• جمعه / ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۲
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1403112619261
  • خبرنگار : 51008

جشن نیمه شعبان فرصتی برای بیداری معنوی و امید در دل جوانان است

جشن نیمه شعبان فرصتی برای بیداری معنوی و امید در دل جوانان است

ایسنا/خراسان جنوبی کارشناس مذهبی و فرهنگی از خراسان جنوبی، تاکید کرد: جشن نیمه شعبان فرصتی برای تقویت روحیه امید و جذب جوانان به معانی عمیق انتظار و ظهور امام زمان(عج) بوده که نقش رسانه‌ها در ترویج این ارزش‌ها و دعوت از مردم برای مشارکت در این مراسم حیاتی است.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدرضا رجایی، کارشناس مذهبی و فرهنگی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اهمیت نحوه برگزاری جشن نیمه شعبان و تأثیر آن بر تقویت روحیه معنوی جامعه، گفت: جشن نیمه شعبان نه تنها یک جشن مذهبی، بلکه فرصتی برای تقویت امید و نشاط در جامعه است که این جشن باید به‌گونه‌ای برگزار شود که جوانان و نسل‌های جدید را به خود جذب کرده و آن‌ها را با معانی عمیق انتظار و ظهور آشنا کند؛ ما باید تلاش کنیم تا این مراسم را به یک رویداد فرهنگی و اجتماعی تبدیل شود و همه اقشار جامعه در آن مشارکت داشته باشند.

حجت الاسلام رجایی با تاکید بر اهمیت برگزاری مراسم‌های معنوی به خصوص جشن‌های اعیاد شعبانیه و نیمه شعبان، اظهار کرد: تعظیم تقوای قلب ایجاب می‌کند که ما به بزرگداشت شعائر و آیین‌های دینی بپردازیم و این موضوع در ایام ولادت امام زمان (عج) به ویژه در سال جاری که با روز جمعه مقارن شده، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

کارشناس مذهبی و فرهنگی با اشاره به آیات قرآن، به ویژه آیه‌ ۱۳ سوره مبارکه حجرات« وَأَنَّ أَکْرَمَکُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ»، بیان کرد: این آیه به ما یادآوری می‌کند که تقوای قلب باید در رفتار و نگرش ما نمایان باشد و بزرگترین شعائر و آیین‌های دینی در این ایام، برگزاری مراسم‌های معنوی است که می‌تواند روحیه امید و نشاط را در جامعه تقویت کند.

وی عنوان کرد: دعای ندبه به عنوان یک دعای جامع، به ما یادآوری می‌کند که تمام برنامه‌ها و فعالیت‌های ما باید بر مبنای تقوا و ارتباط با امام زمان (عج) باشد و این دعا به ما کمک می‌کند تا به یادآوری ظهور آن حضرت و انتظار فرج بپردازیم.

وی تأکید کرد: انتظار فرج تنها یک عمل قلبی نیست، بلکه یک مسئولیت اجتماعی است.

حجت الاسلام رجایی با اشاره به نقش جوانان در این مسیر، افزود: جشن نیمه شعبان می‌تواند فرصتی برای جذب جوانان و تقویت روحیه امید و نشاط در جامعه باشد و اگر جوانان از برکات ظهور امام زمان (عج) آگاه شوند، می‌توانند به سمت معنویت و تقوا حرکت کنند که این امر به ویژه در شرایط کنونی که جامعه با چالش‌های متعددی مواجه است، بسیار حیاتی است.

کارشناس مذهبی و فرهنگی تصریح کرد: وظیفه هر فرد دغدغه‌مند ظهور حضرت مهدی(عج)، بیداری وجدان‌های خفته مردم و جامعه امروز برای هدایت و سوق به سمت این آرمان بزرگ است که از طریق برگزاری مراسم‌های معنوی، ارتباط بین نسل‌ها را تقویت می‌شود.

وی با تاکید بر اهمیت برگزاری جشن نیمه شعبان و نقش کلیدی رسانه‌ها در ترویج ارزش‌های جشن عید نیمه شعبان، بیان کرد: بعثت پیامبران به منظور شکوفایی عقل و آگاهی در جامعه بوده است؛ همان‌طور که در خطبه اول نهج البلاغه از سوی حضرت علی (ع) بیان شده، پیامبران برای زدودن غبار از عقل‌های مردم آمده‌اند و این وظیفه ماست که این آگاهی را در جامعه گسترش دهیم.

وی با اشاره به تأثیر رسانه‌ها در ترویج جشن نیمه شعبان اظهار کرد: رسانه‌ها نقش بسیار مهمی در آگاه‌سازی مردم و ترویج ارزش‌های دینی دارند و هر جا که رسانه‌ها حضور داشته‌اند، تأثیرات مثبتی را در پی داشته‌اند و همچنین رسانه‌ها نماینده مردم هستند و باید تلاش کنند تا مردم را به مشارکت در این جشن‌های معنوی ترغیب کنند.

حجت‌الاسلام رجایی ادامه داد: مردم نیاز دارند که از طریق رسانه‌ها آگاه شوند و در جریان برنامه‌های معنوی قرار بگیرند و افراد فعال در رسانه‌ها می‌توانند با اطلاع‌رسانی مناسب، مردم را به سمت تعظیم شعائر و آیین دینی سوق داده و در این راستا نقش مؤثری ایفا کنند؛ برای مثال، می‌توانند با پخش ویژه برنامه‌های این ایام، مصاحبه با شخصیت‌های مذهبی و برگزاری مسابقات فرهنگی، جوانان و خانواده‌ها را به جشن نیمه شعبان دعوت کنند.

کارشناس مذهبی و فرهنگی تاکید کرد: دعوت به پیروی از آداب و آیین‌های دینی و مذهبی اسلامی در جامعه امروز ایران به صورت ملی باید در اولویت باشد و همه افراد جامعه باید دست به دست هم دهند تا به هر نحوی که می‌توانند، در این جشن مشارکت کنند و این مشارکت نه تنها به تقویت روحیه معنوی کمک می‌کند، بلکه می‌تواند به ایجاد وحدت و همبستگی در جامعه نیز منجر شود.

وی خاطرنشان کرد: ما باید به جوانان و نوجوانان یادآوری کنیم که جشن نیمه شعبان فرصتی برای تقویت ایمان و نزدیکی به خداوند است و برگزاری مراسم‌های مختلف، از جمله محافل شعر و ادبیات، نمایشگاه‌های فرهنگی و برنامه‌های تفریحی می‌تواند به جذب جوانان کمک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha