• چهارشنبه / ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۵:۳۸
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1401122417676
  • خبرنگار : 71461

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف خبر داد:

طرح نوروزی «آرامش بهاری» سازمان اوقاف از ۲۵ اسفندماه آغاز می‌شود

طرح نوروزی «آرامش بهاری» سازمان اوقاف از ۲۵ اسفندماه آغاز می‌شود

حجت‌الاسلام عادل گفت: طرح آرامش از ۲۵ اسفندماه سال جاری آغاز و  و تا ۳ اردیبهشت‌ماه همزمان با عید فطر ادامه خواهد داشت، این طرح در حوزه‌های امنیتی، بهداشتی و خدمات رفاهی ارائه خدمت می‌کند.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام عادل - معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه- در نشست خبری تشریح برنامه‌ها و فعالیت‌های سازمان اوقاف و امور خیریه در اجرای طرح سراسری «آرامش بهاری» و «ضیافت الهی» که امروز چهارشنبه(۲۴ اسفندماه) در محل این سازمان برگزار شد با بیان اینکه مردم از امامزادگان و بقاع متبرکه در لحظه تحویل سال استقبال خوبی دارند، اظهار کرد: بسیاری از مردم دوست دارند سال جدید خودشان را در اماکن مقدسه تحویل کنند به همین منظور سازمان اوقاف بیش از دو هزار امامزاده خود را در طرح نوروزی «آرامش بهاری» بسیج کرده که در سه سطح خدمات ارائه می‌دهند که بستگی به شرایط هر امامزاده متفاوت است.

وی ادامه داد: برپایی نماز جماعت، خیمه‌های معرفت، برگزاری مسابقات فرهنگی، حضور مبلغین و اجرای برنامه‌های شادی جزو طرح آرامش بهاری است، همچنین برای مسافرین که قصد اقامت در بین راه را دارند در حال حاضر ۲۶۰تخت هتلی، ۸۷۷ باب سوئیت و بیش از چهار هزار زائرسرا در ۲۵امامزاده آماده خدمات‌رسانی هستند.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف یادآور شد: این طرح از ۲۵اسفندماه جاری آغاز و  و تا ۳اردیبهشت‌ماه سال آینده همزمان با عید فطر ادامه خواهد داشت، این طرح در حوزه‌های امنیتی، بهداشتی و خدمات رفاهی ارائه خدمت می‌کند. باتوجه به اینکه ماه رمضان در ایام نوروز خواهد بود نیز طرح«ضیافت الهی» در ایام نوروز اجرا می‌شود. از آنجایی که ماه رمضان اوایل نوروز است ممکن است مردم از ۲۵اسفند عازم سفر باشند به همین خاطر امامزادگان و بقاع متبرکه پیش از نوروز میزبان مسافران خواهند بود.

عادل ابراز کرد: در ایام ماه رمان با توجه به وفات حضرت خدیجه(س)، میلاد امام حسن(ع) و لیلالی قدر برنامه‌های فرهنگی متناسب با این اعیاد خواهیم داشت. ضمنا افطاری ساده در اکثر امامزادگان برقرار است و در روز میلاد امام حسن مجتبی(ع) بحث رسیدگی به محرومین با بسته معیشتی را داریم. در پایان ماه مبارک رمضان نیز امامزادگان و بقاع متبرکه میزبان نمازگذاران برای برپایی نماز عید فطر خواند بود، ضمنا قرائت دعای ابوحمزه ثمالی، برنامه «خدیجه مادر امت» ویژه برنامه ایام‌ وفات این بانوی بزرگ و کرسی‌های تخصصی تفسیر قرآن کریم در ۶۰ امامزاده جزو برنامه‌های این طرح است.

وی با تشریح جزئیات اقدامات سازمان اوقاف و امور خیریه در سال جاری بیان کرد: ما در مجموعه سازمان و معاونت اجتماعی فرهنگی با بسیاری از دستگاه‌ها، نهادها و مجموعه‌های فرهنگی با ایجاد تعامل کاری، کارها را پیش می‌بریم که در این راستا تفاهم‌نامه‌های مختلفی صورت گرفته که تفاهم‌نامه با وزارت آموزش و پرورش و میراث فرهنگی و صنایع دستی از مهم‌ترین آن‌ها بوده است. 

وی به تشریح فعالیت‌های صورت گرفته پیرو تفاهم‌نامه‌های همکاری فوق پرداخت و تصریح کرد: ایجاد گفتمان علمی در مدارس در راستای جهاد تبیین، جشن تکلیف و تفاهم‌ برای ایجاد مدارس معارف اسلامی در سال ۱۴۰۲ در دستور کار قرار گرفته است. 

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف به ذکر بندهایی از مفاد تفاهم‌نامه صورت گرفته با وزارت میراث فرهنگی پرداخت و ادامه داد: تفاهم و همکاری در جهت ثبت ملی بقاع متبرکه، اهتمام و همواری در جهت رونق‌بخشی به گردشگری مذهبی از لولویت‌هایی این تفاهم‌نامه در سال ۱۴۰۲ است.

حجت‌الاسلام عادل درخصوص ایحاد منابع پایدار و سرمایه‌گذاری‌های جدید در امامزادگان گفت: ما در سال ۱۴۰۱ در ۱۵۶ بقاع متبرکه بحث سرمایه‌گذاری در زمینه انرژی‌ خورشیدی را با بهره‌برداری از طرح‌های مختلف دنبال کردیم و در این راستا ۲۱۲ موقعیت مستعد کشاورزی، دامداری نیز شناسایی شده است که در سال آینده دنبال خواهند شد. 

وی با بیان اینکه مدیریت بقاع متبرکه توسط مردم صورت می‌گیرد، عنوان کرد: ۲۲۰۰ نفر خادم ثابت زن و مرد و ۴۰ هزار خادم افتخاری در امامزادگان سطح کشور فعالیت دارند و هزار و ۶ مرکز افق در امامزادگان ایجاد شده است. 

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف درخصوص دوره‌های توانمندسازی برای مسوولین بقاع متبرکه گفت: سال گذشته ۸۰۰ نفر از اعضای هیئات امنا در همایش آموزشی مشهد حضور داشتند و دوره‌های خوبی در زمینه توانمندسازی برگزار کردیم. 

حجت‌الاسلام عادل به اهمیت حوزه تبلیغ برای سازمان اوقاف پرداخت و گفت: سال ۱۴۰۱ بیش ۸ هزار مبلغ در دوره‌های تفسیر، کارگاه‌های آموزشی‌، بحث خانواده و جمعیت سازمان شرکت داشتند که ۶ هزار و ۲۰۰ جلد کتاب در اختیار مبلغین قرار گرفته است.

وی در خصوص اعزام مبلغین در مناسبت‌های مختلف اظهار کرد: امسال در مجموع ۴ هزار و ۴۷ نفر از قم و بیش از ۱۰ هزار مبلغ بومی از طریق سازمان اوقاف در دو مناسبت در راستای جهاد تببین سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی و ایام دهه فجر در بقاع متبرکه حضور پیدا کرده‌اند در این دوره‌ها بحث تبلیغ سنتی وجود نداشت بلکه از ظرفیت‌های جدید تبلیغ صورت گرفت.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف ابراز کرد: ۷۰۰ هیئات مذهبی در امامزادگان مستقر شده‌اند که به فعالیت اجتماعی خواهند پرداخت، با توجه به مسائل اغتشاشاتی که صورت گرفت، مراسم گرامی‌داشت شهدای امنیت در بقاع سراسر کشور صورت گرفت که مورد استقبال خیلی خوبی قرار گرفت. 

وی درخصوص وقف‌های جدید عنوان کرد: یک‌هزار و ۲۰۰ وقف جدید در زمینه وقف پول و وقف‌های مشارکتی صورت گرفته است و وقف‌های جدیدی درحال ثبت است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha