• سه‌شنبه / ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۴:۱۵
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1401112519368
  • خبرنگار : 71282

در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد:

پیشنهاد فصلی شدن حقوق و دستمزد به جای چانه‌زنی فشرده آخر سال

پیشنهاد فصلی شدن حقوق و دستمزد به جای چانه‌زنی فشرده آخر سال

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار با بیان اینکه فاصله بین خط معیشت و دستمزد کارگران زیاد شده است، پیشنهاد فصلی شدن حقوق و دستمزدها را مطرح کرد و گفت: به جای آنکه چانه زنی‌های فشرده مزد هر سال به اسفندماه موکول شود، دستمزد را به شکل فصلی نسبت به تورم بررسی و در شش ماهه دوم ترمیم‌ کنیم.

علی اصلانی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر تعیین سریع‌تر رقم هزینه سبد معیشت کارگران اظهار کرد: علیرغم آنکه تاکنون چند جلسه شورای عالی کار برگزار شده اما تنها چیزی که در شورا صحبت نشده، موضوع مهم دستمزد بوده است در حالی که جلسات کمیته مزد باید زودتر آغاز می‌شد و به نتیجه می‌رسید.

وی ادامه داد: سال گذشته مدیریت خوبی صورت گرفت و با همراهی و همدلی شرکای اجتماعی رقم دستمزد زودتر تصویب شد ولی در حال حاضر با توجه به آنکه تا پایان سال زمان زیادی باقی نمانده هنوز رقم هزینه سبد معیشت کارگران مشخص نشده که بتوانیم وارد چانه‌زنی‌های مزدی شویم.

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار درباره دلیل این تاخیر گفت: امسال با توجه به فاصله بین خط معیشت با تورم، رقم‌های متفاوتی برای سبد هزینه معیشت ارائه می‌شود ولی اگر همان رقم‌ ۱۴ میلیون تومانی را که وزارت کار در گزارش اخیر خود اعلام کرد مدنظر قرار بدهیم، هزینه سبد معیشت نباید کمتر از این رقم باشد.

به گفته اصلانی، فاصله بین خط معیشت و حقوق کارگران باعث شده ورود به بحث دستمزد برای نماینده کارگر و کارفرما و دولت دشوار شود. حداقل دستمزد امسال چهار میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بود و اگر بخواهیم خط معیشت را همان ۱۴ میلیون تومان بگیریم، باز هم فاصله بین حداقل مزد تا خط معیشت زیاد است. متاسفانه بعضاً حاشیه‌هایی درباره کمیته دستمزد مطرح می‌شود، مثل این که کارفرمایان پیشنهاد کردند حق مسکن از سبد هزینه معیشت حذف شود یا پیشنهاد شده که ۱۰ قلم کالایی که در طرح کالابرگ‌ عرضه می‌شود را از سبد معیشت خارج کنیم. در حالی که هنوز هیچ‌ چیز کارشناسی و تبدیل به قانون نشده است.

اصلانی با طرح این پرسش که چرا تنها در ماه‌های پایانی سال دنبال چانه‌زنی‌های فشرده برای دستمزد هستیم؟ گفت: در طول سال باید جلسات کارشناسی برای بررسی ابعاد مزد تشکیل تا پیشنهادات به طور منطقی بررسی شود ولی متاسفانه مذاکرات دستمزد را به یکماه آخر سال موکول می‌کنیم و جامعه کارگری را در استرس و نگرانی حقوق و دستمزد سال بعد قرار می دهیم.
وی در پایان پیشنهاد فصلی شدن حقوق و دستمزد را مطرح کرد و گفت: سه ماهه اول و دوم سال ابعاد دستمزد نسبت به تورم بررسی و در شش ماهه دوم سال دستمزدها نسبت به تورم نیمه اول در آذر ماه ترمیم‌ شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۱-۲۵ ۱۴:۴۸

مگه علت اصلی تورم بالا رفتن خدمات و محصولات همین کار فرماهای بی وجدان نیست ،قیمت محصول رو هر ساعت بالا میبرن ولی حاضر نیستن چند درصد بیشتر به حقوق کارگر بد بخت اضافه کنن،.