• یکشنبه / ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ / ۲۳:۱۱
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1401121410587

ایسنا گزارش می‌دهد؛

آموزشگاه‌های آزاد اداره‌کل آموزش فنی و حرفه‌ای قم تجلیل شدند

آموزشگاه‌های آزاد اداره‌کل آموزش فنی و حرفه‌ای قم تجلیل شدند

ایسنا/قم آموزشگاه‌های آزاد اداره‌کل آموزش فنی و حرفه‌ای قم طی مراسمی با حضور مسئولین کشوری تجلیل شدند.

همایش موسسین آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد استان قم امروز یک‌شنبه ۱۴ اسفندماه در راستای نهضت مهارت آموزی در گام دوم انقلاب در تالار آب شرکت آب و فاضلاب استان قم برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در ابتدای این همایش پس از قرائت قرآن کریم و پخش سرود جمهوری اسلامی سیده زهرا میرعبدالحسینی دقایقی به ایراد سخن پرداخت.

برگزاری ۱۷۶۰ دوره آموزشی در سال ۱۴۰۱/بخش خصوصی از بال‌های توانمند آموزش است

سیده زهرا میرعبدالحسینی اظهار کرد: درحال حاضر ۲۹۸ آموزشگاه آزاد فعال در استان داریم.

وی با اشاره به اینکه از این تعداد ۱۹۱ آموزشگاه ویژه بانوان، ۱۴ آموزشگاه ویژه برادران و ۹۳ آموزشگاه دومنظوره هستند، مطرح کرد: تعداد ۳۹۸ مربی نیز در بخش آزاد مسئولیت آموزش را بر عهده دارند.

سرپرست آموزش فنی و حرفه‌ای استان قم با بیان اینکه در سال جاری هزار و ۷۶۰ دوره برگزار شده است، عنوان کرد: در این دوره‌ها بیش از ۲ هزار نفر در قالب بیش از ۲ میلیون نفر ساعت و در ۳۷۴ حرفه مختلف آموزش دیدند.

وی این آموزش‌ها بر اساس خوشه‌های مختلف را مدنظر قرارداد و گفت: در رتبه اول خوشه خدمات با هزار و ۹۳۰ هزار نفر ساعت، خوشه صنعت ۲۴۱ هزار نفر ساعت، فرهنگ و هنر با ۱۴۴ هزار نفر ساعت و کشاورزی با ۷۴ هزار نفر ساعت آموزش قرار دارند.

میرعبدالحسینی با اشاره به اینکه آموزشگاه‌های آزاد و بخش خصوصی در جشنواره شهید رجایی درخشش خوبی داشتند، خاطرنشان کرد: اداره‌کل آموزش فنی و حرفه‌ای در بخش آموزش سربازان در پادگان‌ها نیز رتبه نخست را دارد.

وی از همکاری خوب معاونت اقتصادی استانداری قم با آموزش و پرورش یاد کرد و گفت: طبق رایزنی‌های انجام شده توانسته‌ایم ۱۳۹ آموزشگاه برای دریافت تسهیلات خوداشتغالی به بانک‌ها معرفی کنیم.

سرپرست آموزش فنی و حرفه‌ای استان قم ادامه داد: در بخش تسهیلات کافرمایی نیز مسائل مختلف در کارگروهی داخل اداره‌کل بررسی شده و به کارگروه استانی ارجاع داده خواهد شد.

وی با بیان اینکه ۷۰ درصد مبلغ تسهیلات را برای آموزشگاه‌های آزاد اختصاص داده‌ایم، تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم با این تسهیلات باتوجه به وقفه دوساله به دلیل کرونا، مجدد آموزشگاه‌های آزاد را فعال کنیم.

میرعبدالحسینی با اشاره به تخصیص تسهیلات ۷ میلیارد تومانی برای کارگران ساختمانی و ۱۰ میلیارد تومانی برای شهرستان‌های جدید کهک و جعفریه، یادآور شد: اولویت اول اداره‌کل فنی و حرفه‌ای بخش خصوصی است چراکه بخش خصوصی یکی از بال‌های توانمند در ارائه آموزش‌های مهارتی است.

فعالیت ۱۷ هزار آموزشگاه آزاد فنی و حرفه‌ای در سطح کشور/آموزشگاه‌های آزاد را از ورشکستگی نجات دهید!

در ادامه سرکار خانم مسگری رئیس کانون انجمن‌های صنفی آموزشگاه‌های آزاد فنی وحرفه‌ای استان قم، اظهار کرد: کانون آموزشگاه‌های آزاد با فعالیت ۵ انجمن از حدود ۱۸ سال قبل تشکیل شد.

وی با اشاره به اینکه دنبال کردن اهداف مشترک یکی از رسالت‌های این کانون است، مطرح کرد: در سال‌های گذشته توانستیم با برگزاری همایش‌های مختلف معافیت مالیاتی را برای آموزشگاه‌های آزاد دریافت کنیم.

رئیس کانون انجمن‌های صنفی آموزشگاه‌های آزاد فنی وحرفه‌ای استان قم با بیان اینکه یکی از اهداف امروز نیز موضوع بیمه است، عنوان کرد: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای نیز در این حوزه دغدغه‌مند بوده و پیگیر رفع این مشکل است.

وی با اشاره به اینکه پژوهش‌های میدانی نشان می‌دهد ۷۰ درصد مهارت آموختگان جذب بازارهای کار می‌شوند، خاطرنشان کرد: همچنین ۶۵ درصد مهارت آموزان مفید به وسیله آموزشگاه‌های آزاد، مهارت دیده‌اند.

مسگری ادامه داد: آموزشگاه‌های آزاد نه تنها هیچ هزینه‌ای به دوش دولت نداشته‌اند بلکه سالانه میلیاردها ریال به عنوان هزینه آزمون و ... به حساب خزانه دولت واریز می‌کنند و میزان شهریه آن‌ها توسط بخش دولتی اعلام می‌شود.

رئیس کانون انجمن‌های صنفی آموزشگاه‌های آزاد فنی وحرفه‌ای استان قم با بیان اینکه ۱۷ هزار آموزشگاه آزاد فنی و حرفه‌ای در کشور فعالیت دارند، تصریح کرد: باید حمایت گسترده از این آموزشگاه‌ها انجام شود تا بستر مناسب برای ادامه فعالیت آن‌ها فراهم شود.

وی اضافه کرد: تاکنون به دلیل برخی سیاست‌های نادرست عملکرد این آموزشگاه‌ها به تدریج محدودتر شده و در معرض آسیب‌های جدی قرار گرفته است که باتوجه به وضعیت حاصل شده باید بر حفظ فعالیت ارزشمند این آموزشگاه‌ها تلاش بیش‌تری شود.

مسگری با اشاره به برخی از مشکلات این آموزشگاه‌ها، یادآور شد: کوچک شدن جمعیت مشتریان بخش خصوصی و حذف کامل بازارهای هدف آموزشگاه‌های آزاد با گسترش خدمات رایگان بخش دولتی، اعطای مجوزهای سه روزه و بی‌رویه که موجب عدم امنیت شغلی و کاهش کیفیت آموزشی در آموزشگاه‌های آزاد شده است، برگزاری آزمون‌های ادواری که باعث حذف پذیرش کارآموز در آموزشگاه‌ها شده است و ... ازجمله این مشکلات هستند.

وی از مشکل عدم امکان تغییر کاربری ملک برای آموزشگاه‌های آزاد یاد کرد و گفت: آموزشگاه‌های آزاد نیز مانند آموزش و پرورش مسئولیت آموزش را بر عهده دارند ولی از امتیاز تغییر کاربری ملک بهره‌مند نیستند.

رئیس کانون انجمن‌های صنفی آموزشگاه‌های آزاد فنی وحرفه‌ای استان قم در پایان تاکید کرد: در شرایط فعلی آموزشگاه‌های آزاد نیازمند حمایت موثر و بیشتری از سوی بخش دولتی هستند تا از ورشکستگی و نابودی نجات پیدا کنند.

نسل جدید دانشگاه‌های کشور مهارت محور شده‌اند

سپس حجت الاسلام والمسلمین ملکی مدیر موسسه مهارتی بیان وابسته به جامعه المصطفی، اظهار کرد: امروز دشمنان برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی دست به دست یکدیگر کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه مهارت آموزی به نوعی جهاد تبیین و امیدآفرینی در جامعه است، مطرح کرد: فعالین عرصه مهارت آموزی باید از این فرصت به بهترین شکل استفاده کنند.

مدیر موسسه مهارتی بیان وابسته به جامعه المصطفی با بیان اینکه ماه رجب و شعبان فرصتی برای پاک کردن انسان‌ها از گناهان است، عنوان کرد: همچنین ماه مبارک رمضان نیز فرصتی برای شست‌وشوی جسم و جان است.

وی با اشاره به اینکه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای مجدانه پیگیر حل مشکلات آموزشگاه‌های آزاد است، خاطرنشان کرد: نسل اول دانشگاه‌های دنیا آموزش محور و نسل دوم پژوهش محور بودند ولی امروز نسل جدید این دانشگاه‌ها مهارت محور شده‌اند.

ملکی در پایان تصریح کرد: برای استان قم به عنوان الگو و نماد در کشور باید ویژگی‌های خاصی دیده شود.

فعال شدن بیش از ۸۷ درصد آموزشگاه‌های آزاد سطح کشور

محمدهادی حبیبی مدیرکل آموزشگاه‌های آزاد و مشارکت‌های مردمی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور نیز، اظهار کرد: تلاش داریم کمک‌ حال آموزشگاه‌های آزاد باشیم.

وی با بیان اینکه قانون صدور مجوز کسب و کارها از تهدید به فرصت تبدیل شده است، مطرح کرد: با این قانون می‌توان در لحظه و حتی روزهای تعطیل دوره تعریف شده و کارآموز ثبت نام شود.

مدیرکل آموزشگاه‌های آزاد و مشارکت‌های مردمی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با اشاره به اینکه نیمه دوم سال جاری رشد خوبی در آموزشگاه‌های آزاد را شاهد بوده‌ایم، عنوان کرد: تاکنون ۸۵۱ هزار ۸۵۱ نفر دوره عملکرد ۱۶ هزار و ۱۷۹ آموزشگاه فعال در کشور در سال جاری بوده است.

وی با بیان اینکه بیش از ۸۷ درصد آموزشگاه‌های آزاد سطح کشور فعال شده‌اند، خاطرنشان کرد: میانگین عملکرد آموزشگاه‌های آزاد کشور ۵۲ نفر دوره است.

حبیبی با اشاره به اینکه اختیار آموزش‌های حداکثری به آموزشگاه‌های آزاد را دنبال می‌کنیم، تصریح کرد: ایده جدیدی در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور دنبال می‌شود و آن انتخاب آموزشگاه‌های آزاد به عنوان معین اداره سنجش است.

وی از برگزاری دوره اندیشه‌ورزان آموزشگاه‌های آزاد یاد کرد و گفت: درنظر داریم این برنامه را با حضور حداکثری مدیران آموزشگاه‌های آزاد دنبال کنیم.

مدیرکل آموزشگاه‌های آزاد و مشارکت‌های مردمی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور تکریم و رعایت حقوق ارباب رجوع را مدنظر قرار داد و افزود: مهارت آموزان تقاضا دارند آموزش‌ها با بهترین کیفیت به آن‌ها ارائه شود و باید به این موضوع توجه ویژه‌ای شود.

وی با بیان اینکه آموزشگاه‌های آزاد مشکلاتی در حوزه پرتال دارند، یادآور شد: متاسفانه این پرتال برای سال ۹۰ است و علی‌رقم حل برخی از مشکلات، بازهم مسائل جدیدی در آن به وجود می‌آید.

حبیبی ادامه داد: شرایط تدوین و برنامه‌ریزی پرتال جدید انجام شده و درحال طراحی پرتال جدید به صورت ۲۴ ساعته در ۷ روز در هفته هستیم.

وی به یکی دیگر از مشکلات آموزشگاه‌های آزاد مبنی بر منع عقد قرارداد با زیر ۱۲ساله‌ها اشاره کرد و گفت: برای زیر ۱۲ سال نباید قرارداد کارآموز نوشته شود بلکه باید قرارداد مهارت آموز نوشته شود و در این صورت مشکلی وجود ندارد.

مدیرکل آموزشگاه‌های آزاد و مشارکت‌های مردمی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در پایان تاکید کرد: سازمان اختیارات را به بخش خصوصی واگذار خواهد کرد و تنها نقش هماهنگی را ایفا خواهد کرد.

مهارت آموزی بدون مشارکت بخش خصوصی و دولتی محقق نمی‌شود

سپس جامه بزرگی اظهار کرد: آموزشگاه‌های آزاد را جزو خانواده بزرگ سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور می‌دانیم.

وی با اشاره به اینکه برنامه‌های خوبی برای ارتقا و توسعه این آموزشگاه‌های آزاد داریم، مطرح کرد: نهضت مهارت آموزی در گام دوم انقلاب اسلامی بدون مشارکت بخش دولتی و خصوصی محقق نخواهد شد.

مدیرکل دفتر مرکزی حراست سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با بیان اینکه دوره مدرک‌گرایی رو به افول است، عنوان کرد: امروز ترند اصلی در حوزه آموزشی دانشگاه‌ها، مهارت و کارآفرینی است.

وی با اشاره به اینکه کشور به دنبال توسعه آموزش نیست، خاطرنشان کرد: محور اصلی فعالیت کشور اشتغال آفرینی است و این موضوع بدون مهارت آموزی نتیجه بخش نخواهد بود.

جامه بزرگی با بیان اینکه آینده آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در بخش خصوصی است، تصریح کرد: برنامه‌های ویژه‌ای برای توسعه این بخش و رفع مشکلات آن‌ وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه حدود ۱۷ میلیارد تومان برای پرتال آموزشگاه‌های آزاد هزینه شده است، یادآور شد: باید ظرفیت‌های استان قم در بخش مهارت مشخص شود تا بتوانیم آموزش‌ها را به سمت ظرفیت‌ها سوق دهیم.

رئیس شورای فرهنگی-اجتماعی سازمان آموزش فنی وحرفه‌ای کشور با بیان اینکه باید به آینده مشاغل توجه شود، ابراز کرد: هر ساله مشاغل جدیدی اضافه می‌شوند که باید برای مهارت آموزی آن‌ها ورود پیدا کنیم.

وی با اشاره به اینکه خانواده بزرگ آموزش فنی و حرفه‌ای کشور باید نگاه فرهنگی نیز داشته باشد، بیان کرد: آموزش و فرهنگ باید در کنار یکدیگر دیده شوند و در هیچ نقطه‌ای از یکدیگر مستقل نخواهند شد.

جامه بزرگی با بیان اینکه فرهنگ مسئله بسیار مهمی است، اظهار کرد: در حوزه آموزش فنی و حرفه‌ای کشور باید بحث فرهنگی داشته باشیم و در مرحله نخست باید فرهنگ‌ها را به یکدیگر نزدیک کنیم.

وی با اشاره به اینکه بخش عمده فعالیت‌های فرهنگی باید با حضور فعال آموزشگاه‌های آزاد دنبال شود، مطرح کرد: در آموزشگاه‌های آزاد شاهد فعالیت پررنگ بانوان هستیم که این موضوع موجب مباهات سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور است.

در پایان نیز، آموزشگاه‌های آزاد اداره‌کل آموزش فنی و حرفه‌ای قم طی مراسمی تجلیل شدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha