• دوشنبه / ۱ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۸:۱۸
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1401120100043
  • خبرنگار : 50490

زخمی دیگر بر پیکر میراث فرهنگی بابل

"خانه شیخ کبیر" بزرگترین اثر تاریخی بابل تخریب شد

"خانه شیخ کبیر" بزرگترین اثر تاریخی بابل تخریب شد

ایسنا/مازندران در پی درج خبری مبنی بر تخریب مخفیانه بنای تاریخی شیخ کبیر و تلاش "ایسنا" برای نجات این بنای باارزش متاسفانه هیچ مسئولی به داد این بنای تاریخی زخمی نرسید اما مطلع شدیم که متولی آن اقدام به تخریب سقف این بنا کرده و به وضوح این اثر تاریخی برای همیشه از بین رفته است.

شیخ کبیر یکی از علمای برجسته و صاحب تالیفات ارزنده در حوزه‌های مختلف علوم بود که در سال ۱۲۴۲ هجری قمری ازیک خانواده مذهبی و روحانی در بابل دیده به جهان گشود و در سال ۱۳۴۴ هجری قمری در بابل درگذشت

خانه تاریخی شیخ کبیر یکی از آثار تاریخی و معنوی با ارزش با بیش از ۱۵۰ سال قدمت در نزدیکی مسجد محدثین در بابل واقع شده است که در سال ۱۳۹۳ به شماره ۲۱۱ ۳۱ در فهرست آثار ملی ثبت شد.

محله تاریخی طوقداربن بابل، محله‌ای که چندین بنای تاریخی همچون مقبره ملانصیرا و شیخ کبیر، تکیه ملاجعفرا، خانه خلیل زاده، خانه شیخ کبیر و خانه کرباسی را در خود جای داده است.

تخریب مخفیانه

در پی درج خبری مبنی بر تخریب مخفیانه بنای تاریخی شیخ کبیر و تلاش "ایسنا" برای نجات این بنای باارزش متاسفانه هیچ مسئولی به داد این بنای تاریخی زخمی نرسید و حتی متولی این بنا آن را از ثبت ملی خارج کرد.

مطلع شدیم که متولی آن اقدام به تخریب سقف این بنا نموده و به وضوح این بنای تاریخی برای همیشه از بین رفته است.

با توجه به اینکه از سال ۱۳۸۹ این بنا در معرض تخریب بوده و همه مسئولان از آن اطلاع داشتند به بهانه نبود اعتبار خود را به بی خیالی زدند و امروز شاهد تخریب آن هستیم.

بی توجه‌ای مسئولان در تخریب مکرر بناهای تاریخی در بابل حکایت نوشدارو بعد مرگز سهراب است.

پیگیری‌های مکرر ایسنا برای حفظ بناهای تاریخی در مازندران همچنان ادامه دارد. اما لازم است در این خبر اظهارات مسئولان استانی و شهرستانی را در حفظ بنای شیخ کبیر بابل خوانده شود.

"خانه شیخ کبیر" بزرگترین اثر تاریخی بابل تخریب شد

 پیگیری جهت ثبت مجدد خانه شیخ کبیر به عنوان میراث ملی

به گزارش ایسنا، در پی تخریب سقف خانه شیخ کبیر از سوی متولی بنا و متعاقب آن در پی تماس‌های مکرر شهروندان مبنی بر پیگیری این موضوع با فرماندار ویژه بابل و مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری مازندران، پیگیر این موضوع شدیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران، اظهار کرد: متاسفانه با سهل انگاری مدیران گذشته خانه شیخ کبیر در سال ۱۴۰۰ از ثبت ملی خارج شد. 

صادق برزگر با اشاره به اینکه یگان ویژه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بابل با حضور در خانه شیخ کبیر مانع تخریب این بنا شده است، افزود: از زمانی که در جریان تخریب خانه شیخ کبیر قرار گرفتم پیگیر ثبت مجدد این اثر جزو آثار ملی هستم.

وی با اشاره به اینکه خارج شدن این اثر از فهرست آثار ملی در زمان بنده نبوده است، تصریح کرد: به شهروندان بابلی اطمینان می‌دهیم با تمام توان پیگیر حفظ این آثار ملی خواهیم بود.

فرماندار ویژه بابل نیز در این خصوص، اظهار کرد: به محض دریافت گزارش جهت تخریب خانه شیخ کبیر از صاحب بنا درخواست کردیم تخریب خانه را متوقف کند.

قاسم عزیزاده گرجی افزود: متاسفانه به دلیل تعلل و سهل انگاری مدیران گذشته خانه شیخ کبیر که در سال ۱۳۹۲ به عنوان آثارملی ثبت شده بود در سال ۱۴۰۰ با شکایت صاحب بنا و با رای دیوان عدالت اداری از ثبت ملی خارج شده است.

وی افزود: با توجه به اینکه صاحب بنا دارای رای دیوان عدالت اداری است از نظر قانونی نمی‌توانیم مانع تخریب خانه شیخ کبیر شویم اما به صورت غیر رسمی درصدد هستیم در نشست با مالک بنا طی توافقی از تخریب خانه جلوگیری کنیم.

البته این اظهارات در حالی بیان شد که اقدامی برای حفظ این آثار تاریخی انجام نشده و بعد از تخریب بنا این اظهارات در واقع نوشدارو بعد مرگز سهراب است.

گفتنی است ثبت ملی مجدد این بنا در واقع تنها ثبت زمین است زیرا اثری از این بنا باقی نمانده است و اگر بخواهند دیواره این بنا را بازسازی و سقف بزنند به گفته یکی از متخصصان اعتبار هنگفتی نیاز است که انجام آن بعید است، همانگونه که در گذشته انجام نشده بود!

اظهار بی‌اطلاعی مسئولان از تخریب اماکن تاریخی بابل قصه‌ای است که سرنوشت دیگر اماکن را نیز شامل می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha