چندین عامل میتواند در وقوع سوانح و تصادفات دخیل باشد که عنوان میشود ناایمن بودن خودروها و جادهها دو عامل مهم در این بحث بهشمار میروند. سالانه شمار زیادی از شهروندان بر اثر تصادفات رانندگی مجروح میشوند که اگر تنها پنج درصد از این افراد دچار معلولیت شوند، سالانه بین ۱۵ تا ۲۰ هزار معلول حرکتی به جمعیت معلولان اضافه میشود.
به گزارش ایسنا، براساس اعلام معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور، در مجموع ۸۸۷ نقطه حادثه خیز جدید در کشور شناسایی شده که طبق برنامهریزی تا پایان سال جاری در محدودههایی که ایمن سازی آنها اعتبار زیادی نیاز ندارد، مانند خط کشی، روشنایی نقطهای و نصب تابلو اقدام میشود.
به گفته پلیس راهور، برای کاهش آمار واژگونیها باید شرایط استراحت رانندگان فراهم شود و برای کنترل سرعت غیرمجاز نیز نیازمند توسعه ابزارهای کنترل هوشمند هستیم که مهمترین آن دوربینهای پلاکخوان است. از طرفی تجهیزات جادهای و علائم راهنمایی و رانندگی در کنار ایمنی خودرو و جاده در کاهش تصادفات تاثیر بسیاری دارد. با رسیدن به روزهای پایانی سال، ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان جنوبی تشکیل شد تا تمام مواردی که برای اسکان و یا عبور مسافر از استان نیاز است بررسی شود. بررسی نقاط حادثه خیز جادهها برای جلوگیری از تصادفات از جمله مهم ترین مواردی بود که در ستاد خدمات سفر بدان اشاره شد.
خدمات امدادی در نقاط حادثهخیز متمرکز باشد
علیرضا عباسزاده، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی در این جلسه با اشاره به شناسایی ۱۰ نقطه حادثهخیز جدید در سطح استان، اظهار کرد: تجمیع و تمرکز خدمات امدادی هلال احمر و پلیس در این نقاط باید بیشتر مدنظر باشد.
وی با بیان اینکه اصلاح و ایمن سازی نقاط حادثهخیز باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: راهداری، پلیس راه و هلال احمر بسیار در خدمات رسانی سفرهای نوروزی نقش آفرین هستند.
عباس زاده با تأکید بر اینکه باید برنامه اجرایی دقیقی برای محورهای مواصلاتی و کشیکها در بازه زمانی ۱۵ اسفند امسال تا ۱۵ فرودین سال آینده داشته باشند تا در اختیار فرمانداران نیز قرار گیرد، تصریح کرد: مهمترین هدف ما مدیریت جادهها برای کاهش تلفات در حوادث جادهای در ایام پایانی سال و تعطیلات نوروز است.
معاون استاندار بر لزوم نظارت و کنترل قیمت ناوگان حمل و نقل عمومی در ایام پایانی سال و نوروز تأکید کرد.
لزوم تعیین مکانهایی برای اسکان موقت مسافران در شهرهای استان
سیدمحمدرضا طالبی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی نیز در این جلسه بر لزوم تعیین مکانهایی برای اسکان موقت مسافران در شهرهای استان تأکید کرد.
وی از فرمانداران خواست: مکانهایی در داخل شهرها تعیین کنند تا مسافران نوروزی برای اسکان موقت به این مکانها هدایت شوند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی بر تأمین امکانات رفاهی، امنیتی و انتظامی مکانهایی که برای اسکان مسافران لحاظ میشود نیز تأکید کرد.
طالبی با اشاره به تداوم ارائه خدمات جایگاههای سوخت در ایام نوروز، افزود: درصورت نیاز، کارتهای سوخت آزاد جایگاهداران در مسیرهای پر رفت وآمد افزایش خواهد یافت.
وی از برنامه ریزیهای صورت گرفته در راستای تأمین کالاهای اساسی گفت و یادآور شد: در تأمین مرغ منجمد مورد نیاز مردم هیچ نگرانی وجود ندارد و ذخیرهسازی لازم انجام شده است.
تلفات جادهای در نوروز به حداقل برسد
جواد قناعت، استاندار خراسان جنوبی نیز بات بیان اینکه تلفات جادهای و تصادفات باید در نوروز ۱۴۰۲ به حداقل برسد، اظهار کرد: در این راستا باید همه کمیتههای ذیل ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان جنوبی بیش از گذشته فعال شوند.
استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: در نیمه دوم امسال شاهد اتفاقات و حوادث ناگواری در کشور بودیم و دشمن جنگ ترکیبی و تمام عیاری را علیه ملت ایران و نظام اسلامی آغاز کرده و از همه ظرفیتهای انسانی، فنی، امنیتی و اطلاعاتی در این زمینه استفاده کرد که سختی و هزینههایی را برای مردم و کشور به وجود آورد.
وی ادامه داد: دشمنان برای رسیدن به اهداف شوم خود در براندازی نظام و ضربه به این ملت بزرگ که ۴۴ سال پای انقلاب و نظام ایستادند جنگ ترکیبی را رقم زدند و هر اقدام، فتنه، توطئه و شیطنتی که امکان انجام آن را داشته باشند، انجام دادند.
قناعت به مسمومیت دانشآموزان و بهانه دشمنان مبنی بر اینکه میخواهند در ایران زنان را از تحصیل محروم کنند اشاره کرد و گفت: در این موضوع پیچیده امنیتی قطعاً دست دشمن در کار است که باید تکلیف آن مشخص شود؛ دشمنان به آخر خط رسیده؛ به هیمن دلیل از هیچ توطئهای برای براندازی نظام و ضربه به آن دریغ نمیکنند.
استاندار به بصیرت مثالزدنی و حضور معنادار ملت ایران در راهپیمایی ۱۳ آبان و ۲۲ بهمن امسال اشاره کرد و افزود: مردم این حماسه عظیم و بینظیر را در شرایطی خلق کردند که دشمن فتنه ایجاد کرده بود بنابراین این ملت شایسته بالاترین خدمات است و ایام تعطیلات نوروز بهترین فرصت برای خدمت رسانی بهتر برای مردم و ایجاد نشاط عمومی است.
وی از دستگاههای اجرایی عضو ستاد اجرایی خدمات سفر استان خواست از همه ظرفیتها برای خدمترسانی مطلوب به مردم در فرصت تعطیلات نوروز استفاده شود.
قناعت با اشاره به اینکه ایجاد شرایط و فراهم کردن زمینههای سفر برای همه مردم و همچنین تأمین ایمنی سفر و کاهش حوادث جادهای از اهداف اصلی این ستاد است، اظهار کرد: پلیس راه، راهداری، هلال احمر، اورژانس و به ویژه فرمانداران باید تمرکز خود را بر امداد رسانی، حضور و کنترل ترافیک بگذارند.
وی بیان کرد: باید مسیرها، نقاط حادثه خیز و روزهای حساس شناسایی و اقداماتی انجام شود تا در این نقاط و روزها شاهد حوادث نباشیم.
قناعت با اشاره به ضرورت آمادگی کامل اماکن مختلف استان برای اسکان مسافران، گفت: باید نظارت لازم در این بخش انجام شود؛ تنظیم بازار و تأمین اقلام ضروری نیز از مباحث مهمی است که در این راستا جلسه هماهنگی و تقسیم کار با محوریت معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری با حضور سازمان صمت، جهاد کشاورزی و تعزیرات برگزار خواهد شد.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: جلسهای ویژه در راستای کاهش حوادث جادهای با محوریت معاونت عمرانی استانداری با حضور فرمانداران و اعضای کمیته حمل و نقل، امداد و نجات و کمیته انضباطی برگزار میشود.
قناعت با اشاره به اینکه ایجاد استراحتگاههای موقت در ۳۰ کیلومتری شهرها از موضوعات کلیدی است که رضایت مسافران و کاهش تلفات تصادفات را در پی خواهد داشت، افزود: مجتمعهای بین راهی برای ارائه خدمات به مردم در سفرهای نوروزی بسیار مهم است که باید مورد توجه لازم قرار گیرد.
وی ادامه داد: برای دولت و مجموعه نظام، خدماتدهی در تعطیلات نوروز بسیار مهم است تا بتوانیم رضایت مردمی را با خدمترسانی بهتر داشته باشیم.
قناعت در خصوص موضوعات فرهنگی نیز یادآور شد: آنچه موازین شرعی و قانونی است باید رعایت شده و همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند تذکرات لسانی مدنظر باشد و حتماً مراقب باشیم در این زمینه خوراک به رسانههای بیگانه ندهیم و در میدان دشمن بازی نکنیم.
استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: کشیک جرثقیل، اتوبوس جایگزین برای جابه جایی مسافران حادثهدیده، کشیک شرکت نفت و پیشبینی سوخت امدادی، کشیک شرکت بیمه و پزشکی قانونی، کشیک صنوف و امداد خودرو باید مدنظر قرار گیرد و برپایی سیاه چادرهای عشایری در ۳۰ کیلومتری شهرها بسیار حیاتی است.
انتهای پیام
نظرات