دکتر حسین قربانی امروز ۳۰ دی ماه در جمع کارکنان دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه بر اساس گزارشهای رسمی نظام سلامت، دانشگاهها با چالشهای بزرگی روبرو هستند، اظهار کرد: مشکلاتی که برای حل آن نیازمند توکل برخدا و تکیه بر خرد و ایمان همه نخبگان، دانشگاهیان و صاحب نظران هستیم.
وی با اشاره به مشکلات شاخص دانشگاه، تصریح کرد: تامین مالی ناپایدار، مشکلات بیمهای نظام سلامت و سرکوب قیمتی خدمات درمانی در سالهای متوالی از جمله این مشکلات است.
وی فرسودگی فضای فیزیکی و تجهیزات بیمارستانی، کمبود دارویی و مواد اولیه، عقب ماندن نظام آموزش و پژوهش از دانش و تکنولوژی روز دنیا،عدم توسعه استانداردها، ناکافی بودن زیرساختهای آموزشی پژوهشی و رفاهی باوجود افزایش تعداد دانشجویان را از دیگر مشکلات برشمرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل یادآور شد: تقدم یافتن بیش از پیش درمان و بهداشت و به حاشیه رفتن آموزش و پژوهش، بحرانهای حاصل از سالخوردگی جمعیت و روند کاهنده رشد جمعیت، پررنگ شدن فضای یاس و ناامیدی برای نسل جوان و دانشجویان، و پدیده نامبارک مهاجرت پزشکان و پرستاران چالشهایی هستند که نظام سلامت کشور و به تبع آن دانشگاهها با آن روبرو هستند.
وی مشارکت بین بخشی میان دانشگاهها و دستگاههای اجرایی و نظارتی، ایجاد نظام آموزشی و پژوهشی، اثربخش مبتنی بر مشکلات جامعه و نظام سلامت و تلاش در جهت رفع ناترازی مالی بیمارستانها را راهکار حل این مشکلات عنوان کرد و افزود: با توجه ویژه به حوزه اقتصاد سلامت، اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، ارتقای خدمات روانپزشکی و توانبخشی، تاکید بر امر بهداشت و تقدم آن بر درمان و راه حلهایی از این دست مورد توجه خواهند بود و دانشگاهها باید نسبت به تحقق آنها اقدام ویژه داشته باشند.
وی با بیان اینکه راههایی که تاکنون رفته شده و تدابیر تاکنون اتخاذ شده هرگز در رفع این بحرانها اثرگذار نخواهد بود، خاطرنشان کرد: ما نیازمند کشف راه حلهای تازه برای رهایی ازمشکلات با عزم همگانی هستیم.
قربانی با اشاره به اینکه ایجاد و کسب سرمایه اجتماعی از موارد مورد تاکید ویژه وزیر بهداست و درمان است، گفت: ایجاد و کسب سرمایه اجتماعی و اعتقاد عمومی مانند هوا برای تنفس نهادهای سیاسی و اجتماعی لازم است و کلید اصلی حل این چالشها جلب اعتماد عمومی تمام ذی نفعان و آحاد جامعه است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: مردم به مسئولینی که ناراستی پیشه نمیکنند و منافع عمومی را بر منافع فردی و گروهی مقدم میدانند اعتماد میکنند.
وی ادامه داد: همچنین مسئولین باید باور کنند که اصلیترین مانع کارآمدی یک نهاد سیاسی اجتماعی فقدان اعتماد عمومی است.
قربانی تصریح کرد: دانشگاهیان از وجود و عمق این معضلات آگاه و در رنج هستند و همین امر میتواند منجر به ایجاد حس تفاهم، اتحاد و همدلی و ارتقای اعتماد عمومی شود.
وی موفقیت را در شنیدن ایده های صاحب نظران برشمرد و گفت: بی اعتنایی به نظرات متفاوت و یا ایجاد فضای سرکوب آرا متفاوت و پرونده سازی، نشانه استدلال رای است و استدلال رای بدان مفهوم که صاحبان نظر از بیان آرای متفاوت بترسند یا بی احترامی ببینند و یا بدلیل بی توجهی به نظراتشان به کناره جویی روی آورند، در هیچ محیطی بخصوص محیط آکادمیک پسندیده نیست.
قربانی رفع معضلات و چالشهای کلان پیش روی دانشگاه را نیازمند صداقت در کلام، عدالت در رفتار، جلب اعتماد عمومی، پذیرش یکدیگر، همدلی و هم افزایی عنوان کرد و یادآور شد: اگر قرار باشد ایجاد اعتماد عمومی بر مبنا باشد وظیفه اخلاقی و سازمانی ماست که امید ببخشیم، شفقت بورزیم مهربان باشیم، از ناراحتی و سودجویی بپرهیزیم در یک کلام یار یکدیگر باشیم.
انتهای پیام
نظرات