازی جدید نسل را فراهم کند.

طرح گذرهای محلات تاریخی مقدمه‌ای برای ارائه بهتر خدمات به زائران و مجاوران

احسان شریعتی، شهردار منطقه ۸ مشهد نیز در این مراسم گفت: گذر محلات در محدوده وسیعی از بافت قدیمی و تاریخی منطقه ۸، بازار سرشور و خیابان آخوند خراسانی قرار گرفته است؛ لذا احیای گذرگاه‌های تاریخی از جمله برنامه‌هایی است که در دستور کار شهرداری مشهد قرار دارد.

وی افزود: بنا داریم علاوه بر احیا گذرگاه‌های تاریخی، مرمت و بازسازی پروژه‌های عمرانی را نیز به سرانجام برسانیم، چراکه این گذرگاه‌ها منتهی به حرم مطهر رضوی بوده و از اهمیت بسیاری برخوردار هستند.

شریعتی در خصوص اقدامات شهرداری این منطقه جهت مرمت و بازسازی پروژه‌های عمرانی، عنوان کرد: تاکنون بخشی از بازار سرشور مرمت شده است، حدود ۷۵ درصد مرمت گذر آیت‌الله خامنه‌ای به پایان رسیده و آماده بهره‌برداری است که اردیبهشت ماه سال آتی این پروژه به اتمام خواهد رسید. ضمن اینکه بخشی از گذرها در محدوده منطقه ثامن قرار دارد.

وی با تاکید بر اهمیت ارتباط گذرگاه‌های تاریخی، ادامه داد: عملیات اجرایی سایر برنامه‌های این منطقه در سال ۱۴۰۲ به تفصیل آغاز خواهد شد. امید است طرح گذرهای محلات تاریخی مقدمه‌ای برای ارائه بهتر خدمات به زائرین و مجاورین باشد و بتوانیم هرچه بهتر بافت تاریخی مشهد را احیا کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha