علیرضا نصرآبادی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: امسال ۸۰۰ هزار نهال در استان تولید شده که از این تعداد ۵۰۰ هزار اصله نهال جنگلی و ۳۰۰ هزار اصله نهال مرتعی است که توزیع آن از ۲۲ بهمن در استان آغاز شده است.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی استان نسبت به تولید و کاشت دو میلیون و ۷۰۰ هزار اصله نهال مثمر در استان اقدام کرده است، تصریح کرد: نهضت جهادی تولید نهال و کاشت درخت از دهه فجر در استان کلید خورده و هدفگذاری شده با تامین اعتبارات و همکاری مدیران استان طی سال آینده سه میلیون نهال در استان تولید شود.
نصرآبادی اظهار کرد: امروز ایران و جهان با چالشهای اقلیمی همچون فرسایش خاک، بیابانزایی، ریزگرد، فرونشست زمین، سیل و غیره روبروست و نتیجه همه این موارد کم توجهی به جنگلکاری و درخت بوده است که گسترش فضای سبز و پوشش گیاهی میتواند مجالی برای دوری از بیابانزایی باشد.
وی افزود: بنابراین راهکارهای اجرایی در زمینه کاشت و تولید یک میلیارد اصله نهال در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بررسی شد و برای آن مجری طرح تعیین و امسال زیرساختها مهیا شده و از سال ۱۴۰۲ این طرح در سراسر کشور به مدت چهار سال برای دستیابی به اهداف پیشرو اجرایی خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه اولین مرحله از این طرح شناسایی گونههای شاخص، برتر، بومی و بسیار مقام مطابق با شرایط اکولوژیکی هر منطقه است، ادامه داد: باید به سمت گونههای سازگار با منطقه رفت.
نصرآبادی با بیان اینکه مرحله دوم تولید، تربیت و پرورش نهال با شیوههای کم نیاز به آب و متناسب هر منطقه است، یادآور شد: نهال باید از بذر جمع آوری شده در همان منطقه تولید شود و درست پرورش دادن نهال یک شرط اساسی در موفقیت این پروژه است.
انتهای پیام
نظرات